Educație

Colegiul “Unirea” este în continuare cel mai râvnit de viitorii liceeni

Ziarul de Vrancea
14 iul 2015 2380 vizualizări
S-au afişat rezultatele primei etape de repartizare în licee u Colegiul Unirea se menţine în fruntea ierarhiei cu cele mai mari note de admitere u de mâine elevii îşi pot depune dosarele la şcolile în care au fost admişi u în tot judeţul au mai rămas locuri disponibile pentru cea de-a doua etapă de repartizare computerizată

Elevii care au susţinut Evaluarea Naţională au primit ieri rezultatele repartizării computerizate, urmând ca ele să fie afişate şi la şcolile de provenienţă. De mâine elevii îşi pot depune dosarele la liceele în care au fost acceptaţi, confirmând astfel locul repartizat. Colegiul Naţional “Unirea” se află şi anul acesta în topul celor mai bune licee din Focşani. Media ultimului intrat la CNU a fost de 9.33, la profiulul Filologie, în timp ce la celelalte profiluri notele de intrare au variat între 10.00 şi 9.41. Mai mult, la profilul matematică-informatică, din cei 112 elevi care au intrat pe locurile oferite în acest an de Colegiul Unirea, nu mai puţin de 53 de elevi au obţinut nota 10 la matematică, la Evaluarea Naţională. De altfel, cei mai mulţi dintre elevii care au luat 10 la Evaluare, respectiv George Cristian Barbu, Elian Dragoş Jitea şi Andra Elena Mircea vor fi colegi de clasă la acest profil. Alţi doi absolvenţi care au obţinut nota maximă la Evaluare, respectiv Elena Mălina Moisă şi Sonia Alexandra Mirăuţă vor fi colege în clasa cu profil “Ştiinţe ale Naturii”, tot la Colegiul Unirea. Alţi doi absolvenţi care au luat 10 la Evaluare au optat pentru Colegiul “Alexandru Ioan Cuza”, repectiv Ioana Bârgu, la profilul “Ştiinţe ale naturii”, şi Alexandru Bentz, la “Matematică-Informatică”, clasă la care din cei 56 de elevi admişi nu mai puţin de 12 au obţinut la Evaluarea Naţională nota 10 la matematică.
Topul celor mai bune licee din Vrancea      
1.    Colegiul Naţional “Unirea” – ultima medie a fost 9.33 la profilul “Filologie”
2.    Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” – ultima medie a fost 8.99 la profilul “Filologie”
3.    Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Focşani – ultima medie a fost 8.02 la profilul “Filologie”
4.    Liceul Economic “Mihail Kogălniceanu” – ultima medie a fost 7.76 la profilul “Turism – Alimentaţie”
5.    Liceul Teoretic “Emil Botta” – ultima medie 5,84 la profilul “Ştiinţe Sociale”
6.    Liceul Tehnologic “G. G.Longinescu” – ultima medie a fost 5.57 la profilul “Filologie”
Acestea sunt de altfel şi liceele ale căror locuri au fost ocupate în totalitate din prima etapă de repartizare computerizată în licee.

Unde au rămas locuri libere în licee

Locuri libere au rămas în acest an în foarte multe licee, chiar şi la cele din Focşani. Astfel, la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” din Focşani au rămas 54 locuri libere la profilul mecanic şi un singur loc liber la cel electronic, în timp ce media ultimului admis a fost de 4.79. La Colegiul “Gheorghe Asachi” tot din Focşani au mai rămas 37 locuri libere la profilul “Turism –Alimentaţie”, nota ultimului admis fiind 3.52, în timp ce la Colegiul Tehnic “Valeriu Cotea” Focşani au rămas locuri libere la profilul mecanic, cel agricol şi cel de protecţia mediului, media ultimului admis pe listele colegiului fiind de numai 2.72. La Colegiul Tehnic “Ion Mincu” au mai rămas locuri care îşi aşteaptă candidaţii în cea de-a doua etapă de repartizare computerizată pentru profilele “Economic”, “Electronică-Automatizări” şi “Protecţia Mediului”. Şi aici s-a intrat cu medii foarte mici, ultima medie fiind de 2,88. La Colegiul Tehnic Auto “Traian Vuia” mai sunt opt locuri libere la profilul electric şi 28 locuri la cel mecanic.

Locuri libere şi în judeţ

Şi în liceele din alte localităţi din Vrancea au rămas destul de multe locuri care îşi aşteaptă elevii. Astfel, la Vidra, la Colegiul “Simion Mehedinţi”, mai sunt opt locuri libere la profilul “Matematică-Informatică”, în timp ce la Panciu mai sunt cinci locuri libere din cele 56 scoase în acest an de Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”. Şi tot la Panciu, la Liceul Teoretic “Ion Slavici” au mai rămas 12 locuri libere la “Filologie” şi 11 locuri la profilul de “Ştiinţe ale naturii”, în timp ce media ultimului intrat pe liste a fost 4.66. La Adjud, la Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş”, au rămas locuri libere la toate specializările, ultima medie cu care s-a intrat fiind de numai 2.44, la profilul “Economic”. Asta în timp ce la Liceul Teoretic “Emil Botta” din aceeaşi localitate au fost ocupate toate locurile. La Odobeşti, la Liceul “Duiliu Zamfirescu”, opt locuri de la “Matematică-Informatică” aşteaptă să fie ocupate, iar la Liceul Tehnologic au fost ocupate numai opt locuri din cele 28 posibile la profilul agricol. Colegiul Tehnologic “Eremia Grigorescu” din Mărăşeşti mai dispune de încă nouă locuri libere la “Matematică-Informatică” şi alte 23 la “Protecţia Mediului” pentru cea de-a doua etapă de repartizare în licee. Şi nu în ultimul rând, la Dumitreşti, la Liceul Teoretic “Gr. Gheba” au mai rămas 17 locuri libere la “Ştiinţe ale Naturii”. Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie. (Dana LEPĂDATU)

Click aici pentru Rezultate repartizare liceu 2015 – judetul Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.