Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Pasca cu branză şi smantană

Ziarul de Vrancea
16 apr 2014 1917 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă de pască tradiţională, care conţine atat branza cat şi smantană şi care poate fi preparată pentru masa pasală

Ingrediente aluat: 300 g faină, 75 g zahăr pudră, 2 ouă, o linguriţă praf copt, 100 g unt moale,  2 linguri esenţă vanilie, coajă de la o jumătate de lămaie, cateva linguri lapte (dacă aluatul este prea tare), un varf cutit sare.
Ingrediente uplutură: 1 kg branza vaci, 100 g unt (margarină) moale, 200 g smantană, 4 gălbenuşuri,  4 albuşuri bătute spumă, 300 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, o budincă de vanilie, un ou pentru uns, 100 g stafide (pot să lipsească), coajă de la o jumătate de lămaie, un varf cuţit sare.
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se framantă un aluat omogen. Se pune într-o folie şi se dă la rece pană e gata umplutura. Se omogenizează toate ingredientele mai puţin albuşurile bătute spumă şi stafidele. Se adaugă albuşurile şi stafidele. Se unge o formă de tort cu pereţii detaşabili (diametru 26 cm) cu unt şi se îmbracă cu 3/4 din cantitatea de aluat. De obicei aluatul se întinde cu mana, cat să fie acoperiţi cam 3/4 din pereţi. Se adaugă branza. Din restul de aluat se fac suluri subţiri care se pun peste branză în forma dorită. Se dă la cuptor (preîncalzit 185 grade) pentru 20 minute apoi se unge cu oul batut. Se mai lasa încă 50 minute la cuptor la aceeaşi temperatură. Cand e gata se lasă la răcit în forma deoarece este cald şi sunt toate şansele ca pasca să se rupă apoi se mută pe un platou potrivit. Pasca este delicioasă. Să aveţi pofta!
Sursa: www.bucatariairinei.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.