Ultima oră

Apa caldă şi căldura stau să vină... mai tarziu

Iulia Crețu
10 oct 2013 1476 vizualizări
ENET susţine că săptămana viitoare, cel tarziu, apa caldă va curge în toate cartierele Focşaniului, tot atunci urmand a se furniza şi încălzire.Preţul gigacaloriei la Focşani este de 240 lei u ajutoarele de încălzire se acordă, potrivit legii, în perioada noiembrie-martie

Oficialii ENET SA Focşani duc cu zăhărelul clienţii nemulţumiţi că au fost amăgiţi cu cateva duşuri calde de Festivalul Viei şi Vinului Bachus 2013. Printr-o informare de presă remisă redacţiei noastre, ENET anunţă că la finele aceste săptămani va curge din nou apă caldă în zona Bucegi. Pentru cei de la Sud, duşul se va încălzi abia săptămana viitoare, la fel şi pentru Gară, Independenţei şi Centru. În momentul în care va reîncepe furnizarea apei calde, ENET va porni şi sistemele de încălzire a caloriferelor din apartamente. Reprezentanţii societăţii de termoficare au purtat, în aceste zile, discuţii cu firmele care modernizează sistemul de termoficare, transmiţandu-le să grăbească pasul pentru că temperaturile exterioare au scăzut noaptea sub 10 grade Celsius, iar în locuinţe se simte frigul. “În urma discuţiilor purtate cu firmele ce modernizează punctele termice şi înlocuiesc reţelele de transport şi distribuţie s-au convenit următoarele: de astăzi, 09 octombrie, pană miercuri, 16 octombrie 2013, firmele constructoare ce reabilitează  zona Centru se angajează să termine lucrările, astfel încat de miercuri (16 octombrie 2013) să se încarce instalaţiile noi iar din data de 17 octombrie 2013 să se furnizeze apă caldă şi încălzire în zonele Gară, Independenţei şi Centru; începand de vineri, 11 octombrie 2013, să reîncarce zona Bucegi în vederea furnizării de agent termic pentru apă caldă şi încălzire; în perioada 10 – 14 octombrie 2013 în zona Sud să se facă ultimile intervenţii urmand ca de luni, 14 octombrie 2013, să înceapă furnizarea de agent termic pentru încălzire şi apă caldă”, spune Cristina Gavrilă, purtător de cuvant al ENET Focşani. Deşi temperaturile exterioare scăzute impun furnizarea agentului termic, caloriferele calde, dacă vor ajunge în acest stadiu, vor însemna facturi mari la întreţinere pe luna octombrie. În plus, agentul termic consumat în această lună nu va beneficia de ajutorul de încălzire acordat de la buget pentru categoriile sociale defavorizate. Potrivit legii, gigacaloria este subvenţionată numai în perioada noiembrie-martie. De asemenea, apa caldă nu este subvenţionată. Gigacaloria în Focşani este 240 lei. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.