Ultima oră

Cutremur de 3,6 în Vrancea

Ziarul de Vrancea
18 sep 2013 1045 vizualizări
11 cutremure au avut loc în Romania de la începutul lunii septembrie

Vrancea nu încetează să se cutremure. Încă un seism a avut loc miercuri dimineaţă, la ora locală 3.27, după cum informează Institutul Naţional pentru Fizica Pămantului (INFP). Cutremurul a avut o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adancime de 141 de kilometri. Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Covasna (37 km), Focşani (48 km), Targu Secuiesc (49 km), Ramnicu Sărat (50 km) şi Mărăşeşti (56 km). De la 1 septembrie pană acum, în Romania s-au înregistrat 11 cutremure, dintre care cinci au avut magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter. La începutul acestui an, Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pămantului (INFP), declara că anul 2013 va fi unul cu multe cutremure, însă nici unul nu va depăşi 7 grade pe scara Richter. “Cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter”, scrie Mediafax, citandu-l pe Mărmureanu. Directorul onorific al INFP a mai precizat că, în medie, se produc circa 350 – 400  de cutremure pe an, majoritatea covărşitoare fiind înregistrate doar de seismografe. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.