Ultima oră

Galerie foto!!! Orchestra a făcut muzica la Festivalul Florentin Delmar

Ziarul de Vrancea
15 nov 2015 3746 vizualizări
Trofeul ediţiei din acest an a mers către o bucureşteancă u preferatul publicului a fost însă Octavian-Alexandru Broşteanu, un tânăr de numai 16 ani, care a obţinut locul II u ă. „Administraţia locală ar trebui să înţeleagă că Festivalul are nevoie de un buget convenabil pentru a putea susţine calitatea”, declară directorul Ateneului

S-a lăsat cortina peste cea de-a 40-a ediţie a Festivalului Delmar, o ediţie aniversară, plină de surprize şi noutăţi, total diferită de anii precedenţi, mai ales ca imagine. Din cei 12 concurenţi, doar cinci au fost premiaţi în acest an. Trofeul "Florentin Delmar", în valoare de 5.000 lei, a fost câştigat de Elena Cristiana Petcu, o tânără din Bucureşti. Locul I şi un premiu în valoare de 3.000 lei a fost câştigat de Ion Moise Bădulescu din Mioveni. Locul II şi un premiu financiar în valoare de 2.500 lei, a fost obţinut de Octavian-Alexandru Broşteanu, iar locul III, în valoare de 1.500 lei, i-a revenit Andreei Iuliana Mareş din Roşiorii de Vede. Emilian Mihai Nechifor, din Iaşi, a obţinut premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei melodii semnate de compozitorul Florentin Delmar, în valoare de 4.000 de lei.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică, singura vrânceancă din concurs, Ana Maria Crăsneanu, a avut o prestaţie muzicală bună, dar a rămas doar cu experienţa unui concurs important şi cu amintirea aplauzelor pe care le-a obţinut din partea concitadinilor. 
 

Orchestra live face totul
 

Principala noutate din acest an a fost orchestra condusă de Viorel Gavrilă, care a acompaniat concurenţii la concursul de interpretare. „Impresia la scenă a fost total diferită faţă de ediţiile anterioare. Concursul de interpretare a avut loc cu orchestră live, ceea ce a dat mai multă savoare şi mai multă plăcere publicului, acesta fiind, de altfel, marele câştig al ediţiei din acest an”, ne-a declarat Valentin Gheorghiţă, directorul Ateneului Popular Focşani, care şi-a exprimat speranţa ca pe viitor concursul cu interpretare să se desfăşoare mereu cu orchestră. „Administraţia locală ar trebui să înţeleagă că Festivalul Delmar chiar are nevoie de un buget convenabil pentru a putea să susţinem o calitate a festivalului care să fie apreciată de toată lumea”, a spus Gheorghiţă. „Concurenţii din acest an au fost peste aşteptări, copii tineri, glasuri foarte bune şi măcar câţiva dintre ei sunt sigur că vor face carieră în muzica românească”, a lăudat Valentin Gheorghiţă prestaţia tinerilor care au urcat pe scena festivalului.
Organizatorii au oferit o frumoasă surpriză publicului, prin lansarea unui dublu CD cu 22 dintre piesele compozitorului Florentin Delmar, reorchestrate şi aranjate de compozitori actuali. În acest an, juriul a fost alcătuit din Horia Moculescu, Andrei Titus, Marius Eseicu, Viorel Gavrilă, Corina Chiriac, iar în locul lui Gabriel Cotabiţă, care nu a mai reuşit să ajungă la festival, în juriu a stat talentatul compozitor Nicolae Caragea. Acesta a urcat pe scenă în prima seară a festivalului şi a acompaniat-o pe Corina Chiriac.
 

„Preferatul” juriului nu a fost şi cel al publicului
 

Preferatul publicului a fost concurentul de pe locul II, Octavian-Alexandru Broşteanu , care a fost aplaudat la scenă deschisă în ambele seri ale festivalului. Surse din cadrul festivalului ne-au declarat că lupta pentru locul I a fost foarte strânsă, iar la departajare s-a luat în considerare şi vârsta foarte fragedă, juriul considerând probabil că adolescentul de numai 16 ani din Alexandria ar putea avea şansa unui premiu la una dintre ediţiile viitoare ale Festivalului Delmar. Însă premiul obţinut a fost foarte important pentru Octavian. „Este unul dintre cele mai importante festivaluri la care am participat şi eu sunt foarte mulţumit de premiul pe care l-am obţinut. Festivalul este unul foarte puternic, juriul probabil este unul dintre cele mai bune din toată ţară. Vreau ca la anul să revin”, ne-a declarat Octavian. În ciuda vârstei, Octavian Broşteanu nu se află la prima realizare din cariera sa, având în palmares numeroase premii obţinute nu numai în calitate de interpret, dar şi în calitate de compozitor. Octavian studiază la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Alexandria, la secţia Istorie-Filologie, iubeşte în mod special istoria, dar printre pasiunile sale se numără şi karatele, sport pe care îl practică de la 6 ani, având în prezent centură maro. Cântă la chitară şi pian, frecventând în paralel cu liceul şi cursurile Şcolii de Arte din Alexandria. Părinţii i-au fost mereu alături şi l-au susţinut. Octavian spune cu mândrie că pasiunea pentru muzică a moştenit-o chiar de la mama sa. Tânărul şi-ar dori să revină la Focşani, să reîncânte publicul local cu orice ocazie. (Dana LEPĂDATU)


Ana Maria Crăsneanu, singura vrânceancă de pe scena ediţiei din acest an a Festivalului Delmar



Compozitor Nicolae Caragea a acompaniat-o pe Corina Chiriac

Corina Chiriac are admiratori la Focşani. Tânăra familie Bordea, Andrei și Mihaela, pentru care a cântat la nuntă, a venit să o salute și să-i ofere un coș cu flori. 



Octavian-Alexandru Broşteanu, ocupantul locului II, a fost preferatul publicului


Chitaristul trupei "Bere Gratis", Marius Bob, a lecturat cu plăcere Ziarul de Vrancea şi le-a transmis sănătate şi toate cele bune citititorilor noştri. Trupa a cântat pe scena Ateneului în ultima seara a Delmar-ului. (foto Daniel Muşat)

 

 






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.