Sport

Simona și-a dat drumul

Ziarul de Vrancea
5 ian 2022 876 vizualizări

Halep a învins-o la Melbourne pe Destanee Aiava și o așteaptă pe Gabi Ruse *Sabalenka și Sakkari au fost eliminate la Adelaide, iar liderul mondial a scăpat ca prin urechile acului

Simona Halep (20 WTA) a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 6-2, pe australianca Destanee Aiava (316) venită din calificări, calificându-se în optimile de finală ale Melbourne Summer Set 2, o competiție de categorie WTA 250.

Simona Halep s-a mișcat bine pe teren, arătând că problemele fizice nu o mai deranjează, a avut câteva lovituri de efect și a știut când să ridice nivelul jocului. Sunt însă și destule lucruri de îmbunătățit în evoluția ei. Serviciul I este rezonabil, dar al doilea rămâne un călcâi al lui Ahile. Simona Halep a comis destule erori neforțate. După un început bun, în care și-a alergat bine adversara pe linia de fund, sportiva română a jucat perpendicular și australianca a profitat cu loviturile ei puternice. Totuși, jucătoarea din Constanța și-a corectat repede lacunele din evoluție, a jucat din ce în ce mai bine și s-a impus fără emoții până la urmă. Simona a început partida cu un break, a avut apoi minge de 2-0, dar a greșit mult și Aiava a egalat la 1. Cele două sportive și-au fructificat serviciul până la 4-4, scor de la care Halep a luat patru game-uri a rând. În setul secund dominarea româncei a fost clară, meciul încheindu-se după o oră și 18 minute de joc, iar pe Simona o așteaptă în optimi partenera ei de dublu, Gabriela Ruse. Alte rezultate înregistrate,ieri, la primul turneu de la Melbourne: Veronika Kudermetova (Rusia) - Viktoria Kuzmova (Slovacia) 7-6, 7-6; Clara Burel (Franța) - Zhang Shuai (China) 6-3, 7-6 (6); Zheng Qinwen China) - Mai Hontama (Japonia) 4-6, 6-2, 6-3;

Anastasia Potapova (Rusia) - Lizette Cabrera (Australia) 5-7, 6-2, 6-2;

Anna Bondar (Ungaria) - Katerina Siniakova (Cehia) 7-5, 7-6; Madison Brengle (SUA) - Nao Hibino (Japonia) 7-6 (3), 7-6; Lesley Pattinama (Olanda) - Seone Mendez (Australia) 6-3, 6-4.

* În turneul Melbourne Summer Set 2 de aceeași categorie, ieri a concurat doar Irina Begu, în echipă cu jucătoarea sârbă Nina Stojanovic, a trecut în primul tur de perechea Beatriz Haddad /Nuria Parrizas (Brazilia/Spania), scor 7-5, 6-4. Irina și Nina trebuiau să joace cu perechea Anna Kalinskaia / Marta Kostiuk (Rusia/Ucraina), dar acestea au declarat forfait. În turul următor, Begu și Stojanovic vor înfrunta cuplul Aliona Bolsova/ Katarzyna Kawa (Spania/Polonia). Rezultate din proba de simplu: Madison Keys (SUA) – Harriet Dart (Marea Britanie) 6-3, 7-6; Nuria Parrizas (Spania) – Ellen Perez (Australia) 6-0,6-3; Rebecca Peterson (Suedia) – Astra Sharma (Australia) 6-1, 3-6, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Anna Kalinskaia (Rusia) 6-1, 3-0 ab; Zhu Lin (China) – Samantha Stosur (Australia) 7-6,7-6; Claire Liu (SUA) – Marta Kostiuk (Ucraina) 4-6, 6-4, 6-3; Kamilla Rahimova (Rusia) – Greet Minnen (Belgia) 7-5,7-5; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Wang Xinyu (China) 6-4, 6-2.

*Numărul 2 WTA, Arîna Sabalenka (Belarus) a pierdut cu scorul de 6-7, 1-6 meciul cu slovena Kaja Juvan (100 WTA) în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Adelaide. Juvan, 21 de ani, s-a impus după un meci care a durat o oră și 29 de minute. În aceeași fază, australianca Ashleigh Barty, lider mondial a debutat cu o victorie nu prea convingătoare în fața tinerei americance Cori Gauff, scor 4-6, 7-5, 6-1.Barty, care a comis multe erori neforțate, a reușit să se impună după două ore și 12 minute, la primul său meci oficial jucat din septembrie, când a pierdut la US Open. Gauff a condus și în setul secund cu 4-2.Într-un alt meci, Maria Sakkari din Grecia (6 WTA) a fost întrecută, scor 6-7, 6-2, 4-6, de americanca Shelby Rogers (40 WTA). Încă un rezultat: Elena Rîbakina (Kazahstan) – Marie Bouzkova (Cehia) 6-3, 6-4. Astăzi, Sorana Cîrstea (39 WTA) o întâlnește pe americanca Amanda Anisimova (78), iar Irina Begu (62), pe italianca Jasmin Paolini (53). La dublu, Irina Bara, alături de georgianca Ekaterine Gorgodze întâlnesc echipa Viktorija Golubic / Astra Sharma (Elveția/Australia)

*Spania și Polonia s-au calificat în semifinalele ATP Cup,competiție pe echipe care are loc la Sydney. În ultimul meci din grupa A, Spania a învins Serbia cu 2-1, ibericii adjudecându-și meciurile de simplu: Pablo Carreño – Filip Krajinovic 6-3,6-4; Roberto Bautista – Dusan Lajovic 6-1,6-4. În derbiul grupei D, Polonia a învins Argentina cu 3-0, cel mai important meci fiind Hubert Hurkacz – Diego Schwartzman, încheiat cu scorul de 6-1, 6-4 pentru tenismanul polonez,

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.