Ultima oră

Liberalii de la cazanele ENET, bogătani şi sărmani

Iulia Crețu
29 iul 2013 2158 vizualizări
Cel mai înstărit membru al CA de la ENET este liberala Mărioara Ciorici, care în 2012 a avut 13 salarii.La polul opus, colegul său de la TNL, Ciprian Epure, are venituri de numai 15.373 lei.Social democraţii Nicolae Milanovici şi Ionel Ambrozie declară venituri modeste, dar şi depozite bancare de mii de euro



Schimbările din fruntea “fabricii de căldură” din Focşani produse în această vară aduc ceva modificări şi prin declaraţiile de avere şi interese ale şefilor ENET. Astfel, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul societăţii de termoficare, cel mai înstărit membru al Consiliului de Administraţie este Mărioara Ciorici, consilier judeţean PNL şi soţia şefului de la Direcţia de Finanţe, Eugen Ciorici. La polul opus este colegul său de la liberali, juniorul preşedinte interimar al TNL Vrancea, Ciprian Epure. Cu precizarea că preşedintele CA, Vasile Dobre (PNL) nu şi-a depus declaraţia de avere. De asemenea, site-ul nu a fost actualizat nici cu declaraţia de avere a noului director, Manole Merchea, şi el membru influent la PNL Vrancea. Astfel, Mărioara Ciorici deţine împreună cu soţul Eugen Ciorici un teren la Nicoreşti – Galaţi, teren agricol şi pădure la Carligele, casă şi teren în Focşani, dar şi două autoturisme. Soţii Ciorici au un depozit bancar de o mie de euro şi un împrumut acordat unei firme de 138.000 lei. De asemenea, au de returnat datorii la bănci de 21.000 lei şi 5.900 euro. Dar, soţii Ciorici au de unde returna datoriile, mai ales că Mărioara Ciorici adună nu mai puţin de 13 salarii de la diverse firme. Astfel, în 2012, soţia finanţistului Ciorici a adunat în portofel bani de la: Comunivers – 9.324 lei, Alma Consulting – 8.835 lei, Oculusmed – 2.856 lei, Oculus serv – 1.428 lei, Cert Proiect – 1.428 lei, Sana Prod – 1.428 lei, Vector SRL – 2.856 lei, Infostar – 2.856 lei, Cert Design – 1.428 lei, Cert Prodex – 1.440 lei, CUP – 9.184 lei, Salf – 3.564 lei şi CJ Vrancea – 4.186 lei.

Foto:Mărioara Ciorici este consilier judeţean PNL

La banii soţiei se adună şi banii soţului Eugen Ciorici, care în 2012 a obţinut venituri de 69.611 lei, iar din vanzarea produselor agricole – 1.100 lei. În schimb, preşedintele interimar al TNL Vrancea, Ciprian Epure, şi el membru CA la ENET, are declarat pe 2012 un venit de numai 15.373 lei ca economist la Eurocontinental, fără alte datorii sau bani puşi la bancă. Colegi cu liberalii în CA, social democraţii Ionel Ambrozie şi Nicolae Milanovici declară numai venituri din salarii. Potrivit declaraţiei sale de avere, Ambrozie a obţinut în 2012 un venit de 36.099 lei ca profesor la Colegiul “Edmond Nicolau”. Soţia sa, tot cadru didactic, a obţinut de la Şcoala “Nicolae Basgan” un venit de 22.833 lei. Nicolae Milanovici deţine, potrivit declaraţiei sale, un teren la Varteşcoiu, un apartament la Focşani, un Logan (pe care l-a înstrăinat în acest an Andreei Milanovici), un depozit bancar la Carpatica de 6.000 euro şi salarii anuale de 3.296 lei. Aceştia îşi vor rotunji însă veniturile în 2013 ca reprezentanţi în forul de conducere al ENET, urmand a fi retribuiţi cu cate 20% din salariul directorului general Manole Merchea (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Miranda Veracruz Delahoya Cardinal, acum 3931 zile, 1 ora, 13 minute, 1 secunda
Rectificare! Epuroiul Ciprian are in sufragerie si sase cai frumosi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.