Ultima oră

Voluntarii Crucii Rosii s-au jucat de-a sinistratii

Cristina Roibu
12 aug 2010 600 vizualizări
Voluntarii filialei de Cruce Rosie Vrancea au participat in iulie la o aplicatie practica unde au invatat cum sa actioneze mai bine in cazul producerii unor dezastre naturale, profesori fiindu-le jandarmii si pompierii hunedoreni.

La activitati au luat parte voluntari cu virste cuprinse intre 16 si 58 de ani din judetele Vrancea, Alba si Hunedoara, tabara fiind amplasata in zona de agrement Straja "" Lupeni. Voluntarii declara ca au trait la cort, ca adevaratii sinistrati afectati de cutremure, inundatii sau incendii, intelegind astfel mai bine nevoile celor loviti de dezastre. Cei peste 60 de participanti au locuit in corturi militare, au preparat mincare la foc si s-au spalat in bazine amenajate ad-hoc. Totusi, in afara de programul impus, toata lumea a profitat de frumusetea naturii si racoarea muntelui si pentru a se relaxa. Voluntarii mai in virsta si-au amintit de taberele din copilarie. "Tabara a fost o experienta extraordinara deoarece pe linga invataturile pe care ni le-au predat, am vazut o altfel de lume. Copiii au fost extrem de disciplinati, iar cine nu s-a adaptat a plecat. Am facut drumetii, ne-a prins ploaia pe munte, a fost absolut superb iar eu, care am 57 de ani, am urcat alaturi de ei pina in virf ", ne-a spus Rodica Vartolomei, o voluntara a organizatiei de caritate. In functie de expertiza, voluntarii au participat la simularile organizate de militari si fiecare s-a intors acasa mai pregatit pentru a actiona in caz de nevoie. Chiar daca nu isi doresc sa fim afectati de dezastre, voluntarii spun ca este esential sa existe echipe specializate de interventie. Voluntarii vrinceni au fost insotiti de directorul filialei, Rodica Davidean. (Cristina ROIBU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.