Politică

Pe multumesc.org, vrâncenii pot vedea cât absentează deputaţii din Parlament

Iulia Crețu
13 ian 2016 1890 vizualizări
In acest mandat, cei mai chiulangii sunt Săpunaru, Roman şi Tâlvăr u cei mai conştiincioşi deputaţi de Vrancea, cel puţin la prezenţă, sunt Secară şi Nica

Deputaţii României beneficiază, de câteva zile, de un catalog on-line al absenţelor de la muncă. Pe site-ul multumesc.org, cetăţenii pot vedea zilnic dacă deputaţii din colegiul lor, dar şi din restul judeţului şi al ţării, au fost sau nu prezenţi la Parlament. Platforma on-line pe care mulţi deputaţi o vor înjura, a fost creată de trei specialişti IT. Pe multumesc.org, utilizatorii au la dispoziţie statistici legate de prezenţa – săptămânală, lunară, trimestrială şi anuală şi per mandat a membrilor Camerei Deputaţilor. Creatorii catalogului absenţelor vor ca prin demersul lor să facă o punte de responsabilitate între deputat şi cetăţenii din colegiul care le-au dat de “muncă” în Casa Poporului. “Mai bine de trei sfeturi din români nu au absolut niciun fel de încredere în Parlament sau în activitatea lui. Vrem să îmbunătăţim această situaţie prin a crea o punte de responsabilitate între fiecare deputat şi cetăţenii din circumscripţia pe care o reprezintă. Astfel, fiecare cetăţean interesat, folosind Multumesc.org, poate afla cu uşurinţă după judeţul şi strada de reşedinţă care e deputatul care îl reprezintă, împreună cu datele de contact ale biroului/birourilor acelui deputat”, se arată pe site-ul multumesc. org. 

“Premianţii” şi “codaşii” “clasei” deputaţilor de Vrancea

De pe această platformă, lansată în urmă cu câteva zile, aflăm că cei mai chiulangii deputaţi de Vrancea, potrivit statisticii per mandate, sunt Nini Săpunaru – PNL, cu absenţe de 49,6%, Victor Roman – PSD, cu absenţe de 49,4% şi Angel Tâlvăr – PSD, cu lipsuri de la Camera Deputaţilor de 48,8%. În cazul lui Tâlvăr, o parte din absenţe se pot justifica din scurta perioadă cât a fost ministru delegat pentru românii de pretutindeni. Laurenţiu Ţigăeru Roşca – UNPR, figurează cu absenţe de 44,7%, în timp ce colegul său de partid, Neagu Murgu, are absenţe de 45,2%. La polul opus, cu cele mai puţine absenţe figurează Florin Mihail Secară - PNL, cu absenţe de 32,4% în acest mandat, şi Ciprian Nica – PSD, cu absenţe de 38%. Discrepanţa între absenteişti şi cei prezenţi se vede mai clar la raportarea ultimelor 30 de zile. Nu au dat deloc pe la Cameră Ţigăeru Roşca şi Neagu Murgu, ei figurând cu absenţe 100% în ultima lună. “Puţintel” au venit pe la Parlament, cu 96% absenţe, Roman şi Săpunaru. Şi-au tocit coatele, la figurat, pe băncile din Camera Deputaţilor, în ultima lună, Secară şi Tâlvăr, cu absenţe de numai 4%, dar şi Nica, cu absenţe de 8%. “Chiulangii” din Parlament, cu siguranţă, nu vor spune “mulţumesc” pentru că acest catalog, multumesc.org, le monitorizează zilnic mişcările. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
bogdan, acum 3047 zile, 3 ore, 46 minute, 47 secunde
Si voi stergeti comment-urile ca la Monitorul?Slabuti ziaristi si pe aici.
bogdan, acum 3047 zile, 3 ore, 57 minute, 29 secunde
Ciprian Nica nu a fost colaborator al securitatii?Daca nu ma insel "Bratosin" era numele de cod.Cand te gandesti ce caractere infecte au ajuns sa ne conduca,iti vine sa vomiti.
, acum 3048 zile, 12 ore, 25 minute, 28 secunde
Niste golani. La urmatoatele alegeri, gloata mafiotilor de partid si retardatii din rural ii vor vota pentru un nou mandat.
IACOBINUL, acum 3048 zile, 15 ore, 31 minute, 19 secunde
PUNCTUL 8 AL PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA...... CE SĂ ZIC......O CLICĂ NEOBOLȘEVICĂ......O TUMOARE CARE TREBUIE EXTIRPATĂ..... O COMBINAȚIE DE BAROC BOLȘEVICO-FASCISTĂ
gabi, acum 3048 zile, 16 ore, 44 minute, 40 secunde
Am si eu eu intrebare: am muncit 35 de ani si in ziua in care intrarziam o ora sau doua , pentru ca imi erau copii bolnavi sau cine stie ce se mai intampla , mi se taia din salariu . Cu absentele citeste integral
George, acum 3048 zile, 23 ore, 11 minute, 39 secunde
http://multumesc.org
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.