Politică

Secară numără zilele lui Oprişan de la trimiterea în judecată pentru “Căprioara”

Iulia Crețu
28 aug 2013 1877 vizualizări
Deputatul PDL îi aseamănă pe politicieni cu nişte “lupi”, iar pe procurori şi judecători cu nişte “hiene”, pe care interesele politice îi aduc, de multe ori, la aceeaşi masă

Deputatul PDL de Adjud, Florin Mihail Secară, comentează relaţia dintre justiţie şi politicieni, făcand referire la “raportul optim care trebuie să existe între politicienii imaculaţi, expuşi tentaţiilor de corupţie, şi justiţia neprihănită, ameninţată însă să fie strivită sub bocancul politicienilor ce au călcat strâmb”, după cum se arată în materialul de presă. „La extreme se află două poziţii. Prima, cea conform căreia politicienii sunt o haită de lupi flămânzi care nu se tem de nimic altceva decât de justiţie. Cea de-a doua poziţie este cea care îi cataloghează pe procurori şi judecători drept hiene care îi hăituiesc oricum pe politicieni, chiar dacă aceştia din urmă sunt nevinovaţi. Realitatea din România arată că pendulăm între cele două extreme şi că încă nu am găsit un just echilibru care să conducă la însănătoşirea societăţii noastre. Dar PSD a avut mereu ştiinţa de a-i face pe lupi să se aşeze confortabil la aceeaşi masă cu hienele”, spune deputatul democrat liberal. Acesta îşi argumentează afirmaţia cu două cazuri, cel al lui Cătălin Voicu şi cel al lui Marian Oprişan, pe care-l caracterizează ca fiind un „lup bătrân şi experimentat”. Dosarul său „Căprioara” a împlinit 2.640 de zile de la trimiterea în judecată de către DNA. „Datorită intuiţiei sale fără limite, eternul preşedinte al Consilului Judeţean Vrancea a intrat fără prejudecăţi în cercul celor care au capturat pas cu pas sistemul politic, luptând pentru a preveni reglementarea instrumentelor de control. Astăzi, PSD-istul Oprişan este preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi susţine, de pe această poziţie, modificarea Legii Conflictelor de interese. Oprişan este un lup puternic care trăieşte nestingherit într-o curte mai mică. Victor Ponta vrea mai mult şi nu se va împiedica de alţii pentru a-şi împlini ambiţiile. Deşi a avut, la rândul său, tentative de a sări gardul dând indicaţii procurorilor sau judecătorilor şi vorbind de dosare fabricate la comandă politică, actualul premier visează în fiecare clipă să fie cel mai puternic între lupi şi hiene”, se arată în comunicatul de presă.Citiţi  întreg textul aici (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3917 zile, 20 ore, 24 minute, 30 secunde
Pana acum politicienii dadeau comunicate de presa cand aveau ceva sa comunice, ca de aia-i si zice comunicat ca cica trebuie sa comunici ceva.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.