Jurnalism cetatenesc

Vino şi tu în marea familie EERC!

Ziarul de Vrancea
26 aug 2014 1428 vizualizări
Poţi pleca într-o tabără în SUA dacă în toamna aceasta vei fi în clasa a VII-a sau a VIII-a, dacă eşti vorbitor de engleză şi îndeplineşti condiţiile impuse organizaţia Educational Enrichment for Romanin Children

În luna august a fiecărui an are loc, la Braşov, întâlnirea membrilor EERC (Educational Enrichment for Romanin Children). Participă, pe lângă directori, asociaţi, invitaţi, şi copiii care au primit burse din partea organizatiei. Sediul organizatiei se află în Boston (Massachussetts, S.U.A.) iar misiunea ei principală constă în expunerea elevilor romani la cultura şi viaţa americană. Anual sunt selectaţi elevi din clasele VII- VIII, care se remarcă atat prin rezultate la învăţătură, cat şi prin calităţi personale deosebite, pentru a participa timp de cateva săptămani la tabere specifice varstei şi intereselor fiecăruia în S.U.A. Fiecare dintre studenţi va avea nenumărate posibilităţi de a se familiariza cu cultura americană, de a participa activ la viţa cotidiană, de a schimba idei şi de a lega prietenii, precum şi de a împărtăşi cu cei din jur impresii romaneşti. O alta direcţie importantă a organizaţiei este orientată spre familiarizarea tinerilor participanţi cu diverse aspecte civice. Implicarea în comunităţile locale, toleranţa faţă de diversitate, interesul civic, protejarea mediului înconjurator şi spiritul de iniţiativă sunt doar cateva dintre conceptele promovate pe tot parcursul programului.
Respectând tradiţia,  anul acesta întâlnirea s-a desfasurat sub numele de „Adolescenţa: Deschide Uşile Către Viitor”. A fost o ediţie specială, un eveniment dedicat implicării totale a celui ce a fost prof. Radu Florescu – fondatorul EERC.
Directorul organizaţiei, dr. Dana Floru, a înmânat diplomele pentru absolvirea cursurilor de vară noilor veniţi în familia EERC. Şi dna. Anca Harasim, directorul executiv al Camerei de Comert Romano-Americană, avut un discurs captivant despre ce însemnă să fii lider, propriul tău lider. I s-au alăturat şi dna. Dr. Florentina Anăstăsoaie – director dezvoltare program, prof. Mircea Ivănoiu – membru al comitetului de selecţie, dna. Lidia Gheorghiu Bradley – manager de proiect, care se conduce după principiul „Voi actiona ca şi cum ceea ce fac are un impact” şi ne-a sfătuit să actionăm şi noi mereu înspre bine. Aceştia, şi mulţi alţii, au vorbit pe rând despre cum a luat naştere EERC, despre Declaraţia pentru România, dar şi despre dragostea de ţară, cine suntem şi ce devenim. Scopul simpozionului a fost de a promova misiunea  EERC, de a oferi adolescenţilor oportunităţi de implicare în comunităţile locale şi de a expune realizările grupului de absolvenţi după experienţa avută prin EERC. Organizaţia oferă o experienţă de îmbogăţire educaţională elevilor români care reuşesc să se facă remarcaţi atât la şcoală, cât şi pe plan personal.
După prezentarea exprienţelor noastre din Statele Unite, au urmat trei workshop-uri. Tematica acestora a fost admiterea la facultăţile americane, ce reprezintă şi cum se porneşte o afacere,  alegerea şi dezvoltareaunui proiect.
De o astfel de experienţă poţi avea şi tu parte. Dacă în toamna aceasta vei fi în clasa a VII-a sau a VIII-a, eşti vorbitor de limba engleză şi îndeplineşti toate condiţiile impuse de marea familie EERC, visul tău poate deveni realitate. Accesează site-ul organizaţiei www.eercboston.org şi vei putea fi chiar tu autorul unui nou articol din acest ziar. EERC te aşteaptă!
Elena-Ilaria Morcov-Pahoncea, Focşani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.