Sport

Samuraiul zburător

Ziarul de Vrancea
2 ian 2022 808 vizualizări

*Ryoyu Kobayashi a câștigat primele două etape ale Turneului celor Patru Trambuline și visează la al doilea Mare Șlem

Japonezul Ryoyu Kobayashi, deja câștigător al primei etape de a Turneului celor Patru Trambuline, etapă desfășurată „anul trecut” la Oberstdorf, a biruit și în cea de-a doua etapă, germană, de la Garmisch-Partenkirchen. Dacă în prima etapă niponul, câștigător al Vulturului de Aur în 2019 s-a războit cu suedezul Robert Johansson (zis „Comandorul vântului”) și cu revelația sezonului,slovenul Lovre Kos, la Garmisch, Kobayashi a avut de furcă cu germanul Marcus Eisenbichler, care a câștigat și sesiunea de calificări. În prima manșă, Ryoyu a sărit cu doi metri mai mult decât germanul (143 m), iar în manșa secundă „Eisi” a riscat mult și a reușit cea mai lungă săritură (143, 5m), riscând stilul, capitol în care asiaticul este net superior. La ultima evoluție, Ryoyu a reușit o săritură de siguranță: a coborât bara de start pentru a câștiga la corecție, a fost mai atent la stil și telemark și a reușit 0.2 puncte la final în fața lui Markus(deși a sărit cu 8 metri mai puțin), trecându-și în cont a doua victorie din Turneu,

Astfel, Ryoyu Kobayashi rămâne mare favorit în luptă și ar putea intra în istoria ski-jumping-ului dacă va repeta isprava din 2019: primul săritor care ar reuși două Mari Șlemuri (victorii în toate cele patru etape).

Ieri, au avut loc calificările pentru a treia etapă,la Innsbruck, și protagoniștii au fost aceiași: În condiții atmosferice proaste, cu vânt schimbător, sărituri întârziate, schimbări de bare de start, Ryoyu a avut nervii mai tari și l-a devansat peMarkus Eisenbichler cu doar două zecimi (291,2 la 291) după cele două sărituri. Astăzi au loc cele două manșe ale finalei, cu începere de la ora 14:30.Înaintea concursului, japonezul, în vârstă de 25 de ani, conduce în clasamentul general al Turneului cu 13,2 puncte în fața norvegianului Marius Lindvik și cu 17,7 puncte în fața slovenului Lovro Kos.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.