Ultima oră

Ministrul Pădurilor: “în Vrancea se taie necontrolat”

Iulia Crețu
16 iul 2013 1069 vizualizări
Ministrul delegate pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, liberala Lucia Varga, a declarat că rata tăierilor necontrolate de pădure este de două ori mai mare decat cea a regenerărilor naţionale şi a plantărilor prin finanţările de la bugetul statului. Lucia Varga a precizat, pentru presa centrală, că în toamna acestui an va demara un program masiv de împădurire. Ministrul a nominalizat, printre alte judeţe, şi Vrancea în topul negativ al tăierilor necontrolate, recunoscand ceea ce toată lumea ştie de ani de zile.


“Dacă vorbim despre cantităţi, despre zone cu defrişări necontrolate pe suprafeţe ample, vorbim despre Alba, Cluj, Maramureş, Suceava, Bihor, Argeş, Vrancea. Dar eu consider că reprezintă un semn de alertă şi tăierile din Giurgiu şi Dolj, unde avem suprafaţă de pădure între 6 şi 10% şi unde, fiind puţină, dacă mai şi tai, aşa cum s-a întâmplat în Giurgiu, aproape 40 de hectare, este alarmant”, a spus Lucia Varga de la Ape şi Păduri. „Rata tăierilor necontrolate de pădure este de două ori mai mare decât cea a regenerărilor naţionale sau a plantărilor prin finanţările de la buget, conform datelor pe care le avem. De aceea, noi, din această toamnă, vom începe un program masiv de împădurire. 40 de milioane de lei avem în fondurile de ameliorare, pe care îi vom folosi pentru împăduriri”, a mai declarat ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, în cadrul unei conferinţe în care a prezentat situaţia silviculturii din Romania. Varga a punctat că în perioada următoare se vor stabili zonele în care se vor face plantări şi se vor finaliza ghidurile astfel încat administraţiile locale, consiliile judeţene sau persoanele fizice să poată beneficia de ele. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
H3llfir3, acum 3944 zile, 3 ore, 42 minute, 3 secunde
Ca-sa vezi...dupa atatia ani in care toporatorii au taiat fara mila,a ajuns si "madam Lucia' la concluzia ca se taie necontrolat...Buna dimineata doamna...a-ti fost cumva criogenizata 20 de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.