Ultima oră

Ion Petre va fi condus astăzi pe ultimul drum

Ziarul de Vrancea
14 nov 2013 13262 vizualizări
Fostul primar PSD al Panciului va fi înmormantat astăzi în cimitirul oraşulului pe care l-a păstorit. Slujba de înmormantare va avea loc în jurul pranzului la catedrala “Sfanta Parascheva”.

După aceea, cortegiul funerar va străbate oraşul în drum spre cimitirul unde Ion Petre îşi va dormi somnul de veci. La înmormantare vor participa, cu siguranţă, mulţi dintre locuitorii oraşului, prieteni, colegi de partid, şefi de instituţii, reprezentanţi ai autorităţilor locale din Vrancea şi politicieni. Mulţi dintre aceştia au trecut şi în ultimele zile pe la catedrala “Sfanta Parascheva”, unde a fost depus trupul neînsufleţit al lui Ion Petre, pentru a aprinde o lumanare la capătaiul acestuia. Fostul primar a murit miercuri la Spitalul Fundeni din Bucureşti, în urma unei boli grele, cu care s-a luptat timp de opt ani. Ion Petre a condus Panciul fără întrerupere din 2000, iar decesul său va duce la organizarea de alegeri anticipate pentru postul de primar. Pană atunci, de conducerea oraşului se va ocupa viceprimarul social-democrat Iulian Nica. (M. BOICU)

Fostul primar Ion Petre va fi înmormantat sambătă

Decesul primarului va duce la alegeri anticipate în oraşul Panciu, acolo unde viceprimarul Iulian Nica va prelua funcţia de primar interimar
Ion Petre, fostul primar al Panciului, va fi înmormant sambătă în oraşul pe care l-a condus fără întrerupere din anul 2000. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost adus miercuri acasă, de la Spitalul Fundeni din Bucureşti, iar ieri a fost depus de familie la biserica “Sfanta Parascheva” din oraş.

Foarte multe persoane, prieteni, cunoscuţi, şefi de instituţii, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene au mers aseară să aprindă o lumanare la capătaiul acestuia. Familia a decis ca înmormantarea să aibă loc sambătă, în jurul pranzului. După slujba care va avea loc la biserica “SfantaParascheva”, cortegiul funerar va străbate oraşul şi se va opri la cimitirul oraşului, unde Ion Petre îşi va dormi somnul de veci. Primarul social-democrat al Panciului a trecut în nefiinţă miercuri seara la varsta de 61 de ani, după ce a suferit timp de opt ani de leucemie, boală pe care a dus-o pe picioare şi a luptat din răsputeri să o învingă. În ultima vreme, starea sa de sănătate s-a agravat şi a fost internat la Spitalul Fundeni din Bucureşti. Acesta a mai apucat să participe la nunta fiicei sale, care a avut loc pe 19 octombrie, dar a doua zi s-a reîntors la spital, în încercarea de a-şi prelungi viaţa.

 

Guvernul va stabili data alegerilor de la Panciu

Decesul primarului Ion Petre va duce la alegeri anticipate în oraşul Panciu. Pană atunci, localitatea va fi condusă de viceprimarul Iulian Nica, foarte probabil viitorul candidat al PSD pentru funcţia de primar. “Actualul viceprimar va prelua şi atribuţiile de primar. Secretarul oraşului va informa Prefetura că s-a vacantat postul de primar prin deces, iar prefectul va transmite mai departe Guvernului solicitarea de organizare a alegerilor anticipate. Guvernul stabileşte data alegerilor, cu cel puţin 35 de zile înainte de organizarea lor, după care prefectul stabileşte calendarul alegerilor”, a detaliat prefectul Cătălin Kanty Popescu procedura în astfel de situaţii. Este posibil ca perioada de interimat să dureze şi cateva luni, întrucat, de regulă, Guvernul aşteaptă se strangă mai multe solicitări de alegeri anticipate, pentru a stabili o dată pentru organizarea acestora. Panciul este un oraş complicat de condus, întrucat fostul primar s-a angajat în foarte multe proiecte pe care urmaşul va trebui să le continuie şi să le ducă la bun sfarşit. Acest lucru nu este uşor de realizat, întrucat oraşul a atras fonduri în ciuda unui buget diminuat foarte mult de firmele care au intrat in faliment şi au rămas cu obligaţii neplătite la bugetul oraşului. (M. BOICU)

