Ultima oră

Misăilă se dă bine cu Parchetul.Soția procurorului DIICOT Cristi Mărgel a fost angajată la Primărie

Ionel Sclavone
23 aug 2016 1213 vizualizări
Laura Mariana Mărgel, soția procurorului DIICOT Cristian Mihail Mărgel a fost angajată, de aproximativ două luni, la Primăria Focșani pe un post de funcționar public în cadrul Biroului Proiecte.Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în momentul încadrării, soția procurorului Mărgel a lucrat în asigurări, de unde a încasat venituri anuale de 42.153,23 lei. La Primărie, încadrul Biroului de Proiecte, Laura Mărgel îl va avea ca șef pe Adrian Imireanu, omul de încredere al lui Iulian Matache.

 

Din punct de vedere financiar, s-ar putea spune că  decizia  Laurei  Mărgel de a se angaja la stat a fost  neinspirată, având  în  vedere  salariile  mici  din administrația  publică  locală. Astfel, un inspector cu zece  ani   vechime a încasat  în 2015, în   jur de 15.000 de lei, de două  ori  mai  puțin  decât a realizat  soția  procurorului DIICOT, din asigurări. În   schimb, dacă   vorbim din perspectiva   siguranței  locului de muncă  și  a  influenței  pe care o are, se poate  spune  că   Laura Mărgel  a avansat  în  carieră.

Din 2012, Cristi  Mărgel  ocupă  postul de procuror  în  cadrul  Biroului  Teritorial al DIICOT în  Vrancea, unde s-a transferat de la Parchetul de pe  lângă   Tribunalul  Vrancea. La Parchetul  Vrancea, procurorul  Mărgel  fost  avocat, s-a  ocupat de soluţionarea   cauzelor  anticorupţie!!!

Conform declarației de avere  postată de Laura Mărgel  pe site-ul  Primăriei   Focșani, ea  și  soțul  său  dețin   două  terenuri   intravilane de 230 și   respectiv 54,44 m.p., o casă de locuit  în   suprafață de 134 m.p., două  autoturisme, un SUV Volvo XC 60 din 2012 și un Opel Astra din 2008. Noua  angajată la Biroul de proiecte  mai are un credit impotecar   în Euro, cu scadența  în 2032, în  valoare de 50.000 de euro și un altul   în lei, de 80.000 de lei, cu scandența   în 2034. De asemenea, fost  aspecialistă   în   asigurări  mai are o descoperire de card de 65.000 de lei.

Pe de altă parte nu putem  să nu remarcăm   faptul   că  abia aterizat  în  locul   lui  Decebal  Bacinschi, noul  primar  Cristi  Misăilă   adoptă  obiceiurile   împămntenite la Consiliul   Județean sub conducerea  Ralucăi Dan   și a baronului Marian Oprișan. Cu ajutorul   celor  doi, mai  mulți   procurori  și   judecători au primit   locuințe de serviciu   pe care, ulterior, le-au cumpărat la prețuri   modice  iar   rudele  lor au fost   angajate la Consiliul   Județean   ori  în   instituțiile   subordonate. Cel   mai  notoriu  dintre   cazuri  este  cel al fostului   ministru al Transporturilor Iulian Ghiocel   Matache, a cărui   soție, judecătoarea Daniela Matache   ocupă   funcția de președinte al Tribunalului   Vrancea.

Este o strategie   prin care Raluca Dan și Marian Oprișan au căutat   și, într-o oarecare  măsură   chiar au reușit, să-și   impună     controlul   asupra   magistraților   vrânceni.(Ionel Sclavone)  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.