Educație

ATASAMENT SI VIDEO!!!„Îţi trebuie o viaţă întreagă pentru a o uita pe Maria Sterea”

Ziarul de Vrancea
20 nov 2013 10969 vizualizări
Cursurile vor fi suspendate la Şcoala “Ştefan cel Mare” în ziua înmormantării profesoarei Maria Sterea u ultima vizită a Mariei Sterea la şcoală a fost luna trecută, cand a aniversat împlinirea de 56 de ani Trupul neînsufleţit al profesoarei de biologie Maria Sterea, care a decedat în urmă cu două zile la un spital din Bucureşti, a fost adus ieri la Focşani, puţin după ora pranzului, fiind depus la capela Bisericii “Sfinţii Voievozi”.

Într-o linişte apăsătoare, cei doi fii făceau pregătirile necesare pentru ca foştii colegi de cancelarie, foştii elevi precum şi toţi cei care au cunoscut-o să-i poată aduce un ultim omagiu celei care a fost poate cea mai îndrăgită profesoară de la Şcoala “Ştefan cel Mare”. La Inspectoratul Şcolar Judeţean, locul unde profesoara a activat o perioadă de timp ca inspector de specialitate şi purtător de cuvant, s-a ţinut un moment de reculegere în debutul şedinţei cu inspectorii, iar la unitatea de învăţămant unde Maria Sterea a profesat şi căreia i s-a dedicat, cadrele didactice au amenajat un loc care să le amintească de draga lor colegă. “Se spune că este nevoie de un singur minut pentru a remarca o persoană deosebită, o oră pentru a o preţui, o zi pentru a o îndrăgi şi a o iubi, dar îţi trebuie o viaţă întreagă pentru a o uita!" Maria Sterea este o persoană deosebită care, prin trecerea într-o altă lume, a presărat tristeţe în sufletele noastre!”, se arată în mesajul de la şcoală, realizat de elevi şi profesori. Şi părinţii copiilor îi aduc mulţumiri profesoarei. “Dumnezeu s-o odihnească! A fost unul dintre oamenii care mi-au făcut copilul să îndrăgească şcoala.”, se arată într-un mesaj postat pe forumul ziarului nostru de mămica Mihaela Dobre.


Ultima vizită la şcoală

 Ultima vizită a Mariei Sterea la şcoală a fost în luna octombie, la puţin timp după aniversarea celor 56 de ani pe care îi împlinise la începutul lunii. Profesoara era una dedicată meseriei alese şi nu a putut sta departe de elevii săi, pe care îi mai vizitase la deschiderea anului şcolar, chiar dacă se afla în concediu medical. Din păcate însă boala s-a acutizat, iar trupul acesteia nu a mai putut lupta pentru viaţă. Practic, persoanele care suferă de leucemie sunt foarte sensibile la cea mai mică afecţiune colaterală, cum ar fi o răceală sau un herpes, din pricina imunităţii foarte scăzute, situaţie care i s-a întamplat şi profesoarei Sterea. Înmormantarea Mariei Sterea va avea loc joi, 21 noiembrie, la Cimitirul Nordic din Focşani, unde sunt înhumaţi şi fratele, mama şi tatăl său. În drumul spre cimitir cortegiul funerar se va opri pentru cateva momente şi la Şcoala “Ştefan cel Mare”. În această zi, una extrem de tristă pentru întregul colectiv al unităţii de învăţămant, nu se fac ore, conducerea şcolii solicitand aprobare de la Inspectoratul Şcolar pentru suspendarea cursurilor din schimbul al II-lea, urmand ca acestea să fie recuperate ulterior.

Trupul neînsufleţit al îndrăgitei profesoare a ajuns ieri la Focşani

Maria Sterea s-a stins în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Fundeni, suferind de leucemie acută mieloblastică M4, diagnostic pus de medici în primăvară. (Mihaela VLĂDESCU)

A murit o “super-profesoară”: Maria Sterea!

