Ultima oră

VIDEO!!! Scamatoriile lui Oprişan în faţă la DNA

Ziarul de Vrancea
12 ian 2015 5616 vizualizări
Audiat ieri la DNA în dosarul expertizei ilegale care a băgat două femei în arest, Marian Oprişan se declară "complet nevinovat” şi aruncă vina pe DNA şi pe presă.Totuşi, printre rânduri, acesta a recunoscut că interesul său maxim este să scape de prejudiciul de 55 de miliarde de lei vechi din dosarul de la Cluj.Reluând "teoria centrului imaculat", Oprişan spune că liderii corupţi de la centru au trimis presa la şefii de judeţe u "Pentru că se plăteşte mai bine la Bucureşti, hai să mutăm problema corupţiei", aşa explică el problemele sale penale.In realitate, Marian Oprişan este un lider venal, care, profitând de slăbiciunile unor politicieni locali, s-a cocoţat în fruntea judeţului şi îl conduce după bunul său plac de aproape 20 de ani

După mişcările din PSD privind un eventual congres extraordinar în martie, când se preconizează iar “epurări” pe criteriul problemelor cu justiţia, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean şi lider al PSD Vrancea,  joacă neconvingător pe “acordurile” Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta spune că o scenă politică fără Oprişan ar fi “mai slabă”. Nu este pentru prima dată când liderii centrali ai PSD iau în calcul debarcarea baronilor cu probleme penale, însă niciodată nu au avut curajul să meargă până la capăt pentru că sunt dependenţi de voturile aduse de aceştia. Binecunoscuţii Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, ambii de la Constanţa, Mircea Cosma, şeful CJ Prahova, Dan Nica, şeful PSD Galaţi, Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, sunt doar câţiva dintre liderii PSD care au probleme cu justiţia. Discuţii privind organizarea acestui congres şi stabilirea strategiilor pentru perioada următoare au avut loc, conform presei centrale, chiar la finalul acestei săptămâni în Teleorman, la o partidă de vânătoare. Aproape jumătate din liderii judeţeni ar putea să fie schimbaţi  în preajma Congresului, fie prin decizii luate la Congres, arată site-ul stiripesurse.ro. Congresul PSD în care vor fi aleşi preşedintele partidului şi componenţa Biroului Permanent Naţionalar putea avea loc, în februarie-martie. Pe fondul discuţiilor privind o eventuală retragere ca urmare a acuzaţiilor de corupţie pentru care e te judecat, liderul PSD Vrancea a făcut mai multe declaraţii ieri, atât la intrarea cât şi la ieşirea de la sediul DNA unde a fost audiat în dosarul expertelor arestate duminică, acuzate de favorizarea infractorului în dosarul de la Cluj Napoca. 


Dorinţa lui Oprişan: "Prejudiciul acela să dispară"

Marian Oprişan a venit la sediul DNA la orele amiezii, unde era aşteptat de jurnalişti şi a susţinut că este "nevinonat". Nu a ezitat să atace presa şi DNA-ul pentru problemele sale penale. “Nu am cerut niciunui expert contabil şi niunei persoane implicate în procesul meu eminamente politic vreo intervenţie, vreun favor sau orice altceva. (…) Nu este de competenţa mea să comentez aceste lucruri (n.r.- arestarea celor două experte) acestea sunt măsuri luate pe principii judiciare de către DNA (…). Ceea ce pot să comentez este că dacă mai vin cinci milioane de experţi şi se uită în documentele contabile aflate la dosarul cauzei, toţi vor spune acelaşi lucru: că nu există niciun prejudiciu. Prejudiciul a fost inventat de un nespecialist, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în anul 2005, la comanda procurororului Horatiu Baias”, a precizat Oprişan înainte de a intra la audieri. “Am fost chemat în calitate de martor, de ce să-mi fie teamă, dacă România nu mai este stat de drept, în condiţiile în care în cariera mea nu am comis niciodată nicio infracţiune şi nici nu am intenţionat să comit (…) categoric nu, nu m-am interesat niciodată”, a precizat Oprişan răspunzând la întrebările jurnaliştilor dacă s-a interesat despre stadiul expertizei. “Sunt interesat ca printr-o procedură legală, normală, încuviinţată de instanţă, prejudiciul acela să dispară pentru că el este contrafăcut, este fals, băgat din burtă de către nespecialistul DNA în anul 2005”, a continuat Oprişan.

