Ultima oră

VIDEO!!!Lecţii de muzică cu "nea Ionică" la şezătoarea de la Păuleşti

Ziarul de Vrancea
9 apr 2015 4702 vizualizări
La Fundătura, copiii pasionaţi de muzică îşi dezvoltă abilităţile cu ajutorul unui consătean inimos, care le oferă voluntar lecţii de muzică.

Aici se fac ore de vioară, deocamdată cu trei copii, Alin, Magda şi Andreea. Ceilalţi învaţă ascultând. "Având în vedere că am lucrat în învăţământ, am zis să-i învăţ ce este vioara, cum se cântă la vioară pe note, nu după ureche. Am învăţat la început ţinerea arcuşului, a viorii, aşezarea pe portativ, componentele, care sunt strunele, ce valoare au, ce este sacâzul, muzica, începând cu gama. Lucrăm cu trei viori deocamdată, pentru că posibilităţi financiare nu prea sunt să luăm altele. Iar eu sunt mulţumit de copii, la numărul de ore făcute… Din nefericire nu avem condiţia tehnică pentru a ne vedea cel puţin o dată pe zi. Două instrumente sunt ale mele, iar cel de-al treilea instrument a fost cumpărat de Alin, care a mers cu colindul cu vioara şi a strâns bănuţi pentru instrument", ne spune Ionică Popa.
 

Visuri de copii
 

Maria Magdalena Trif are 12 ani şi este nelipsită de la orele de muzică organizate în casa unei surori a Marianei Popa, care le pune cu generozitate spaţiul la dispoziţie. La început nu ştia nici măcar ce este o vioară sau un sacâz, dar acum a ajuns să îndrăgească foarte mult instrumentul şi abia aşteaptă serile muzicale de joi. Alin Buture, un alt învăţăcel, iubeşte foarte mult vioara şi a mers cu colindul să strângă bani pentru a-şi cumpăra propriul instrument.

Văzându-l atât de pasionat, bunicii i-au dat restul de bani până la 500 de lei, cât a costat vioara. Şi Andreea Ţuţoiu, de 10 ani, iubeşte vioara. Melodia preferată este “Dans zglobiu”, pe care o cântă cu multă pasiune. Maria Chiara Ţuţoiu are 8 ani şi vine ocazional la micul club de muzică pentru că nu are un instrument al ei. Micuţii învaţă, cântă împreună şi dansează pe melodiile populare specifice zonei. Când reporterii noştri au mers la Fundătura, în micul club de muzică se repeta de zor o melodie religioasă pe care copiii vor s-o cânte la biserică de Paşte. "Când elevii îşi vor întrece profesorul atunci voi fi cel mai mulţumit. Ne întâlnim din păcate o singură oră pe săptămână", ne-a povestit "profesorul" voluntar de muzică. 

Dacă aveţi pe acasă vreo vioară care vă prisoseşte şi vreţi să faceţi un bine, susţineţi prin această donaţie visul unui copil de la munte! Şi micii artişti de la Fundătura au nevoie de susţinere, întrucât se pregătesc intens pentru a da admitere la Liceul de Muzică şi Arte Plastice "Gh. Tattarescu" din Focşani.


Vedere din satul Fundatura

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.