Politică

Săpunaru sare la PSD pe tema intabulării: “garantarea proprietăţii rămâne un moft”

Iulia Crețu
9 apr 2014 1398 vizualizări
Picarea la vot a primei intabulări blochează şansa a peste 4 milioane de români de a-şi intabula gratuit aceste terenuri u iniţiativa PNL este susţinută şi de Comisarul European pe Agricultură, Dacian Cioloş

Se ascut săbiile între foştii aliaţi din cadrul USL Vrancea, deputaţii liberali şi cei social democraţi. După votul acordat marţi în plenul Camerei Deputaţilor, cand PSD a respins intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere, deputatul PNL Nini Săpunaru, care este şi preşedinte al Comisiei de agricultură, i-a acuzat pe deputaţii PSD de Vrancea că votează împotriva romanilor. “În cadrul şedinţei Camerei Deputaţilor de marţi, 8 aprilie a.c, noua majoritate parlamentară controlată de către PSD şi din care fac parte parlamentarii UNPR, PC şi UDMR, a votat împotriva Proiectului de Lege iniţiat şi susţinut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, blocând astfel şansa a peste 4 milioane de români de a-şi intabula gratuit aceste terenuri. PSD a boicotat permanent acest proiect încă de la dezbaterile din cadrul Comisiei Juridice sesizate pe fond, refuzând luni întregi să înainteze plenului raportul de adoptare a acestui proiect în urma solicitărilor formulate la fiecare şedinţă de deputaţii liberali din Comisie”, a acuzat Săpunaru. În plen, la vot s-a înregistrat 163 de voturi împotrivă ale parlamentari PSD, PC, UNPR şi UDMR. “S-a îngropat definitiv intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere, dovedind încă o dată că, pentru liderii acestui partid, «garantarea proprietăţii rămâne un moft» aşa cum am putut constata că zicala este valabilă inclusiv pentru deputaţii PSD de Vrancea”, mai spune Săpunaru, printr-un comunicat de presă. Dacă ar fi primit votul majorităţii parlamentare, prima intabulare ar fi reprezentat un ajutor pentru proprietarii de terenuri care nu dispun de resurse financiare pentru realizarea acestui act. Iniţiativa liberală “a identificat sursele de finanţare constituite atât din fondurile europene, cât şi din cele bugetare, pentru a asigura gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, soluţie agreată şi de Comisarul European pentru agricultură, Dacian Cioloş“, după cum se arată în comunicat. Prima intabulare a fost trecută în măsurile de guvernare asumate de USL, implicit astfel de PSD. (Iulia CREŢU)

 

Citiţi  în ataşament Comunicatul de presă de la Cabinetul parlamentar al deputatului
Nini Săpunaru


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
EU, acum 3676 zile, 11 ore, 55 minute, 10 secunde
DLE SAPUNARU DE CE NU ATI SPUSO SI PINA ACUM? SINTEM SATUI DE POLITICA DV.
GHEORMA GHEORGHE, acum 3676 zile, 16 ore, 19 minute, 29 secunde
DOMNULEI SAPUNARU IATA O TEMA IDEALA PT O MOTIUNE DE CENZURA. MILIOANE DE HECTARE NU SE POT PUNE IN REGULA IAR PE DOMNII PESEDISTI NU/I DERANJEAZA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.