Supărat pe presa care i-a creat imaginea de “baron”


 După două ore de audieri, şeful Consiliului Judeţean a ieşit şi a încercat să se victimizeze, considerându-se a fi el însuşi prejudiciat de situaţia în care expertiza va trebui refăcută. Dacă înainte de audieri a acuzat DNA că face dosare politice, la ieşire, baronul de Vrancea şi-a schimbat părerea. "Nu pot să vă spun ce m-au întrebat pentru că DNA este o instituţie serioasă şi cercetarea penală este secretă până în fata trimiterii în judecată. Eu când jur pe Biblie şi nu numai pe Biblie, spun întotdeauna numai adevărul. Totodeuna în politică am spus adevărul şi de aia am şi rezistat atât de mult", a spus Oprişan când a ieşit din sediul DNA. Şeful CJ Vrancea a încercat şi o explicaţie pentru problemele sale penale. "Eu nu sunt un baron, ci un om care mi-am făcut datoria, dar pentru că vouă, jurnaliştior, nu vă plac decât miniştrii, secretarii de stat, primul ministru şi preşedintele intraţi în jocul lor de fiecare dată, din raţiuni financiare în ceea ce-i priveşte pe şefii voştri, şi atunci, pentru că se plăteşte mai bine la Bucureşti, hai să mutăm problema corupţiei în judeţele ţării. În fiecare tagmă există corupţie, şi la jurnalişti, şi la politicieni, şi la preşedinţii de consilii judeţene, şi la primari, şi la cetăţeni, şi la magistraţi, şi la procurori. Din nefericire, prezumţia de nevinovăţie, statuată de Constituţie, ar trebui să funcţioneze şi la jurnalişti", a continuat să peroreze Oprişan, deranjat de imaginea “falsă” pe care i-o face presa. "Deci nu se strânge nici un laţ. Marian Oprişan nu a comis nicio infracţiune, ba chiar eu sunt prejudiciat de această întâmplare care s-a produs în ultimele zile, pentru că va trebui probabil să se facă o nouă expertiză şi iar lungim un verdict într-un dosar pe care eu îl aştept de multă vreme. Asta-i viaţa", a mai spus Oprişan în faţa DNA.


Ce legătură (nu) are Oprişan cu expertele arestate

Aşa cum a precizat şi duminică pentru ZdV, Marian Oprişan a susţinut că nu a avut nicio legătură cu faptele pentru care cele două experte au fost arestate. În stilul propriu, acesta a combătut susţinerea procurorilor DNA care, în cererea de arestare, au indicat faptul că interesul judiciar al lui Oprişan a fost acela de a se disculpa folosindu-se de expertiza financiar contabilă. Elena Valentina Muşuroiu, reprezentantă a intereselor sale, a conceput expertiza în numele Ileanei Roxana Pintea, experta aleasă de instanţă, aşa încât să  acrediteze ideea că infracţiunile reţinute în sarcina clientului său nu există şi creând premisele exonerării acestuia de răspunderea penală. Conform concluziilor raportului de expertiză contabilă întocmit de către Muşuroiu Elena Valentina şi semnat de către Cernea (Pintea) Ileana Roxana şi Macovei Liviu,  prin faptele inculpaţilor cercetaţi de DNA în dosarul nr. 271/231/2010 nu s-ar fi creat niciun fel de prejudiciu.  De precizat că DNA a găsit în 2005 un prejudiciu de peste 55 de miliarde de lei vechi în contul afacerilor ilegale derulate la Consiliul Judeţean Vrancea. Experta Cernea (Pintea) Ileana Roxana a arătat că a semnat raportul de expertiză contabilă întocmit de către experta Muşuroiu,  fără a cunoaşte argumentaţia pe care s-au fundamentat concluziile acestuia. În cauza în care Marian Oprişan a fost audiat ieri, duminică, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a expertelor Muşuroiu şi Cernea, acuzate de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual, în cazul lui Pintea şi de complicitate la favorizarea făptuitorului şi complicitate la abuz în serviciu în cazul lui Muşuroiu. Expertul focşănean Liviu Macovei, numit parte de către inculpatul Valeriu Iacob, este cercetat în acest dosar în stare de libertate pentru complicitate la abuz în serviciu. Ieri, Ziarul de Vrancea a publicat un amplu material despre modul în care procurorii au stabilit că cei trei experţi stabiliseră să “albească” expertiza pentru a elimina orice prejudiciu din dosar. (Gabriel SAVA)

