Local

Iluminatul public din Focsani va fi scos la licitatie

Marius Grigorescu
29 nov 2005 2036 vizualizări
Primaria Focsani are datorii de 22 de miliarde la iluminatul stradal.

Primarul Decebal Bacinschi s-a decis, inainte de sarbatorile de iarna, sa concesioneze serviciul de iluminat public din Focsani pentru a eficientiza aceasta activitate. Iluminatul public al orasului va fi concesionat prin procedura de licitatie publica unui operator autorizat de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Publice de Gospodarie Comunala care se va obliga sa realizeze investitiile necesare pentru modernizarea acestuia. Primarul Decebal Bacinschi a confirmat ca favorita va fi Agentia de Intretinere si Servicii Energetice (AISE) Focsani. Agentia este o componenta a Electrica S.A., una dintre cele sase societati ale Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Muntenia Nord, firma care se ocupa si in acest moment de iluminatul public din oras, in parteneriat cu Directia de Dezvoltare Servicii Publice. Agentia are ca obiect principal de activitate intretinerea si repararea instalatiilor si echipamentelor energetice, a cladirilor tehnologice si de alta natura din patrimoniul SDFEE Focsani si terti, dar poate desfasura complementar si activitati conexe. Nu este insa exclusa participarea la licitatie si chiar adjudecarea sistemului public de iluminat de catre compania Luxten, firma preferata in ultimii ani de edilii peseisti pentru montarea beculetelor decorative pentru sarbatorile de iarna. Conform unui studiu de oportunitate privind modernizarea si rebilitarea iluminatului public din Focsani prezentat consilierilor locali, "sistemul de iluminat actual cu descarcare in vapori de mercur de inalta presiune, datorita eficientei reduse, are un rol covirsitor la cresterea facturilor lunare la energia electrica. Inlocuirea acestui sistem cu lampi cu descarcare in vapori de sodiu de inalta presiune si inlocuirea aparatelor de iluminat poate conduce la economii importante". La ora actuala, Primaria Focsani are peste 22 de miliarde de lei datorii in contul iluminatului stradal la SC Electrica SA. Proiectul de hotarire privind concesionarea sistemului de iluminat va fi supus spre aprobarea consilierilor in sedinta ordinara de astazi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.