Ultima oră

Nebunii de trafic, falimentarii şi scandalagiii influenţează banii lui Bacinschi

Iulia Crețu
28 ian 2013 997 vizualizări
Serviciul de Taxe şi Impozite se plange în continuare că recuperează foarte greu banii din amenzi de circulaţie

Serviciul de Taxe şi Impozite din subordinea Primăriei Focşani raportează Consiliului Local un grad de colectare pentru impozite şi taxe clădiri la persoane fizice, pe anul trecut, de 84,45%. În ceea ce priveşte impozitul pe clădiri, gradul de colectare a fost de 81,96%, în timp ce la terenuri s-a încasat 72,14%. În ceea ce priveşte cuantumul încasărilor pentru impozitele pe terenuri agricole, acesta a fost în 2012 de numai 36,39%. De la amenzile de circulaţie s-au recuperat doar 30,32% din totalul sancţiunilor. Potrivit datelor oficiale, la capitolul debite se înregistrează, în dreptul persoanelor fizice, în perioada 2007-2011, restanţe neîncasate de peste 20 milioane lei vechi. În ceea ce priveşte gradul de colectare a taxelor datorate de persoanele juridice pe anul trecut, Serviciul de Taxe şi Impozite raportează o colectare de 61,97% pentru clădiri, 66,42% pentru terenuri şi 89,40% pentru terenuri agricole. “Serviciul de Taxe şi Impozite are în evidenţă aproximativ 65.000 plătitori persoane fizice şi 2.800 plătitori persoane juridice. Pe parcursul lui 2012, serviciul a emis somaţii şi titluri executorii către 4.058 persoane fizice şi juridice pentru un cuantum de 29.268 mii lei pentru persoane fizice şi 25.427 mii lei pentru persoane juridice”, se arată în raportul funcţionarilor de la Taxe şi Impozite. În 2012 s-au făcut popriri pentru 679 persoane fizice pentru datorii de 276 mii lei. Şeful de la Taxe şi Impozite, Meluş Nazaru, susţine că “la persoanele juridice, gradul de colectare pentru sumele din anii precedenţi este influenţat de cele 387 societăţi aflate în diferite stagii ale procedurii de insolvenţă, lichidare judiciară. La persoanele fizice, gradul de colectare este mult influenţat de amenzile de circulaţie sau amenzile la legea 61 privind ordinea publică”, a spus Meluş Nazaru. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.