Politică

CJ organizează o licitaţie ”rapidă” pentru Bachus

Mihai Boicu
27 sep 2016 2255 vizualizări
Consiliul Judeţean le acordă doar patru zile firmelor interesate în organizarea Festivalului Viei şi Vinului să se înscrie la licitaţie u perioada foarte scurtă şi anularea vechii licitaţii alimentează scenariul că Marian Oprişan vrea ca banii pentru Bachus să ajungă la firmele ”prietene” care organizează toate spectacolele CJ

Consiliul Judeţean Vrancea a scos din nou la licitaţie organizarea Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Bachus 2016, după ce a anulat procedura de achiziţie publică demarată în luna august. Toată manevra pare a avea un singur scop, şi anume alegerea unor firme agreate pentru eveniment. Firmele de specialitate se pot înscrie la licitaţie doar până pe 30 septembrie, ora 9.00, adică în mai puţin de patru zile. Aceasta în condiţiile în care anunţul a apărut ieri după amiază doar pe site-ul CJ şi nu apărea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pentru a fi văzut de mai multe firme de specialitate. Practic, CJ nu a lăsat decât un timp foarte scurt pentru pregătirea documentelor necesare pentru participarea la licitaţie. Cele mai mare şanse le au societăţile care s-au înscris la licitaţia anulată, printre care şi ”clienţii” CJ în materie de spectacole, pentru că au deja documentele făcute. Este foarte posibil ca doar acestea să rămână într-un final, în cazul în care celelalte firme vor renunţa să mai intre pe ”teritoriul” lui Marian Oprişan, după ce au văzut ce se întâmplă.

Contract pentru numai un „strop” din Bachus

Contractul scos la licitaţie este doar pentru ”jumătatea” CJ în organizarea Festivalului Viei şi Vinului, pentru spectacolul din prima seară a evenimentului şi pentru organizarea concursului de vinuri. Valoarea contractului a fost estimată la 416.640 lei, fără TVA. Pentru organizarea spectacolelor din celelalte trei seri a mai fost un contract scos la licitaţie de Centrul Cultural, instituţie subordonată CJ. Cel mai probabil, Centrul Cultural va relua sau chiar a reluat din nou procedura pentru încredinţarea contractului, cu o valoare similară cu cea a contractului de la CJ. Reamintim faptul că în luna august şi la începutul lunii septembrie, Consiliul Judeţean şi Centrul Cultural au scos la licitaţie două contracte pentru organizarea Festivalului Viei şi Vinului 2016, cu o valoare de peste 1,1 milioane de lei. Procedura a fost o premieră pentru CJ, după ce până acum toate contractele pentru evenimente au fost încredinţate direct. După ce pentru cele două contracte au intrat în cursă mai multe firme, pe lângă cele care colaborează de ani buni cu CJ, licitaţiile au fost anulate, ceea ce a ridicat foarte multe semne de întrebare. Festivalul Viei şi Vinului va avea loc în perioada 13 – 16 octombrie. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.