Ultima oră

Andrei Marga a fost demis de la conducerea ICR

Valentin Muscă
17 iun 2013 2178 vizualizări
A început restaurația neocomunistă în cultură u după Andrei Marga va urma Daniel Barbu, ministrul Culturii

Profesorul universitar Andrei Marga, președintele Institutului Cultural Român, a fost ieri demis cu largă majoritate de coaliția de guvernare în cel mai pur stil comunist. După ce s-au folosit de intelectuali în lupta cu Traian Băsescu, actuala coaliție PSD-PNL (cu susținerea tacită a parlamentarilor PDL din Comisii) se descotoresește de aceștia. De departe cel mai important personaj luat ca o minge de ping-pong de politicieni este reputatul universitar clujean Andrei Marga. După ce a fost umilit în 2012, fiind numit pentru câteva luni ministru de externe, și remaniat pentru a face față unui politruc social-democrat, recte Titus Corlățean, Andrei Marga a fost numit la șefia ICR pentru ca ieri să fie demis, atenție, cu votul majorității, pe motiv că nu a depus bilanț contabil pe 2012. Demiterea profesorului Marga a debutat cu o campanie de presă, pentru a-l determina să demisioneze. Pentru cei care nu știu despre cine vorbim, amintim că Andrei Marga a fost singurul ministru al Educației care a început o reformă a învățământului și a dus-o până la capăt, a fost de mai multe ori rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj (cea mai bine cotată Universitate românească pe plan internațional) și este profesor invitat la cele mai selecte universități din lume. Iată că restaurația neocomunistă avansează cu pași repezi și, încet-încet, în posturile importante vor fi plantate marionetele emanate din FSN. Politruci de teapa unora ca Victor Opaschi sunt numiți în funcții de secretari de stat și nimeni nu le conteastă moralitatea, iar unul din cei mai importanți universitari români în viață este demis din cauza unei erori de contabilitate! Ne merităm soarta pentru că stăm ascunși în fața comentariilor anonime din jurnale și nu avem curajul să spunem lucrurile pe față, nici să ne asumăm ceea ce spunem în comentarii. Din surse neoficiale și Daniel Barbu, ministrul Culturii își face bagajele, pe biroul său bătându-se 3 candidați, dintre care unul are puternice legături cu Vrancea. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Rosu Florin, acum 3989 zile, 17 ore, 5 minute, 20 secunde
Sigur se pot spune numerose lucruri bune despre Marga. Trebuie spus insa si faptul ca "epuratul" Marga a demarat o epurare politica la nivelul ICR. Mai trebuie spus ca dosarul de Securitate citeste integral
Paul Spirescu, acum 3989 zile, 16 ore, 24 minute, 10 secunde
Cred ca si eu si dumneavoastra avem dreptate. Dar si mai multa dreptate avea batranul Hegel care postula ca "ADEVARUL ESTE INTREGUL"! Cu respect!
Paul Spirescu, acum 3989 zile, 17 ore, 25 minute, 32 secunde
DUREROS!!! Limbricii schimba capetele luminate ale acestei tari. Cauza este una singura: ca sa ramana lichelele, trebuie eliminate constiintele! Mi-e scarba!!!
radu, acum 3989 zile, 19 ore, 18 minute, 35 secunde
Mda, deci sa mananca hienele intre ele si sa sara oile sa le faca dreptate unora sau altora, cam asta ar fi indemnul domnului Musca. Pai nu e nene din gasca lor, ce treaba avem noi ca-si sfasie astia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.