Sport

Vlhova înclină balanța

Ziarul de Vrancea
2 ian 2021 1003 vizualizări

Schioara din Slovacia a câștigat slalomul de la Zagreb, în care Mikaela Shiffrin s-a clasat doar a patra

Sportiva slovacă Petra Vlhova și-a consolidat pozițiile de lider în Cupa Mondială de schi alpin și în ierarhia generală a disciplinei slalom, după ce s-a impus, duminică, în cursa de la Zagreb. Vlhova a obținut a 18-a a sa victorie în Cupa Mondială, fiind urmată în clasament de Katharina Liensberger (Austria), la cinci sutimi, și de elvețianca Michelle Gisin, la 22 de sutimi. Americanca Mikaela Shiffrin, triplă câștigătoare a Marelui Glob de Cristal, a sosit a patra. Vlhova a câștigat șase din ultimele șapte curse de slalom, suferind singura înfrângere săptămâna aceasta, la Semmering (Austria), când victoria a revenit elvețiencei Michelle Gisin.

Vlhova a evoluat impecabil în prima manșă și mai puțin bine în cea de-a doua. „Cred că, în goana după victorie am împins cam mult în manșa a doua. Mă temeam săâmi risipesc șansele după ce am rulat atât de bine în prima” a spus Vlhova. Interesant este că din ianuarie 2017, toate cursele de slalom din Cupa Mondială au fost câștigate fie de Shiffrin, fie de Vlhova, cu o singură excepție, petrecută marțea trecută, la slalomul de la Semmering, probă câștigată de Michelle Gisin.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, după 11 din cele 32 de curse, Petra Vlhova conduce cu 615 puncte, urmată de Michelle Gisin, 487 puncte și Mikaela Shiffrin, 385 puncte Vlhova este lider și în clasamentul Cupei Mondiale de slalom, după patru din cele nouă etape, cu 350 puncte, urmată de Michelle Gisin, 285 puncte, Katharina Liensberger, 280 puncte și Mikaela Shiffrin, 235 puncte. Slalomul de la Zagreb a avut loc la câteva zile după ce un cutremur puternic a lovit partea centrală a Croației. Organizatorii evenimentului alpin vor dona 10% din încasări celor rămași fără locuințe în urma seismului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.