Ultima oră

Ritm si acorduri dinamice cu juniorii de la Pink Panther

Gabriela Draghici
14 aug 2010 1281 vizualizări
Inca o trupa focsaneana aflata la inceput de drum ne incinta auzul u influentele celor de la Pink Panther pornesc de la muzica clasica si ajung pina la rock, jazz, hip-hop, raggae si pop-rock

Cu un background impresionant in ce priveste cultura si studiile muzicale, patru baieti din Focsani s-au unit din pasiune si dragoste pentru muzica, cu scopul promovarii unui ritm superior ca valoare si substrat. Componenta ii stringe laolalta pe George Sava (voce, chitara solo), Marius Puica (tobe), Florin Chirila (chitara, voce) si Andrei Bancila (chitara bass). Formati la Liceul de Arte "Gh. Tattarescu", cei patru au strins ani de cursuri de chitara, pian, vioara, clarinet si tobe. Cunostintele de teoria si istoria muzicii, tehnica, forme si analiza muzicala nu fac decit sa le sporeasca increderea si talentul cu care cinta. In contextul in care numele unei trupe prezinta o reala incarcatura si este o reprezentare a genului abordat, Pink Panther isi explica mesajul si continutul prin muzica pe care o fac. Totul a pornit de la George Sava, care cinta intr-o zi compozitia instrumentala a lui Henry Mancini, tema muzicala a filmului cu acelasi nume, ocazie cu care s-au decis asupra titulaturii. Universul cintecului s-a deschis pentru acestia inca din copilarie, odata cu casetele de muzica strinse pe rafturi. Influentele care le-au deschis apetitul au fost cele de muzica clasica, rock, jazz, hip-hop, raggae si pop-rock. Au mai cintat la Casa de Cultura, au participat la concursuri in Buzau, iar George Sava a mai activat intr-o alta trupa, alaturi de care a avut cintari in Suceava, Tulcea, dar si pe plan local.


De la cover-uri, la piese proprii


Prima aparitie in public in formula actuala a fost in urma cu o saptamina in cadrul unui concert live pe care baietii l-au sustinut la Times Pub. "Toata lumea a fost incintata, am facut atmosfera si noi si publicul. Dansau, cintau versurile o data cu noi si toti au zis ca asteapta cu nerabdare urmatorul concert", afirma baietii, incintati de primirea facuta. Interpretarea acestora a impresionat prin energie si viziunea armonioasa a instrumentelor si i-a facut pe cei prezenti sa iasa din starea de repaos pe toata durata reprezentatiei. Decizia de a se concentra pe cover-uri a venit de la sine, din dorinta de a demonstra ca se pot ridica la nivelul unor trupe consacrate, dublata de apropierea de public pe care o acompaniaza. In concertul pe care l-au sustinut aseara in clubul Zenith au prezentat publicului in prima auditie o piesa din repertoriul personal, compusa de George Sava. "Vrem ca pe viitor sa incepem sa ne compunem propria muzica si fiecare sa-si aduca aportul", spun baietii. Devotamentul pentru muzica si perseverenta de care dau dovada reiese din timpul pe care il aloca repetitiilor, de citeva ore pe zi, in lipsa unor instrumente performante. Totul pe un buget redus. Cu toate ca reprezentatiile pe care le sustin nu duc lipsa de vitalitate, comunicare cu publicul si ritm antrenant, baietii aspira la dezvoltarea unui show mult mai complex, cu jocuri de lumini si efecte pirotehnice, insa pentru asta e nevoie de fonduri. Pina cind vor dispune de resursele necesare promovarii nationale, trupa va invita in cluburile focsanene, intr-o calatorie captivanta pe tarimul unor melodii cunoscute si pline de "adrenalina" care promit sa nu tina pe nimeni pe scaun. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.