Ultima oră

VIDEO!!! “Marşul autismului” a umplut oraşul Focşani

Aurelian Ivan
2 apr 2015 1942 vizualizări
Sute de tineri s-au alăturat celui mai cunoscut marş din ţară

O coloana de oameni care abia putea fi cuprinsă cu ochii a “brăzdat” ieri, oraşul. “Marşul autismului” este la a cincea ediţie şi de la an la an adună tot mai mulţi tineri interesaţi de această mişcare organizată de Asociaţia Speranţa Andradei. Acţiunea se organizează pentru a se marca ziua de 2 aprilie – “Ziua internaţională de luptă împotriva autismului”. Marşul a pornit de la ora 17.00, din faţa Centrului regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ” din strada Cuza Vodă, şi s-a încheiat în faţa Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia”. “Dacă în anii trecuţi mergeam în fiecare liceu şi vorbeam noi, personal, cu elevii, anul acesta nu a mai fost nevoie să facem asta, am vorbit doar cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor şi cu partenerul nostru oficial, Şcoala Sanitară “Carol Davila”. Liceele s-au mobilizat singure pentru că au văzut acţiunea pe internet”, ne-a spus Gabriela Dima, reprezentantul Asociaţiei Speranţa Andradei. Printre sutele de elevi sunt tineri care de cum au auzit despre ce este vorba, nu au stat pe gânduri şi s-au alăturat mişcării. “Este un act de caritate şi vrem să le arătam oamenilor că cei cu autism sunt ca şi noi, trebuie susţinuţi în continuare”, spune unul dintre sutele de tineri. “Eu am aflat de la liceu, de la colegi, şi am zis că este o idee bună să facem acest lucru pentru cei afectaţi de autism”, a completat un altul. Liderul tinerilor vrânceni este încântat de ceea ce a ieşit. “Sunt foarte mulţi tineri care s-au alăturat marşului. Sperăm să fim din ce în ce mai mulţi. Anul trecut am avut cea mai frumoasă imagine din ţară” a încheiat Melisa Lupu-Leica, preşedintele CJ al Elevilor Vrancea. La Teatrul Municipal au fost lansate în aer sute de baloane, care vor duce mai departe speranţele şi visele familiilor şi copiilor cu autism. La final, clădirea Teatrului a fost iluminată în albastru. Centrul regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ” oferă servicii copiilor cu tulburări de dezvoltare din mai multe judeţe, în condiţiile în care statul susţine prea puţin familiile afectate. În 2008, Naţiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind «Ziua internaţională de conştientizare a autismului» pentru a atrage atenţia asupra acestei boli dificil de tratat şi care necesită terapie specială. (Aurelian IVAN)

 


Autismul este: o tulburare de dezvoltare pe toată durata vieţii care afectează trei arii: comunicarea, socializarea şi imaginaţia; are origine cerebrală şi în general este prezentă de la naştere. Conform ultimelor cercetări, 1 din 35 de copii este autist (American Journal of Psychiatry).
Autismul nu este: o boală psihică sau contagioasă, un refuz de a comunica, o consecinţă a educaţiei, în vreun fel vindecabil.



Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
observator, acum 3335 zile, 8 ore, 31 minute, 20 secunde
Frumos gestul tuturor, insa nu mi se pare potrivita reclama mascata a acestui ong care ofera servicii contra cost! E un efort si o activitate laudabila dar trebuie sa fim corecti pana la capat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.