Sport

Simona Halep înhață totul

Ziarul de Vrancea
17 iun 2018 829 vizualizări

liderul mondial WTA a câștigat și titlul de jucătoarea lunii mai, și premiul pentru lovitura aceleiași luni * Elena Ruse, a noua româncă în Top 200 WTA * Federer a preluat comanda în topul tenismenilor

 Victoria strălucită a Simonei Halep la Roland Garros nu a rămas fără ecou în rândul fanilor tenisului din lumea întreagă. Simona Halep, locul 1 WTA, a fost desemnată jucătoarea lunii mai, titlu pe care l-a mai câștigat și în ianuarie. În luna mai, Halep le-a depășit pe Petra Kvitova, Sloane Stephens și Elina Svitolina.Mai mult, Simona a avut și “lovitura lunii” mai pentru un punct câștigat în meciul cu rusoaica Maria Șarapova din turul semifinalele turneului de la Madrid. Halep a câștigat meciul cu Șarapova, scor 4-6, 6-1, 6-4. Jucătoarea română s-a mai impus în acest sondaj și în luna martie. Iar titlul de “revelația lunii mai” a revenit altei jucătoare române, Mihaela Buzărnescu. Pentru acest titlu au mai fost nominalizate rusoaica Daria Kasatkina și estona Anett Kontaveitt. Mihaela Buzărnescu, în vârstă de 30 de ani, a jucat în mai finala la turneul de la Praga și a evoluat în semifinale la Strasbourg, ea reușind un parcurs foarte bun și la Roland Garros, unde a eliminat-o pe ucraineanca Elina Svitolina. În luna aprilie, acest premiu i-a revenit Anei Bogdan.

* Elena Ruse va pătrunde pentru prima dată în carieră în Top 200 WTA, la vârsta de 20 de ani, în clasamentul ce va fi publicat astăzi. Ea va fi a noua româncă în această ierarhie. După ce s-a califricat, duminica trecută, pe tabloul principal al turneului de categorie WTA International de la Nottingham, Ruse va urca de pe locul 205 pe 196. Ea a fost învinsă, luni, de Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 18 WTA, scor 0-6, 6-3, 1-6, în turul I, la Nottingham. Jucătoarea născută la București traversează în 2018 cea mai bună perioadă a carierei, reușind o calificare în turul al doilea al unui turneu de categorie WTA International, la Praga, luna trecută, după ce a trecut de calificări. Ea are în palmarews șase titluri ITF și mai multe prezențe pe tablourile principale ale unor turnee din noua serie introdusă de WTA pentru jucătoarele profesioniste, cea de competiții cu premii de 125.000 de dolari (125K). O altă jucătoare din România care bate la porțile Top 200 WTA este Jaqueline Cristian, tot în vârstă de 20 de ani. Cristian este acum pe locul 204 WTA. Ambele sportive evoluează în calificările turneului ITF de 100.000 de dolari de la Ilkley (Marea Britanie). Primele opt jucătoare române în clasamentul WTA sunt Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan, Alexandra Dulgheru și Irina Bara.

* Eliminată la simplu în sferturile de finală ale turneului de la Nottingham de către japoneza Naomi Osaka, Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de dublu alături de Heather Watson. Perechea româno britanică a învins cu scorul de 7-5, 6-3 cuplul Lizette Cabrera/Irina Falconi (Australia/SUA). În finală, Simona și Heather au fost învinse cu scorul de 3-6, 6-7 de echipa favorită numărul 3, Alicja Rosolska/Abigail Spears (Polonia/SUA). În finala de simplu, australianca Ashleigh Barty a învins-o cu 6-3, 3-6, 6-4 pe britanica Johanna Konta. În semifinale: Ashleigh Barty – Naomi Osaka 6-3, 6-4; Johanna Konta – Donna Vekic (Croația) 6-2, 6-3.

* Irina Bara a pierdut finala turneului ITF de la Hodmezövasarhely. Ea a cedat în fața principalei favorite, Mariana Duque (Columbia), scor 6-4, 5-7, 2-6.

* Alexandra Cadanțu (248 WTA) a fost eliminată în turul I de calificare al turneului de la Birmingham (936.128$), de către juctoarea cehă Kristyna Pliskova (73), scor 2-6, 6-7. Mihaela Buzărnescu se află pe tabloul principal și va juca în primul tur cu unguroaica Timea Babos, în caz de victorie urmând a se confrunta cu câștigătoarea întâlnirii dintre Coco Vandeweghe (SUA) și croata Petra Martic. Primele trei favorite sunt Garbiñe Muguruza, Elina Svitolina și Karolina Pliskova. Sorana Cîrstea va fi prezentă săptămâna viitoare la turneul de la Mallorca la simplu, dar și la dublu cu germana Andrea Petkovic.

* Marius Copil a reușit să treacă doar un tur în turneului Queen’s Club, avanpremiera Wimbledonului. El s-a canonit cu un britanic clasat pe locul 449, Edward Corrie, scor 6-4, 3-6, 6-3, iar apoi a fost învins cu 3-6, 3-6 de australianul Jack Millman (64 ATP).

* Roger Federer va reveni, astăzi, pe locul 1 în clasamentul ATP, încă după ce s-a calificat în finala turneului de la Stuttgart, în urma victoriei dificile cu 6-7, 6-2, 7-6 în fața australianului Nick Kyrgios. În finală, Federer a trecut cu scorul de 6-4, 7-6  de canadianul Milos Raonic (35). Anul trecut, Federer a început sezonul pe iarbă tot la Stuttgart, unde a pierdut în primul meci în fața lui Tommy Haas. Însă după acel eșec, fostul lider ATP nu a mai cedat niciun set pe iarbă, impunându-se atât la turneul de 500 de puncte de la Halle, cât și la Wimbledon. Acesta a fost primul turneu disputat de elvețianul de 36 de ani după cel de la Miami, din martie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.