Ultima oră

VIDEO!!!Alegeri ne-luminate în Vrancea

Iulia Crețu
9 dec 2012 1755 vizualizări
Zeci de localităţi din Vrancea au rămas ieri după amiază spre seară în beznă din cauza vremii nefavorabile. Firele de curent electric au fost îngheţate

În a doua parte a zilei de ieri, zeci de localităţi din Vrancea au stat cu orele în întuneric, după ce reţelele de curent electric au cedat din cauza condiţiilor meteorologice. Gheaţa de pe firele de tensiune a afectat alimentarea cu energie electrică comunele din sudul judeţului, dar şi pe cele din zona de munte, unde zăpada a îngreunat instalaţiile. Probleme au fost şi în oraşe, la Mărăşeşti şi chiar prin nordul Focşaniului. La Doaga, ieri la ora 17.30 s-a oprit curentul, secţia de la Şcoală rămanand în beznă. Membrii Secţiei de votare nr. 83 au rămas la lanternă. Oamenii din blocurile din zonă stăteau şi ei pe întuneric, aşteptand intervenţiile de la Primăria Mărăşeşti. Pană la ora 21.00, nimeni nu a mai venit la vot, zona fiind înecată în beznă, ploaie şi frig. “De la ora 17.30 nu este curent şi de atunci nu mai vine nimeni. Sunt oameni la blocurile acestea, nici ei nu au curent. Mai pleacă de acasă? La ora aia nu mai vine nimeni la vot. Uitaţi-vă la blocuri să vedeţi dacă e lumină. Stăm la lanternă, aşteptăm un generator, un bec de 12 volţi să facem numărătoarea. Au votat cam 25% şi dacă vine lumina pană la ora 21.00, poate mai vin oameni. Că noi nu ne ducem după ei”, ne-a spus un membru din Secţia de votare nr. 83 de la Doaga, Mărăşeşti.

Situaţia de aici nu a fost singulară, membrii secţiilor rămase în întuneric făcandu-şi sisteme de reflexie a luminii, din lanterne şi oglinzi, asta pentru a avea în permanenţă în vedere cele două urne de vot, pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Oamenii îşi doreau alegeri luminate. Rezultatele le vom afla astăzi. (Iulia CREŢU)

Vot la lumina lanternei

Multe localităţi din Vrancea s-au confruntat cu întreruperea energiei electrice din cauza vremii nefavorabile. Deşi nimeni nu-şi dorea acest lucru, s-a dovedit că lanterna inclusă între materialele electorale la solicitare Prefecturii are utilitate. Potrivit locţiitorului BEJ, asemenea probleme au fost sesizate pe tronsonul Panciu, Moviliţa, Păuneşti, dar şi la două secţii de votare din Focşani. “Procesul electoral nu a fost întrerupt. De altfel, s-a reluat alimentarea cu energie electrică la Panciu, Moviliţa şi Păuneşti, după circa 20 de minute”, a declarat Romică Holbea, locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean. După cum ne-au sesizat cititorii, asemenea probleme au apărut şi în alte localităţi, cum ar fi la Pufeşti, la Garoafa, unde s-a trecut la votarea la lumina lanternei. “La Pufeşti, satul Domneşti, de la 17.15 nu mai este curent. Nu e normal, că nu ninge, nu bate vantul. Culmea, tocmai acum a crescut numărul de votanţi”, a sesizat un alegător. Prefectul Cătălin Kanty Popescu a spus aseară că nu mai erau probleme, după ce Electrica s-a confruntat cu o avanlanşă de incidente. “Au fost probleme pentru că apa a îngheţat pe cabluri, acestea s-au îngreunat şi s-au desprins din contactori. La un moment dat cădeau reţelele ca popicele. Cei de la Electrica au intervenit şi în prezent nu mai sunt întreruperi ale energiei electrice. Sperăm ca în noaptea asta să nu mai îngheţe cablurile”, a afirmat prefectul Popescu. (M. B.)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi vedea imagini din Secţia de vot rămasă în întuneric.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.