Ultima oră

Procesul lui Timbau asteapta doi martori protejati

Daniel Garleanu
22 sep 2010 2372 vizualizări
Procesul in care vrincenii Valerica Timbau, Cornel Ghemulet si cetateanul arab Iosef Joulani sint judecati pentru pagubirea mai multor societati din tara a avut ieri un termen nou in care au fost audiati sase martori

Astfel, instanta a ascultat marturiile celei care a inchiriat o hala celor trei, unui agent de vinzari din Constanta, contabila firmei celor trei, un prieten si un potential angajat. Pentru termenul urmator instanta a dispus aducerea cu mandat a celor doi martori cu identitate protejata pentru a fi audiati. Ieri, unii martori puteau fi suspectati de marturie mincinoasa in conditiile in care dupa ce au recunoscut ca au avut de-a face cu cei trei, in fata instantei au declarat ca nu-i recunosc pe inculpati. Valerica Timbau si Iosef Joulani sint judecati in stare de libertate alaturi de Ghemulet, arestat, pentru initiere, constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Acestia sint invinuiti ca au inselat mai multe societati din tara, tranzactionind materiale de constructii si alte bunuri pe care nu le-au mai achitat. Prejudiciul creat de cei trei este de peste 700.000 de lei. "Am dat anunt la ziar in 2008 sa inchiriez o hala. M-a sunat un domn Cornel si in jur de ora 23.00 ne-am intilnit si am facut un contract de mina pentru doua sau trei luni", a spus Maria Antal din Bacau, dupa ce sustinuse ca nu cunoaste nici una din persoanele din sala. De asemenea, Maricica Gradinaru, fosta angajata la societatea lui Timbau, a sustinut ca pe perioada cit a lucrat contabila nu a observat nereguli in acte. "Am plecat de la firma pentru ca mi-am dorit altceva. Actele corespundeau cerintelor legale. Nu am constat nereguli sub aspectul circuitului actelor", a marturisit sub juramint fosta contabila. Tot ieri a depus marturie si contabila de la o societate bucuresteana pagubita in dosar cu valoarea unui buldoexcavator. "S-a platit un avans de 20.400 lei. Mi-au lasat bilete la ordin care au fost respinse de banca pe motiv ca nu exista disponibilitati", a spus Mariana Dan, care l-a recunoscut in sala pe Iosef Joulane. Cei trei invinuiti au fost prezenti ieri la instanta si au afisat o atitudine pasnica. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.