Ultima oră

Primarul promite că scoate Focşaniul de sub zăpadă până săptămâna viitoare

Iulia Crețu
29 ian 2014 1666 vizualizări
Municipalitatea raportează că până acum a reuşit să adune din oraş 80.000 metri cubi de zăpadă u primăria lucrează cu puţinele utilaje ale Direcţiei de Dezvoltare şi în mare parte cu maşini de la firme agreate, contra cost u deocamdată, nu a făcut publică lista firmelor cu care a încheiat convenţii de deszăpezire

Primăria Focşani transmite, printr-un comunicat de presă, mulţumiri cetăţenilor care au pus mâna pe lopată în aceste zile şi completează că va reuşi să scoată zăpada de pe străzile din oraş, cel mai târziu, săptămâna viitoare. „Întrucât aceasta este o activitate complexă, iar condiţiile meteorologice nu ne sunt favorabile, dorim să mulţumim cetăţenilor municipiului Focşani pentru că au dat dovadă de răbdare şi de spirit cetăţenesc contribuind pe cât a fost posibil la acţiunile de deszăpezire ale Primăriei municipiului Focşani”, transmit edilii. Şefii oraşului dau raportul că lucrează non-stop şi că au reuşit să cureţe principalele artere, în aceste zile lucrându-se pe străzile secundare.

Primăria cantăreşte zăpada

Oamenii lui Decebal Bacinschi o iau pe urmele lui Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte, şi calculează zecile de metri cubi de omăt luate din oraş, pentru a arăta populaţiei dimensiunile iernii lui 2014. “Activitatea acestor utilaje înseamnă descongestionarea unei cantităţi de peste 10.000 metri cubi de zăpadă/zi, zăpadă care este depozitată în 3 sectoare diferite – în zona supermarketului Interex, la ieşirea spre Odobeşti şi ȋn curtea ENET SA. Până în acest moment cantitatea de zăpadă ridicată de pe străzile din municipiul Focşani şi transportată către cele trei zone de depozitare este de aproximativ 80.000 metri cubi. Principalele străzi şi bulevarde din municipiul Focşani au fost deszăpezite şi redate circulaţiei în totalitate. În acest moment utilajele acţionează pe străzi secundare, unde se înregistrează şi cele mai mari probleme, ca urmare a faptului că aceste străzi sunt înguste şi accesul utilajelor se face mai greu”, se mai arată în informarea de presă.

Maşini şi maşinuţe la deszăpezire

Primăria Focşani anunţă şi cu câte utilaje a intervenit pe străzi, însă nu nominalizează, deocamdată, şi către ce firme se vor da banii pentru ajutorul de deszăpezire. Pe străzi au fost văzute maşini atât de la Direcţia de Dezvoltare, dar şi altele aparţinând unor firme apropiate USL, aşa cum este Gama Verde – a lui Adrian Oprişan, fratele şefului CJ Vrancea, sau chiar maşinile de transport ale firmei apropiate primarului liberal din Reghiu, Răduţă Macovei. “Utilajele cu care se acţionează sunt: 12 vole, 20 buldoexcavatoare, 37 basculante x 25 metri cubi/transport, 6 minibuldozere tip Bobcat-uri, 5 freze manuale pentru trotuar şi utilajele proprii ale Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice”, se mai arată în comunicatul Primăriei Focşani. (Iulia CREţU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
DIMA, acum 3747 zile, 18 ore, 47 secunde
80000mc inseamna cam 3200 de camioane in 3 zile.Bravo Primaria Focsani.Cred ca nu l-ati pus pe Ionescu de la Directia de Dezvoltare sa le numere,ca ala nu stie decat tabla impartirii!!!
cetateanu, acum 3747 zile, 20 ore, 49 minute, 39 secunde
Numai cineva de rea credinta nu vrea sa vada si sa recunoasca ca de vreo trei zile si tot atatea nopti se lucreaza in draci la deszapezit orasul si la cararea zapezii in afara lui . Felicitari celor citeste integral
hora unirii!!!!, acum 3748 zile, 3 ore, 53 minute, 26 secunde
Cam glumet primarul nostru! Asfalt gri ca in Galati poate la vara,cu utilajele astea asigura doar zgomotul specific deszapezirii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.