“Era un cadru didactic de excepţie”, ne-a declarat directorul Şcolii “Ştefan cel Mare” u foştii colegi şi elevi, neputincioşi în faţa morţii, deplang trecerea în nefiinţă a profesoarei, reamintind şi dispariţia la fel de nedreaptă a Elenei Lemnaru, o altă doamnă a învăţămantului vrancean u cei care vor să-i aducă un ultim omagiu pot merge de astăzi după-amiază la capela Bisericii “Sfinţii Voievozi” din Focşani

În ciuda tuturor încercărilor de recuperare, profesoara de biologie Maria Sterea, cadru didactic foarte apreciat al Şcolii “Ştefan cel Mare” Focşani, s-a prăpădit la numai 56 de ani din pricina leucemiei de care suferea. Cunoscuta profesoară de biologie suferea de leucemie acută mieloblastică M4, diagnostic crunt, pus la începutul anului, şi se afla internată de mai mult timp la Spitalul Fundeni. Sub titulatura “Salvăm un profesor, salvăm generaţii!”, foştii elevi au încercat în primăvara acestui an să adune fonduri necesare unui transplant, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ca viaţa profesoarei să fie salvată. Profesoara Sterea a predat la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Focşani din anul 1983, aici primind repartiţie după terminarea facultăţii. Ieri la şcoală era linişte, unitatea fiind închisă din cauza cercurilor pedagogige la care au participat cadrele didactice. Vestea a circulat ieri în randul cadrelor didactice, acestea regretand nespus dispariţia iubitei lor colege. “Regretăm cu toţii decesul colegei noastre. Este o mare pierdere pentru noi. Era un cadru didactic de excepţie”, ne-a declarat directorul Şcolii “Ştefan cel Mare” Focşani, profesorul Marcel Ungureanu. “Regret nespus dispariţia colegei Maria Sterea, un om deosebit şi un profesor remarcabil. A fost îndrăgită de colegii din Inspectoratul Şcolar, unde dumneaei şi-a desfăşurat activitatea o perioadă, iar elevii o iubeau nespus de mult. Din păcate a trecut în nefiinţă, mai devreme decat ne aşteptam, un om valoros. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ ) Vrancea, Vasilica Zaharia.

“Datorită acestui om eu voi deveni medic”

 Cei care au cunoscut-o pe profesoara Maria Sterea au lăsat mesaje sfaşietoare pe site-ul Ziarului de Vrancea. “Nu pot să cred! Mă doare sufletul şi nu mă pot abţine din plans. Datorită acestui om eu voi deveni medic şi mă doare pentru că o iubesc şi niciodată nu i-am spus cat de mult o respect şi îi răman veşnic recunoscătoare. A plecat prea repede...”, a postat pe site-ul ZdV Andra. “O femeie de excepţie cu o inimă de aur! A plecat un înger de langă noi!”, scrie şi Andreea. “Am rămas înmărmurit la vestea morţii distinsei profesor, Maria Sterea. Am avut onoarea să fiu colegă cu Domnia Sa doi ani de zile, după pensionare. Aşa că am avut ocazia să o cunosc şi profesional şi ca om. În toate o profesoară excelentă, o colegă foarte bună. Şi mă întreb, precum Coşbuc: “Cum pier mieii, dacă pier cei buni aşa?” Şcoala romanească, învăţămantul vrancean, Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” au devenit mai sărace fără doamna ProfesoarăMaria Sterea, aşa cum au devenit mai sărace, cu caţiva ani în urmă fără exceleta doamnă Elena Lemnaru, două nume, două doamne din galeria de frunte a învăţămantului vrancean. Poate acole Sus se vor întalni. Veşnică fie-le amintirea, odihnă în pace în împărăţia lui Dumnezeu şi sincere regrete pentru aşa pierdere!”, a scris profesorul Constantin Macarie de la Soveja. Reţelele de socializare sunt pline de mesaje ale cunoscuţilor profesoarei. “O profesoară deosebită şi o mamă înţelegătoare. Asta a reprezentat această femeie pentru mulţi dintre noi. Acum nimic nu ne-o poate înapoia. Mama Sterea o să continue să ne dea puterea să trecem prin toate, de acolo, de sus, fiind în continuare călăuza noastră. Am iubit-o şi o vom iubi mereu. Dumnezeu să o odihnească în pace...”, scrie eleva Andreea Dudu pe contul ei de Facebook.

 

Profesoara va fi înhumată la Cimitirul Nordic
 

Trupul profesoarei va fi adus astăzi la Focşani în jurul pranzului şi va fi depus la capela Bisericii “Sfinţii Voievozi” unde este preot paroh Ionel Ene. Înmormantarea, de care se vor ocupa cei doi fii ai profesoarei, ajutaţi de colectivul de cadre de la Şcoala “Ştefan cel Mare”, va avea loc cel mai probabil joi, la Cimitirul Nordic, unde se odihnesc membrii familiei sale. Se pare că profesoara şi-a dorit să-şi doarmă somnul de veci alături de mama, tatăl şi fratele său. Dumnezeu să o odihnească în pace! (M. VLĂDESCU)
Foştii elevi ai profesoarei au realizat şi un film cu imagini din momente diferite ale vieţii Mariei Sterea, ce poate fi vizionat aici: http://www.youtube.com/watch?va23lc3USkAnA .