Doliu şi la Focşani

Ieri au fost conduse pe ultimul drum două femei apreciate în judeţul nostru, economista Georgeta “Puşa” Nedelcu, fostă directoare a sucursalei Banc Post Focşani, dar şi a altor sucursale bancare, care a sfarşit la doar 61 de ani, şi profesoara Maria Momanu, fost cadru didactic al Şcolii Duiliu Zamfirescu din Focşani, partenera de viaţă a inginerului Mircea Momanu, proprietarul firmei de construcţii General Construct, care avea 66 de ani. Familia, prietenii, foştii colegi şi colaboratori le-au condus ieri pe cele două pe ultimul drum, aducandu-le totodată un ultim omagiu. Dumnezeu să le odihnească în pace!


S-a stins din viaţă Ion Petre, primarul de la Panciu

Ion Petre, primarul social-democrat al oraşului Panciu, a trecut în nefiinţă seara trecută, ca urmare a unor complicaţii suferite  pe fondul unei afecţiuni incurabile de care suferea de mai mulţi ani. Potrivit unor surse apropiate familiei, Ion Petre, care avea 61 de ani, suferea de opt ani de leucemie, însă a dus boala pe picioare pană în vara acestui an, cand a avut nevoie de terapie continuă la o clinică specializată din Capitală.

 Edilul păncean se afla internat la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde s-a întors imediat după nunta fiicei sale, care a avut loc pe 19 octombrie. Cunoscuţii spun că cea mai mare fericire a sa a fost să-şi vadă fiica mireasă. “Avea ochii în lacrimi la dansul mirilor, era realemente foarte fericit, dar nu a putut rezista la toată petrecerea. A doua zi s-a întors la spital... În ultimele zile s-a simţit rău, a făcut o pneumonie, iar pe fondul imunităţii scăzute nu a mai putut rezista tratamentului.”, ne-au relatat apropiaţii săi. Colegii săi din primăria oraşului Panciu, din PSD dar şi mulţi prieteni, în total în jur de de 100 de persoane, au întampinat aseară, la intrarea în oraş, maşina care a adus acasă trupul neînsufleţit.


Vicele Nica: “A luptat pentru oraş ca pentru propria familie”


Cu ochii înlăcrimaţi, viceprimarul Iulian Nica, cel care s-a ocupat de treburile oraşului în ultima perioadă, ne-a declarat că Ion Petre a fost “un primar bătăios, care a luptat pentru oraş ca pentru propria familie”. “Facem echipă din 2002, am fost alături de dumnealui zi şi noapte, am făcut tot ce am putut împreună pentru oraşul Panciu şi pentru cetăţeni şi cred asta se vede. Din păcate, în echipa celor doi nu a fămas decat unul ... Vom încerca să ducem mai departe proiectele pentru că ştim cat de mult dorea binele oraşului”, ne-a declarat aseară viceprimarul Nica. Cel care va fi primar interimar, pană la organizarea de noi alegeri, declară că Ion Petre dorea să facă din Panciu un oraş turistic, ultimul proiect la care a lucrat vizand înfiinţarea unui centru de agrement, proiect care a fost declarat eligibil şi care ar urma să primească finanţare. “Avem proiecte începute şi dorim să le finaizam, dar mi-aş fi dorit enorm să le vadă şi dumnealui îndeplinite, să le simtă, să calce pe ele”, ne-a mai spus viceprimarul. Şi deputatul Ciprian Nica îl compătimea pe bunul său prieten. “Nu credeam că o să sufere atat de cumplit, dar a fost tare, a suferit demn. Am făcut multe lucruri împreună, era un om de acţiune, pană la marginea riscului. A umblat foarte mult pentru oraş, pentru a-l dezvolta, pentru a face proiecte şi pentru a aduce bani. Bătea pe la uşi, alerga, umbla, era foarte ambiţios şi nu se lăsa pană nu reuşea ce şi-a propus. Am făcut echipă foarte bună, Ion Petre a fost un om şi un prieten deosebit”, ne-a declarat şi deputatul Ciprian Nica.
 

