Ultima oră

Legea “schiţei căblăraielor” influenţează construcţiile

Iulia Crețu
2 ian 2013 1093 vizualizări
S-au stabilit şi condiţii restrictive pentru acordarea autorizaţiilor de construire în zona respectivă pentru o perioadă de până la doi ani

Vrancenii care se gandesc ca în acest an să îşi ridice o casă trebuie să ştie că de la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare o prevedere legală cu privire la traseul cablurilor de telefonie şi internet. Autorizaţiile de construcţie vor fi eliberate doar celor care au deja trecut în proiectul locuinţei traseul acestor cabluri, la fel cum acum este trecut în acelaşi proiect traseul instalaţiilor sanitare. Noua lege se referă la regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice. Legea a fost deja adoptată de către Parlament şi a fost promulgată de Preşedintele României. Această „schiţă a căblăraiei” va ajuta la cunoaşterea locului prin care trec cablurile şi la eliminarea situaţiilor în care se sapă inutil sau se taie din greşeală alte cabluri. Reglementarea este în vigoare şi pentru companiile care oferă servicii de comunicaţii. Pentru situaţiile în care lucrările trebuie să fie executate pe zidurile interioare şi exterioare ale clădirilor, cum adesea se întâmplă la blocuri, întregul cost va fi suportat de furnizorul de servicii de comunicaţii. Prin această lege se doreşte şi ca autorităţile publice să înveţe să lucreze cu mediul privat şi să anunţe cu suficient timp înainte de a începe lucrările de reabilitare sau refacere a unor drumuri, spre exemplu, pentru a le permite şi furnizorilor să îşi planifice proiectele de dezvoltare. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, furnizorii de servicii telecom ar putea fi puşi în situaţia în care trebuie să reia săpăturile la scurt timp după ce Primăria le termină. Potrivit noii legi, dacă acest lucru se va întâmpla, atunci se vor putea stabili condiţii restrictive pentru acordarea autorizaţiilor de construire în zona respectivă pentru o perioadă de până la doi ani. Poate cu o astfel de lege nu vom mai vedea străzi racaite la puţin timp după ce au fost asfaltate doar pentru că unii-alţii au uitat să îngroape un căbluleţ. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.