Ultima oră

O incursiune in lumea hip-hop-ului focsanean

Gabriela Draghici
7 aug 2010 1284 vizualizări
Tache Alexandru este un MC cu potential din Focsani, care incearca sa-si faca un nume in industria hip-hop-ului

Hip-hopul este poate de multe ori definit prin revolta, nascut dintr-un context al luptei cu mediul urban, insa ramine la origine o miscare culturala manifestata prin muzica, dans, grafitti, Dj si Mc. Ce a oferit cultura hip-hop, insa, este o iesire din stresul cotidian, o pozitie rationala si in multe cazuri de desconsideratie la adresa duplicitatii societatii in care traim. Tache Alexandru, in virsta de 20 de ani, este un exemplu elocvent de tinar care promite mult si a carui afinitate pentru muzica se consuma in versurile introspective pe care si le scrie singur. A inceput sa scrie piese timid, captivat de tehnica genului, stilul de viata si capacitatea flagranta a "hip-hop-erilor" de a trece peste momentele grele prin muzica. "Nu am aratat piesele la nimeni la inceput, le-am analizat bine si mai apoi le-am dat drumul. Muzica de strada nu ma reprezinta, asa ca m-am axat pe un stil mai tehnic, in viziunea mea. Daca gresesc, s-o fac singur, si tot eu sa ma repar", afirma Tache. Primul contact "scenic" cu muzica a fost la o festivitate de Craciun in primul an de liceu, unde a cintat un cover in fata celor prezenti. A urmat o perioda de meditatie, de concentrare, timp in care, din stocul de piese inregistrate a scos melodia "Un nou inceput" si "Amintiri fara regrete" in colaborare cu Donk. Au succedat concursuri de hip-hop pe care le-a cistigat si concerte pe plan local. Dupa o scurta pauza in care s-a confruntat cu dificultatea de a inregistra in Focsani, in lipsa unui studio profesional, a decis sa-si continue studiile, intrat la facultatea Romano-Americana din Bucuresti, specializarea Economia Turismului. Acolo l-a cunoscut pe Gabi Mitran, un cunoscut producator si compozitor care a lucrat cu artisti consacrati precum Delikt, Da Hood Justice, RACLA, Getto Daci, Morometzii, Il-egal, La Familia si Kazi Ploae. A rezultat o colaborare frumoasa cu acesta si activarea sub label-ul independent Psycho-Crew, alaturi de care a concertat in Club A, Blue Nights din Regie, ambele in Bucuresti, si in deschidere la Guess Who, la Atlantis Club in Buzau.


Calitatea face diferenta


Un numar mult prea redus dintre adolescentii din ziua de azi cu pantaloni largi si baticuri a la Tupac ramin devotati esentei gindirii hip-hop. Multi dintre acestia manifesta in mod ostentativ un amestec de teribilism haotic si contradictoriu. Poate tocmai asta il distanteaza pe Tache Alexandru de ceilalti "partizani", de aici si caracterul sincer al versurilor prin care se exteriorizeaza in momentele de neliniste launtrica. Citeodata prin "discutii" inversunate cu sinele, transa pe care o creeaza muzica, sau dupa caz, o injuratura-doua, caci limba romana se pliaza in mod admirabil pe rime. "Imi place sa ma fac auzit. Muzica mea se bazeaza pe tehnica, pe lupta cu sinele, cu ego-ul, ma ajuta sa trec peste stari pe care le ameliorez cu un beat sau un vers", completeaza acesta. Folosita ca un scut impotriva celorlalti, nu putem sa nu remarcam si modul rational prin care face deosebirea dintre mijloacele de exprimare de care dispune si mesajul pe care vrea sa il transmita. Urmeaza cit de curind albumul, lucrat in intregime la Bucuresti la studioul lui Gabi Mitran ce va contine si citeva colaborari surpriza. Fara indoiala, hip-hopul ramine una dintre cele mai patrunzatoare forme de exprimare pentru mediul social al zilelor noastre. Iar ceea ce este de apreciat la Tache este cautarea hip-hopului autentic, curat si care nu este facut doar de dragul de a face bani. (Gabriela DRAGHICI)


Aici puteti asculta noul single al lui Tache-Pentru hip-hop

http://www.youtube.com/watch?vas2La2scVu5w





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739423 zile, 20 ore, 45 minute, 16 secunde
Bravo omule.O sa ajungi foarte sus.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.