Ultima oră

Precipitaţii de aproape 40 l/mp în numai o oră

Ziarul de Vrancea
28 aug 2013 1684 vizualizări
Judeţul Vrancea s-a aflat aseară, pentru cateva ore, sub avertizare Cod Galben de precipitaţii, ploile care au căzut atingand 37 l/mp în numai o oră.

Potrivit raportărilor de la ora 17,30 de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, ieri în Vrancea plouase consistent, cantitatea de precipitaţii depăşind 30 l/mp la majoritatea staţiilor hidrometrice într-un interval scurt: doar o oră. Astfel, la Nereju plouase cel mai mult, precipitaţiile atingand 37 l/mp, la Vintileasca au fost 36,8 l/mp, la Herăstrău – 33,4 l/mp, la Năruja şi Ciuruc – 33 l/mp. “De precizat că aceste precipitaţii au fost înregistrate în numai o oră. S-a dat avertizare deoarece s-au depăşit 15 l/mp în decurs de trei ore, dar nu au fost semnalate probleme, deocamdată”, ne-a precizat inginerul Sergiu Mihăilă, purtătorul de cuvant al SGA Vrancea. Cursurile de apă din judeţ nu înregistraseră aseară creşteri semnificative, dar este posibil ca în cursul zilei de astăzi acestea să apară, cu atat mai mult cu cat prognoza meteorologilor arată că şi în orele următoare, în judeţul nostrum,  va ploua semnificativ. Abia de maine ploile mai scad în intensitate. Precipitaţiile au îngreunat circulaţia în Focşani, oraşul fiind de gropi ca urmare a lucrărilor de înlocuire a reţelelor care se fac. Pe Bulevardul Unirii ploile au adus mal pe trotuare, pietonii văzandu-se nevoiţi să facă slalom printre autoturismele care aşteaptă la semafoare. Aseară, la Odobeşti, la închiderea ediţiei, mai mulţi locuitori au reclamat că le-au fost inundate casele construitre în apropierea stadionului.(M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.