Peste două decenii cu Oprişan în Vrancea

 Marian Oprişan şi-a pus amprenta asupra PSD şi a judeţului încă de la începutul anilor ’90, la începutul carierei sale politice. Profitând de slăbiciunile unor politicieni locali, acesta a avut o ascensiune rapidă în ierarhia locală, iar după anul 2000 a condus judeţul după bunul său plac. Marian Oprişan a fost în perioada 1990 – 1992 vicepreşedinte la organizaţia de tineret a FSN. Din 1992 şi până în prezent, acesta a condus organizaţia judeţeană a social – democraţilor, sub diversele denumiri ale partidului: Frontul Democrat al Salvării Naţionale, Partidul Democraţiei Sociale din România şi Partidul Social Democrat. Marian Oprişan a avut doar o perioadă de absenţa din fruntea organizaţiei, între 22 februarie şi 12 iulie 2003, atunci când a făcut un pas înapoi din cauza scandalurilor în care a fost implicat, perioadă în care a vrut să distrugă ziarul nostru. Din 1992, baronul a fost implicat în activitatea Consiliului Judeţean. Între 1992 – 1995 a fost vicepreşedinte, preşedinte până în 1996, vicepreşedinte din nou până în 2000, după care a avut o carieră neîntreruptă ca preşedinte al CJ până în prezent. Din 2013, Oprişan este şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Marian Oprişan este cunoscut înainte de anul 2000 ca o persoană care era prezentă la toate evenimentele în care apăreau oameni importanţi de pe plan local. Vorba unei persoane prezente în viaţa politică de la vremea respectivă, atunci când se întâlneau două persoane importante, apărea şi Oprişan. După anul 2000, social – democratul a condus în stil autoritar Consiliul Judeţean şi, prin această instituţie, întreg judeţul. Acesta a intrat în atenţia presei locale şi apoi naţionale, după ce a pus mâna pe câteva hectare de teren lângă Crângul Petreşti, pe numele mamei ale, sau implicarea în vânzarea unor bunuri ale unor firme de către Casa de Pensii Vrancea, cu “prietenul” Corneliu Prunache, precum şi modul de pietruire a drumurilor judeţului de către firma acestuia, dar şi de către altele. În 2002, Marian Oprişan s-a aflat în spatele acţiunii prin care s-a încercat desfiinţarea Ziarului de Vrancea, fostul Monitor de Vrancea până la vremea respectivă. După 2005, Marian Oprişan a intrat în vizorul DNA şi a fost trimis în judecată un an mai târziu. Se pare că marele noroc al acestuia au fost tocmai inundaţiile din anul 2005, atunci când infrastructura judeţului a fost distrusă, inclusiv drumurile care făceau obiectul cercetărilor. Baronul a evitat în 2006 o încercare de schimbare a sa din funcţie de către reprezentanţii locali ai PNL şi PD. Pe lângă o acţiune prost gândită sau fără fundament legal, la vremea respectivă s-a vorbit şi de o “trădare” a lui Vasile Blaga, ministru al Administraţiei şi Internelor la vremea respectivă. De atunci, Marian Oprişan nu a mai avut emoţii pentru funcţia sa şi a câştigat uşor alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. (M. B.)




12.01.2015 ora16,00:Marian Oprişan, audiat la DNA

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a fost convocat astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie, în legătură cu expertiza din dosarul de corupție aflat pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca. Oprișan susţine că a fost chemat să dea declaraţii în calitate de martor și că nu are legătură cu aranjamentele făcute de cele două experte.

Marian Oprişan a declarat presei centrale că nu a discutat niciodată cu expertul stabilit de instanţă în dosarul în care a fost trimis în judecată. "Nu am cerut niciunui expert contabil sau nici unei părţi implicate în precesul meu eminamente politic ,100%, vreo intervenţie, vreun favor sau orice altceva.  Nu este nici de competenţa mea să comentez aceste lucruri (arestarea celor două experte de către Tribunalul București - n.r.), acestea au fost măsuri care au fost luate pe principii judiciare de DNA privind reţinerea. Nu ştiu dacă au stat lucrurile aşa, ceea ce pot să comentez este următorul lucru: dacă mai vin 5 milioane de experţi şi se uită în documentele contabile aflate la dosarul cauzei toţi vor spune acelaşi lucru, că nu există nici un prejudiciu. Prejudiciul a fost inventat de un nespecialist al DNA, în anul 2005, la comanda procurorului Ovidiu Horaţiu Baias. Am fost chemat în calitate de martor. Nu-mi este teamă. Dacă în România nu mai este stat de drept, în condiţiile în care niciodată în viaţa mea nu am comis nici cea mai mică inracţiune, atunci e posibil orice", a afirmat Oprişan, care a reluat acuzațiile la adresa procurorului DNA care s-a ocupat de cercetări. Procurorii fac audieri în dosarul expertelor contabile care au întocmit raportul în dosarul său și care au ajuns în arest pentru 30 de zile, sub acuzația de favorizarea infractorului şi abuz în serviciu. Marian Oprişan a fost trimis în judecată la începutul anului 2006. Dosarul stagnează în instanţă de mai bine de opt ani. 