A preluat conducerea oraşului din anul 2000

 
De profesie inginer, social-democratul Ion Petre a preluat fraiele Panciului în anul 2000, după o perioadă în care oraşul dintre vii a fost controlat de oamenii fostului PD, în frunte cu fostul primar Fănică Panciu. Ion Petre venea din sectorul privat, după ce în anii comunismului a lucrat la Uzina Dacia din Piteşti şi mai apoi la Cooperativa Servirea Populaţiei din Panciu. Foarte ambiţios, Ion Petre a reuşit să coaguleze în jurul său o echipă de oameni pe care şi i-a fidelizat în timp şi cu care a lucrat la toate proiectele edilitare. Toţi aceştia i-au fost alături pană în ultima clipă, însă medicina s-a dovedit incapabilă să-l mai ajute. Ion Petre, care se afla la al patrulea mandat de primar, era căsătorit şi avea doi copii, o fată şi un băiat. Cel mai probabil, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus la catedrala Sfanta Parascheva din Panciu, ridicată chiar langă primărie, iar funeraliile vor avea loc la sfarşitul săptămanii. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe fostul edil Ion Petre! (S. VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 25

Adaugă comentariu
Neghina Elena, acum 3834 zile, 16 ore, 53 minute, 20 secunde
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Sincere condoliante familiei!
Dragos Badura, acum 3834 zile, 17 ore, 30 secunde
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!
stratulat adina, acum 3835 zile, 14 minute, 52 secunde
Dumnezeu sa l odihneasca in pace!!!!!!!!
cioran neli, acum 3835 zile, 12 ore, 7 minute, 41 secunde
Dumnezeu sa te odihneasca in pace A ta colega de liceu Neli Ionita
ionică, acum 3835 zile, 14 ore, 33 minute, 22 secunde
A fost un bun gospodar, un om cu suflet mare si cu dragoste pentru oameni, pentru orasul pe care il gospodarea. In hatisul politic si social de astazi cred ca tocmai asta a contribuit decisiv la citeste integral
Chiar Nu Are Importanta care e numele meu..., acum 3836 zile, 3 ore, 50 minute, 29 secunde
A fost un bun gospodar, un om cu suflet mare si cu dragoste pentru oameni, pentru orasul pe care il gospodarea. In hatisul politic si social de astazi cred ca tocmai asta a contribuit decisiv la citeste integral
Corbeanu Dan, acum 3836 zile, 12 ore, 57 minute, 13 secunde
Cateva strangeri de mana, o privire care ascundea durerea, iubire pentru copii, un om ascultat si temut: iata cum l-am cunoscut eu, impreuna cu actuala clasa a 11-a E, pe acest om de valoare, primarul citeste integral
E.Gabriel, acum 3836 zile, 13 ore, 16 minute, 41 secunde
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!! Condoleante familiei!!! A fost un OM minunat un MARE Primar un exemplu pentru ceilanti Primari asa om foarte rar in zilele de azi!!!
, acum 3836 zile, 15 ore, 30 minute, 19 secunde
Dummnezeu sa-l odihneasca ! A fost un om foarte implicat pentru comunitate !
iula, acum 3836 zile, 16 ore, 39 minute, 19 secunde
de ce-a mai candidat daca era bolnav de 8 ani? Sa mai fure si sa ne mai fure. Un hot si-un birfitor. Mi-e rusine c-un asa primar. Sa nu urmeze altul la fel! Nu-l mai elogiati ca astea sunt pe bani ,nu citeste integral
Anonim, acum 3836 zile, 16 ore, 9 minute, 29 secunde
Invata sa scrii si dupa vorbeste, fata de alti primari a facut multe pt Panciu.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.