Ultima oră

Hramul bisericii de zid de la Dălhăuţi

Valentin Muscă
10 mai 2013 1886 vizualizări
Ca în fiecare an, de Izvorul Tămăduirii, creştinii din podgoriile Coteşti, Cârligele, Vârteşcoiu şi Faraoanele împreună cu credincioşii de pe Valea Râmnicului vor merge în pelerinaj la Mănăstirea Dălhăuţi.


Hramul bisericii de zid de la Mănăstirea Dălhăuţi de aproape 4 secole atrage ca un magnet paşii pelerinilor care vin să se roage la icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului şi să participle la serviciul religios special dedicat Sfintei Fecioare şi minunii pe care aceasta a făcut-o cu împăratul Leon cel Mare. Serviciul religios de astăzi are în centru sfinţirea apei de către preoţi şi este cunoscut în popor sub numele de Aghiazma Mică, fiind şi una din cele mai vechi sărbători creştine, celebrată din secolul V şi până astăzi. Biserica de zid de la Dălhăuţi nu este singura din Vrancea care are ca hram ”Izvorul Tămăduirii”, dar pelerinajul de la Dălhăuţi din această zi este unul din cele mai importante din sudul Moldovei şi aceasta datorită minunilor care s-au săvărşit la Dălhăuţi şi forţei vindecătoare a icoanei Făcătoare de Minuni. Trebuie să amintim că astăzi ÎPS Ciprian oficiază serviciul religios la Mănăstirea Trotuşanu, comuna Moviliţa, unde una din biserici are ca hram ”Izvorul Tămăduirii”. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.