Oprişan:“Eu nu sunt un baron, ci un om care mi-am făcut datoria”

După aproape două ore de audieri, preşedintele CJ Vrancea a ieşit de la audierile la care a fost chemat la DNA. Acesta s-a arătat sigur pe nevinovăţia sa, considerându-se a fi el însuşi prejudiciat de situaţia în care expertiza va trebui refăcută.  "Nu pot să vă spun ce m-au întrebat pentru că DNA este o instituţie serioasă şi cercetarea penală este secretă până în fata trimiterii în judecată. Eu când jur pe biblie şi nu numai pe biblie, spun întotdeauna numai adevărul. Totodeuna în politică am spus adevărul şi de aia am şi rezistat atât de mult", a spus Oprişan când a ieşit din sediul DNA. "Eu nu sunt un baron, ci un om care mi-am făcut datoria, dar pentru că vouă, jurnaliştior, nu vă plac decât miniştrii, secretarii de stat, primul ministru şi preşedintele intraţi în jocul lor de fiecare dată, din raţiuni financiare în ceea ce-i priveşte pe şefii voştri, şi atunci, pentru că se plăteşte mai bine la Bucureşti, hai să mutăm problema corupţiei în judeţele ţării. În fiecare tagmă există corupţie, şi la jurnalişti, şi la politicieni, şi la preşedinţii de consilii judeţene, şi la primari, şi la cetăţeni, şi la magistraţi, şi la procurori. Din nefericire, prezumţia de nevinovăţie, statuată de Constituţia României, ar trebui să funcţioneze şi la jurnalişti", a mai precizat Marian Oprişan, deranjat de imaginea “falsă” pe care i-o face presa din România. "Eu am citit în presa românească că sunt hoţ, tâlhar, violator, am citit multe epitete din acest punct de vedere, care s-au dovedit neadevărate. Deci nu se strânge nici un laţ. Marian Oprişan nu a comis nicio infracţiune, ba chiar eu sunt prejudiciat de această întâmplare care s-a produs în ultimele zile, pentru că va trebui probabil să se facă o nouă expertiză şi iar lungim un verdict într-un dosar pe care el îl aştept de multă vreme. Asta-i viaţa", a mai spus Oprişan la ieşirea de la DNA. (G. SAVA)

 

 


Marian Oprişan la ieşirea de la  Direcţia Naţională Anticorupţie(video preluat de pe site-ul www.adevarul.ro)


Get your own valid XHTML YouTube embed code

Detalii aic: STENOGRAMELE DNA!!! Cum se “şmenuia” expertiza contabilă din dosarul lui Oprişan 

 


 

 

Get your own valid XHTML YouTube embed code

Get your own valid XHTML YouTube embed code

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 12

Adaugă comentariu
gospodaru, acum 3411 zile, 20 ore, 5 minute, 49 secunde
Oprisane sa te duci odata la puscarie cu tot cu Gilda Scinteianu,Raluca Dan si primarul Sichin care ati *cumparat* jumate din Magura Odobesti si alti munti ati taiat toate padurile si sa tragi dupa citeste integral
vrancean, acum 3411 zile, 21 ore, 40 minute, 21 secunde
Suparare mare in presa toxica.Oprisan nu a fost retinut de DNA
Dili , acum 3412 zile, 1 ora, 52 minute, 29 secunde
La cit de high o ardea in fata camerelor dupa ce-a iesit de la DNA, mare lucru daca baronul n-a tras o liniuta inainte de intilnirea cu procurorii.
mistria opali, acum 3412 zile, 2 ore, 57 minute, 16 secunde
GAME OVER
Savagotul, acum 3412 zile, 4 ore, 4 minute, 43 secunde
oprişan este un golan şi un şut de buzunare. DNA să-şi facă treaba până la capăt.
Vica, acum 3412 zile, 5 ore, 47 minute, 4 secunde
Linge-l bine Soia,nu lasa nici un locsor,ori te trage si pe tine?
soia, acum 3412 zile, 13 ore, 35 minute, 21 secunde
Iar au prins curaj penelistii si pedelistii care dau comentarii si iar i-a linistit oprisan. La Nini Sapunaru nu va uitati, agitatilor? Pe Trasculescu inca il iartă dar la Nini nu mai e mult. V-ati citeste integral
Riciu, acum 3412 zile, 18 ore, 13 minute, 37 secunde
Nu te lasa,Mareane,trage-i in jos dupa tine,ca n-o sa te duci singur la bulau!
Om de omenie, acum 3412 zile, 20 ore, 39 minute, 36 secunde
Nu numai la Vidra, Birsesti, Valea-Sarii si Poduri,dar si la Vizantea a jonglat cu drumurile .Asa ca tov mare si tare inginfat tura asta DNA te-a ca si ridicat, ai de platit , si vei plati multi au citeste integral
ubi lex, acum 3412 zile, 21 ore, 28 minute, 42 secunde
Dincolo de faptul ca ati asasinat limba romana, pe fond,aveti perfecta dreptate.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.