Ultima oră

Mai multe oi bătute au avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale

Gabriel Sava
28 nov 2013 2839 vizualizări
In incidentul produs la Nereju a fost bătut şi ciobanul, care a avut nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale

Judecătorii vranceni vor avea de soluţionat o cauză mai puţin obişnuită pe rolul instanţelor de judecată, cel puţin a celor vrancene. Un nerejean a fost trimis în judecată pentru că l-ar fi bătut pe cioban dar şi cinci oi din turma acestuia. Nu este glumă şi nici păcăleală. Conform materialului de urmărire penală întocmit de procurori, Maricel Avram, de 31 de ani din Nereju, este acuzat de comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe dar şi de rele tratamente aplicate animalelor. Aşa cum au stabilit anchetatorii în urma cercetărilor, pe 8 mai, Grigore Rebega, de 60 de ani, din comuna Nistoreşti, se afla cu o turmă de mioare şi s-a apropiat de grădina lui Avram. Acesta i-a reproşat ciobanului că animalele pasc pe proprietatea sa şi s-au luat la ceartă. După ce l-a lovit pe cioban, Maricel Avram ar fi lovit cu bata şi mai multe oi. Rebega a mers la medicul legist care a stabilit că, în urma leziunilor suferite, acesta ar avea nevoie de 30-35 zile de îngrijiri medicale, iar proprietarul animalelor a mers la medicul veterinar cu oile rănite. Veterinarul a stabilit că mioarele au nevoie de 3-5 zile de îngrijiri pentru vindecarea rănilor suferite, aşa că scandalagiul s-a ales cu dosar penal şi pentru această infracţiune pedepsită de o lege specială. Proprietarul oilor s-a constituit şi parte civilă cu suma de 1.000 lei, care reprezintă tratamentul animalelor făcut de medicul veterinar din zonă. Ciobanul vrea  şi el daune de 7.000 lei iar Avram, care a fost la randul său vătămat în evenimentul din 8 mai, a spus că va preciza la instanţă cuantumul despăgubirilor pe care le doreşte. Prin rechizitoriu s-a stabilit şi vinovăţia ciobanului care l-ar fi lovit pe Avram. Ambii protagonişti au recunoscut conflictul, spunand că a pornit de la nişte înjurături. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.