A murit o “super-profesoară”: Maria Sterea!

În ciuda tuturor încercărilor de recuperare, profesoara de biologie Maria Sterea, cadru didactic al Şcolii “Ştefan cel Mare” Focşani, s-a prăpădit la numai 56 de ani din pricina leucemiei de care suferea din primăvara acestui an.

Apreciata profesoară de biologie suferea de leucemie, diagnostic pus la începutul anului, şi se afla internată de mai mult timp la Spitalul Fundeni. Sub titulatura “Salvăm un profesor, salvăm generaţii!”, foştii elevi au încercat să adune fonduri necesare unui transplant, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ca viaţa profesoarei să fie salvată. “Regretăm cu toţii decesul colegei noastre. Este o mare pierdere pentru noi. Era un cadru didactic de excepţie”, ne-a declarat directorul Şcolii “Ştefan cel Mare” Focşani, profesorul Marcel Ungureanu. Trupul profesoarei va fi adus maine la Focşani în jurul pranzului şi va fi depus la Biserica “Sfinţii Voievozi” unde preot paroh este părintele Ionel Ene. Dumnezeu să o odihnească în pace!


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 13

Adaugă comentariu
Janet Popoiu, acum 3830 zile, 12 ore, 15 minute, 31 secunde
Maria Sterea nu a murit, doar a plecat intr-o lunga calatorie. Ea traieste prin elevii carora le-a daruit, cu generozitatea de care sunt capabili numai oamenii speciali, mare parte din sufletul sau. citeste integral
Emil Onea, acum 3830 zile, 21 ore, 40 minute, 56 secunde
Maria Stere, un OM cum rar gasesti, in peisajul general al mediocritatilor si nonvalorilor... Un exemplu pentru copiii ei, pentru elevii ei. Viata ei este un model pentru generatii de scolari si de citeste integral
SIMIONESCU ALIS, acum 3831 zile, 1 ora, 27 minute, 32 secunde
MARIA- nume sfant purtat de o femeie speciala, o prezenţă discreta, caldă, buna. A fost o luptatoare toata viata ei si am admirat-o mereu pentru tot ce a realizat.Ea s-a mutat doar, dar prin tot ce citeste integral
E.Mihu, acum 3831 zile, 4 ore, 10 minute, 22 secunde
„Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a descrie ce simţim când pierdem pe cineva drag! Îmi este foarte greu să vorbesc despre d-na Maria Sterea la trecut! Mă leagă de ea amintiri citeste integral
Docx, acum 3831 zile, 17 ore, 53 minute, 26 secunde
Cernobilul si efectele sale nefaste.Intr-o perioada scurta de timp sunt semnalate in ziar decesele unor oameni tineri,survenite in urma unor boli incurabile: Profesoara de biologie Maria Sterea 56 de citeste integral
maria@yahoo.com, acum 3832 zile, 11 ore, 22 minute, 28 secunde
O scarba duplicitara. Mai e loc de pierdut asemenea scarbe lascoala 9.
Dragomirescu Ana, acum 3832 zile, 1 ora, 55 minute, 34 secunde
maria@yahoo.com, nu inteleg cum poti vorbi asa. Daca ai astfel de pareri, iti sugerez sa le pastrezi pentru tine. Noi, restul elevilor dumneaei am iubit-o si va ramane mereu in memoria noastra ca citeste integral
Mihaela Dobre, acum 3832 zile, 13 ore, 42 minute, 26 secunde
Dumnezeu s-o odihneasca! A fost unul dintre oamenii care mi-au facut copilul sa indrageasca scoala.
Violeta, acum 3832 zile, 16 ore, 8 minute, 30 secunde
De astazi, numarul ingerilor a mai crescut cu unul. Si totusi, ma doare sufletul.
Stana Georgescu, acum 3832 zile, 16 ore, 14 minute, 48 secunde
O fiinta pe care nu aveai cum sa nu o indragesti, mereu tanara si frumoasa inspirand incredere si respect, exigenta si rabdatoare vorbind cu mare drag despre familia dansei si cu durere despre citeste integral
Macarie Constantin, acum 3832 zile, 17 ore, 28 minute, 25 secunde
Am ramas inmarmurit la vestea mortii distinsei profesor, Maria Stere . Am avut onoarea s[ fiu colega cu Domania SA doi ani de yile, dup[ pensionare.Asa ca am avut ocazia sa o cunosc si profesional, si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.