Ultima oră

VIDEO!!!Viscolul a îngropat drumuri şi a transformat Vrancea în congelator

Ziarul de Vrancea
8 ian 2013 3294 vizualizări
ULTIMA ORA :Ora 13,30:Toate drumurile au fost deblocate În Vrancea se poate circula pe toate drumurile naţionale şi judeţene, după ce astăzi s-a reuşit deblocarea celor două drumuri judeţene înzăpezite.

 Este vorba de DJ 205 H Domneşti – Păuneşti şi DJ 204 E Panciu – Haret. Utilajele au putut interveni abia după oprirea vantului pe şosele şi înlătura nămeţii care au atins în cateva locuri chiar şi peste doi metri, cum s-a întamplat pe traseul Domneşti – Păuneşti. (M. B.)

 

Ora 11,00

Conform unei comunicări trimise de Prefectura  Vrancea, situaţia drumurilor judeţene şi naţionale din judeţul Vrancea, astăzi 09.01.2013 la ora 11,00 ,era următoarea:

Toate drumurile naţionale sunt deschise traficului rutier.

Drumuri judeţene închise temporar:

- DJ 204 E : Panciu - Haret

Aceiaşi sursă precizează că prestatorul de servicii acţionează cu 3 utilaje pentru degajarea tronsonului de drum blocat. Pe celelalte drumuri judeţene Prefectura Vrancea menţionează că se acţionează cu 26 de utilaje pentru menţinerea viabilităţii acestora.

08.01.2013 ora 23,00

Drumul judeţean 205 H Domneşti- Păuneşti este de mai bine de 24 de ore închis din cauza zăpezii acumulate pe carosabil u oamenii care au fost nevoiţi să părăsească localitatea au înotat efectiv prin zăpadă, pe camp.Aseară era închis şi drumul dintre Haret şi Panciu.Din cauza viscolului, figul a fost resimţit ieri în Focşani ca la -13 grade Celsius

 

Situaţia s-a complicat ieri în comuna Păuneşti, acolo unde o furtună de zăpadă a îngropat efectiv drumul sub un strat gros de omăt. Zăpada de pe carosabil a ajuns să aibă pe alocuri peste 2 metri jumătate în înălţime. Aseară locuitorii comunei se bucurau pentru cele două drumuri ocolitoare pe care mai puteau circula maşinile de intervenţie sau ambulanţele. Este vorba de ruta Panciu-Moviliţa şi de cea prin Adjud-Rugineşti-Angheleşti-Viişoara-Păuneşti. Din nefericire, zăpada a pus stăpanire pe cea de-a doua rută, lasandu-i pe locuitori la mila providenţei cu un singur drum de ocolire, care să le mai permită accesul în comună. Din disperare oamenii au ales să meargă cei şase kilometri, cat măsoară drumul judeţean 205 H, pe jos, prin zăpadă. ”Nu se poate merge decat pe camp, pe şosea nu se poate. În cazul în care o femeie gravidă ar avea nevoie să ajungă la spital, nu poate decat cu sania trasă cu cal sau în cel mai rău caz cu elicopterul”, ne-a spus unul din locuitorii care a ales să vină pe jos pană la Domneşti, la intersecţia cu şoseaua E85, acolo unde Poliţia Rutieră a instalat indicatorul de „drum blocat”.
Încă două drumuri cu probleme
Drumul judeţean, spun autorităţile, este blocat de zăpadă de două-trei ori într-o iarnă, întrucat este perpendicular cu bătaia vantului. Poliţia a pus filtre pentru a-i atenţiona pe şoferi să nu se aventureze pe drumul închis întrucat riscau să rămană blocaţi sau să fie înghiţiţi de zăpadă. Poliţiştii vă sfătuiesc să circulaţi cu prudenţă în această perioadă, riscul de accidente fiind foarte mare. De asemenea nu plecaţi la drum dacă nu aveţi maşina echipată corespunzător pentru drumurile de iarnă. Prefectul judeţului a declarat aseară că drumul Dumbrăveni-Bogza, care de asemeni a fost închis din cauza zăpezii, a fost deszăpezit şi redat circulaţiei. „Mai avem două drumuri judeţene închise din cauza zăpezii, respectiv Haret-Panciu şi Păuneşti-Domneşti. Avem pregătite trei utilaje gata să intervină, imediat ce se opreşte viscolul”, ne-a spus prefectul judeţului, Cătălin Kanty Popescu.
Au fost – 3 grade dar s-au resimţit ca – 13
Meteorologii au inclus Vrancea printre judeţele sub avertizare de cod galben pană noaptea trecută. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o nouă avertizare nowcasting pe care a prelungit-o, valabilă până aseară la ora 21:00, conform căreia, local, în judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi şi mai ales pe Valea Siretului în judeţele Bacău, Vrancea şi sud-estul judeţului Neamţ (inclusiv municipiul Roman şi zona limitrofă) se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55-60 km/h, izolat 75 km/h, ninsoare spulberată sau viscolită. În aceste zone Poliţia Rutieră le-a recomandat conducătorilor auto să nu pornească la drum, iar în cazul în care călătoria nu poate fi amânată să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă. În Vrancea vantul a atins ieri la rafală viteze de 55-60 de kilometri pe oră şi izolat chiar 75 de kilometri pe oră, spulberând sau viscolind zăpada. Din cauza vantului care a bătut cu putere şi frigul s-a resimţit mai acut. În ciuda faptului că temperatura de afară a coborat doar pană la – 3, -5 grade, pe fondul viscolului şi al umezelii din atmosferă figul a fost resimţit ca la -13 grade în Focşani, după cum ne-au explicat meteorologii de la Staţia Meteo. Temperaturile vor fi scăzute în cursul următoarelor trei nopţi, cu minime de până la minus 20 de grade Celsius, urmând ca de vineri să revină la valorile normale pentru această perioadă, a anunţat aseară directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu. Referitor la avertizarea de vant, meteorologii estimează că în Moldova vântul va scădea sub 30 kilometri pană în această dimineaţă. (A. IVAN, C. MARIN)
Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu drumul înzăpezit de la Păuneşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.