Educație

„A doua şansă” la Biblioteca din Odobeşti

Iulia Crețu
21 ian 2013 1620 vizualizări
Pentru cinci tineri din oraş, proiectul «A doua şansă» este şansa vieţii lor, iar biblioteca a decis să îi ajute pentru a reuşi să obţină o diplomă

Pe zi ce trece Biblioteca nu este doar locul unde citim sau de unde împrumutăm cărţi, ci un spaţiu comunitar, cu un important rol social în comunitate. După modelul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu”, unde în ultimii ani spaţiul cărţi a devenit şi un loc de cunoaştere şi relaţionare, Biblioteca Publică „Ana Georgescu” din Odobeşti încearcă să participe activ la viaţa cetăţii. Deschiderea unei săli de lectură şi extinderea sălii de împrumut precum şi înfiinţarea unui Centru Biblionet, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene şi finanţarea Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, au oferit posibilitatea odobeştenilor să poată studia şi desfăşura diferite activităţi la Bibliotecă, dincolo de cele strict legate de împrumutul de carte. „Aşa cum puteţi constata, am pus la dispoziţie cititorilor logistica noastră şi sala de lectură pentru ca tinerii care au reluat şcoala prin proiectul «A doua şansă» să aibă condiţiile necesare studiului, mai cu seamă că mulţi dintre aceştia vin din familii cu venituri reduse, nu au calculator şi internet acasă, nici mijloace de a de informa sau pregăti temele”, ne-a spus bibliotecara Carmen Staicu. Prin proiectul «A doua şansă», derulat de Liceul Teoretic din Odobeşti, elevii care din varii motive au abandonat învăţământul au posibilitatea să reia şcoala şi să finalizeze ciclul educaţional oblogatoriu. Cei cinci tineri din proiect, cu vârste între 18 şi 30 de ani – Viorica Tomulescu, Andreea Zăgan, Costel Zăgan, Mădălin Furieş şi Gigel Zamfir – au intrat în acest proiect în 2010, de la clasa a V-a şi acum au ajuns în anul al treilea. «A doua şansă» este de fapt şansa vieţii lor pentru a putea termina şcoala şi a avea o diplomă, fără de care peste puţin timp ar fi îngroşat rândurile cetăţenilor defavorizaţi. «A doua şansă» este în acelaşi timp şi o ocazie pentru Biblioteca din Odobeşti de a fi în mijlocul cetăţenilor altfel decât ca bancomat de cărţi. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Margareta Tatarus, acum 4135 zile, 23 ore, 24 minute, 58 secunde
Si un filmulet despre cum BIBLIOTECA este alaturi de oamenii din comunitate http://www.youtube.com/watch?v=HsQzxWNzo6g
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.