Politică

Blaga s-a săturat de „băbăciunile” din organizaţiile locale ale PDL

Ziarul de Vrancea
1 sep 2013 1034 vizualizări
„Unii dintre cei de vârsta mea sunt cam obosiţi prin organizaţii, aveţi aceleaşi băbăciuni de 20 de ani”, le-a spus Vasile Blaga tinerilor din PDL u declaraţia liderului central a fost un nou motiv de ceartă între deputatul Secară şi şeful său de partid de la judeţ, Costică Neaţă

Liderul PDL Vasile Blaga i-a „instigat” pe tinerii din PDL să facă vant „băbăciunilor obosite” din partid, cei care se învart pe diferite funcţii de 20 de ani. Şi prin PDL Vrancea ar fi astfel de „specimene”, printre cei mai vechi numărandu-se chiar preşedintele interimar şi unii dintre apropiaţii săi. La lansarea moţiunilor candidaţilor la şefia PDL, Neaţă se lăuda cu vechimea sa de aproape 16 ani în partid. Blaga le-a transmis tinerilor, printre care s-au numărat şi membrii OTPDL de la Vrancea, conduşi de Ionuţ Filimon, preşedinte interimar, că partidul va creşte numai prin aducerea tinerilor în prim plan. „Asta trebuie să facem dacă vrem să creştem, să nu ne uităm înspre alţii. Lăsaţi-i pe alţii în pace. Spre PDL trebuie să ne uităm, spre el trebuie să ne îndreptăm atenţia, pentru el trebuie să muncim toţi, fiecare militant la locul lui. De aceea am nevoie de voi, că unii dintre cei de vârsta mea sunt cam obosiţi prin organizaţii. Vă ştiţi organizaţiile, ştiţi că aveţi în diferite organizaţii locale aceleaşi băbăciuni de 20 de ani, acolo nu o să creştem dacă nu interveniţi voi. Dacă nu interveniţi voi o să rămânem cu aceiaşi doi consilieri care ei sunt mulţumiţi cu sigla în faţă, sunt de 20 de ani consilieri, dacă e posibil unchiul să fie pe la PNL, vărul pe la PSD, familia trăieşte bine, dar ţara şi partidul, nu. De aceea vă chem la muncă, şi aşa vom creşte”, le-a spus Vasile Blaga tinerilor reuniţi la Şcoala de vară de la Eforie Nord.

Secară crede că a găsit „cheia” declaraţiei lui Blaga la Vrancea

Declaraţiile lui Blaga au fost comentat şi de parlamentarul PDL de Vrancea care a punctat că termenul de „băbăciune” n-ar face referire neapărat la vârsta biologică a colegilor democraţi, ci la cei care au capitulat în faţa adversarului politic. „În acelaşi timp, preşedintele PDL este conştient că aceste personaje obosite au creat un sistem al lor, ca o caracatiţă cu multe tentacule, agresivă la adresa celor noi, a tinerilor care vor să dea la o parte pânza de păianjen aşternută peste partid. Până la urmă, termenul de “băbăciune” folosit de Vasile Blaga atunci când acesta descria starea de fapt şi soluţia dezirabilă din Vrancea, nu descrie neapărat vârsta biologică a PDL-iştilor care trebuie să facă un pas lateral. Termenul “băbăciune” îi desemnează pe acei oameni care şi-au pierdut demnitatea în faţa USL, descrie starea de spirit a PDL-iştilor vrânceni care au capitulat de mult timp în faţa lui Marian Oprişan. Sunt alături de tinerii din Vrancea care vor să muncească pentru PDL, sunt de partea tuturor politicienilor de dreapta care vor să-i scape pe vrânceni de şmecheriile lui Marian Oprişan. Şi o să fiu alături de Vasile Blaga şi atunci când, în povestea “băbăciunilor”, preşedintele PDL va dori să treacă în Vrancea de la vorbe la fapte”, susţine Florin Mihail Secară, deputat PDL de Adjud, cu aluzie, desigur, la liderul interimar de la PDL, Costică Neaţă. (I. CREŢU)

Neaţă despre Secară: „Să se mai maturizeze!”

La randul său, într-o declaraţie de presă, liderul de la PDL Vrancea, Costică Neaţă, spune că deputatul organizaţiei, Florin Secară, a dat o „interpretare personală” afirmaţiei lui Blaga, referitoare la „băbăciunile din partid”. „Am urmărit împreună cu mai mulţi colegi această declaraţie şi, în afara dlui Secară, nimeni n-a mai ajuns la concluzia că „acesta descria starea de fapt şi soluţia dezirabilă din Vrancea“. Consider că discuţii de acest tip trebuie să aibă loc în cadrul şedinţelor de partid şi că, în ieşirile publice, domnia sa ar trebui să-şi direcţioneze discursul către toţi reprezentanţii puterii locale. Pentru critici legate de activitatea partidului îl aştept la sediul organizaţiei. Atacurile deputatului PDL Florin Secară îndreptate împotriva colegilor, care l-au susţinut şi sprijinit în campania electorală, pun într-o lumină defavorabilă activitatea partidului, dând falsa impresie că opoziţia vrânceană este măcinată de lupte interne.”, se arată în declaraţia lui Neaţă. Acesta adaugă că, în ciuda răutăţilor, „atat eu cât şi restul colegilor din PDL Vrancea îl respectăm pe dl deputat Secară. Este un om inteligent, capabil, un politician de viitor, care promite şi care suntem siguri că va face carieră. Trebuie doar să se mai maturizeze din punct de vedere politic.”, mai arată Costică Neaţă, care pune ieşirile publice acide ale deputatului portocaliu pe seama lipsei de experienţă şi susţine că nu face „o dramă” din acestea. „După ce se va sătura de copilărit, va veni alături de noi, în familia PDL.”, concluzionează Neaţă. Cei doi politicieni se duelează în declaraţii de mai mult timp, miza fiind şefia organizaţiei judeţene la alegerile din toamnă. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3912 zile, 1 ora, 44 minute, 19 secunde
Eu nu cred ca "babaciunile" ar fi problema la PDL ci faptul ca nu facut nimic pentru cetateni in timpul guvernarii lor ci au folosit aceasta oportunitate doar pentru a fura si a jecmani citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.