Politică

Deputatul gugeştean “15 case” ia cazare de la Parlament deşi are locuinţe în Bucureşti

Iulia Crețu
12 aug 2013 1753 vizualizări
Conservatorului Ion Diniţă, originar din comuna Gugeşti, Vrancea, nu-i mai ajung contractele cu statul, el caştigand în ultimii 5 ani 29 milioane euro din contractele de construcţii cu statul.Deşi are două locuinţe în Capitală, a cerut cazare de la Parlament


Deputatul gugeştean Ion Diniţă, ales din partea Partidului Conservator la Braşov, a prosperat din contracte pe bani publici şi n-a renunţat la privilegiile vieţii de parlamentar. Deşi deţine cateva proprietăţi în Bucureşti şi ar avea unde să doarmă, Ion Diniţă a cerut 4.000 lei pentru cazare în capitală. Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, Ion Diniţă a pus ban pe ban din contractile cu statul din foarte multe încredinţări directe. Originar din Gugeştii Vrancei, Ion Diniţă şi-a dezvoltat la Braşov un adevărat imperiu al imobiliarelor, fiind unul dintre cei mai bogaţi parlamentari, avand nu mai puţin de 15 case, în ţară şi străinătate. Diniţă este acţionar la opt firme. Pe una dintre ele, Gotic SA Braşov, a luat, în cinci ani, nu mai puţin de 73 de contracte cu diverse instituţii ale statului. Valoarea lor a atins pragul a 29 milioane euro. Aşadar, în perioada 2007 – 2012, firma deputatului PC de Braşov a avut cifre de afaceri în valoare totală de 204 milioane de lei, adică peste 51 de milioane de euro. Din aceşti bani, 113,5 milioane de lei au fost obţinuţi din contractele cu instituţii de stat. Aceasta înseamnă că aproape 55% din banii obţinuţi de firma deputatului PC Ion Diniţă au fost din fonduri publice. Firma Gotic are ca obiect de activitate lucrări de construcţii şi a obţinut contracte, printre alţii, cu instituţia CJ Braşov, CL Raşnov şi cu multe primării din judeţ. Deşi nu o duce deloc rău, deputatul PC la primul mandat a cerut de la Parlament şi cazare în Bucureşti, asta cu toate că, potrivit declaraţiei sale de avere, are două locuinţe în Capitală. Ion Diniţă s-a născut la Gugeşti, unde are grijă, împreună cu un frate, de gospodăria moştenită de la părinţi. Fratele său deţine afaceri în domeniul agricol şi o fermă de animale, iar fiul său este avocat în Baroul Vrancea. La un moment dat, numele tanărului avocat Marius Diniţă a apărut în interceptările făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie, care au culminat cu trimiterea în judecată pentru fapte de corupţie a fostului procuror şef al Parchetului de pe langă Curtea de Apel Galaţi, Dinu Galcă, care a decedat în timpul procesului. Tanărul trebuia să-i ofere procurorului o sticlă cu băutură fină pentru o chindie organizată la popasul Dumbrăviţa, la care au participat mai mulţi procurori şi oameni de afaceri din zonă. Primarul Vasile Vatră îl caracteriza de deputatul Ion Diniţă, într-o declaraţie mai veche pentru Ziarul de Vrancea, ca fiind „un om de ispravă”. Se pare că are totuşi slăbiciuni pentru banii publici. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.