Sport

Răul altuia n-a fost bun

Ziarul de Vrancea
16 sep 2019 892 vizualizări

*Patricia Țig a scăpat la Seul de principala favorită, Maria Sakkari, care a abandonat, însă s-a chinuit trei ore până s-o învingă pe Danka Kovinic *Ana Bogan a trecut și ea de primul tur al turneului de tenis coreean, dar Mihaela Buzărnescu a fost eliminată

Trei sportive au intrat ieri în primul tur al turneului „Korean Open „ de la Seul dintre care doar două s-au calificat în faza următoare. Ana Bogdan (143 WTA) a bifat a treia victorie consecutivă. După cele două meciuri câștigate în tururile de calificare, sportiva din Sinaia s-a impus și în primul tur al tabloului principal, în fața unei sportive mult mai bine clasate. Slovena Polona Hercog (51 WTA), i-a dat mari bătăi de cap sportivei nostre. Meciul a durat o oră și 46 de minute. În prima manșă, Ana Bogdan s-a impus cu 6-3, grație unui break în ultimul game pe serviciul adversarei. A cedat însă setul secund , cu 3-6, după o luptă foarte disputată. Ambele sportive au avut șanse de break (Hercog-3, Bogdan-3), dar tot grație unuia concretizat s-a făcut diferența.Ultimul set a curs într-o singură direcție. În mai puțin de 30 de minute, jucătoarea noastră s-a impus cu 6-1, după ce a spart de două ori pe serviciul adversarei, în primele două game-uri de serviciu. Ana Bogdan s-a calificat astfel în turul II, acolo unde va juca împotriva americancei Kristie Ahn (93 WTA).

Patricia Țig (124 WTA) a beneficiat și de o șansă: favorita turneului, grecoaica Maria Sakkari (27 WTA) s-a retras din turneu și, fiind primul tur, Patriciei i s-a repartizat un „lucky loser”, în persoana muntenegrencei Danka Kovinic (117). Însă Patricia a trebuit să lupte trei ore ca să învingă cu 6-4, 3-6, 7-6. Venită după două victorii rapide în calificări, Patricia Țig a valorificat a treia minge de meci avută la debutul pe tabloul principal, în tiebreak, după ce servise pentru victorie și la 5-3 la game-uri în setul trei. Românca a ieșit învingătoare dintr-un duel cu 31 de mingi de break (4 din 14 convertite de Kovinic, 4 din 17 convertite de Patricia). Patricia Țig a pierdut primele două game-uri ale partidei, însă a revenit imediat, a egalat la 2-2, apoi a făcut diferența la 4-4, adjudecându-și astfel manșa inaugurală după 55 de minute de luptă. Țig și Kovinic au fost protagonistele unui început de set doi și mai intens, 36 de puncte fiind necesare pentru a trece de primele două game-uri. Au fost două break-uri, primul al elevei lui Răzvan Sabău și al doilea al muntenegrencei, Danka Kovinic reușind apoi un nou break în game-ul patru, care s-a dovedit a fi decisiv. În setul trei s-a mers cap la cap în primele șapte game-uri, pe serviciu, chiar dacă mingile de break nu au lipsit (cinci pentru Patricia, două pentru Danka). Țig a reușit să rupă serviciul advers în game-ul cu numărul 8, însă nu a putut închide partida, cu serviciul, la 5-3. Kovinic a forțat prelungirile, egalând la 5-5. Soarta meciului s-a decis, în cele din urmă, în tiebreak, decisivul depășind o oră de joc doar pentru finalizarea celor 12 game-uri maxim posibile. Românca a dominat autoritar tiebreak-ul decisiv, adjudecându-și primele cinci puncte, apoi a închis partida.În optimi, Țig o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa (21 ani, 88 WTA), cea care i-a barat drumul Patriciei în calificările de la Wimbledon 2019 (3-6, 6-1, 6-4).

Din păcate, Mihaela Buzărnescu (101), după un parcurs bun la Hiroshima, a revenit la „normalul” anului 2019 pentru ea, fiind învinsă cu 3-6, 4-6 de o jucătoare venită din calificări, australianca Priscilla Horn (119). Partida a avut o durată de o oră și douăzeci și nouă de minute. În primul set, australianca s-a detașat după un serviciu pierdut al lui Buzărnescu. În cel de-al doilea set, Buzărnescu a avut un început bun, însă, după un serviciu pierdut, Hon a recuperat și a câștigat partida. Alte rezultate de la simplu: Anastasia Potapova (Rusia) – Han Na-lee (China) 7-6, 6-1; Paula Badosa (Spania) – Jill Teichmann (Elveția) 6-4, 6-4; Timea Babos (Ungaria) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-3, 6-3; Karolina Muchova (Cehia) – Alison van Uytvanck (Belgia) 6-4, 3-6, 6-2; Kirsten Flipkens (Belgia) – Denisa Allertova (Cehia) 6-2, 7-5; Ajla Tomljanovic (Australia) – Stephanie Voegele (Elveția) 6-0, 6-2.

La dublu, perechea româno-rusă Irina Begu / Margarita Gasparian s-a calificat în sferturi, învingând cu 7-6, 4-6, 10-2(100 de minute) echipa sud-coreeană Jang Su-jeong /Kim Na-ri. În sferturi, Irina Begu și Margarita Gasparian se vor înfrunta cu gemenele cehe, Karolina și Kristyna Pliskova.

*Garbiñe Muguruza (26 WTA) continuă seria rezultatele nefaste, iberica părăsind turneul WTA de la Osaka (Japonia) în runda inaugurală. Muguruza a fost învinsă de taiwaneza Hsieh Su Wei (33 WTA), scor 6-3, 6-7, 1-6, după ce a ratat o minge de meci în setul secund, la scorul de 6-5. în turul al treilea de la Roland Garros (6-3, 6-3 cu Elina Svitolina). Alte rezultate de ieri: Varvara Flink (Rusia) - Nao Hibino (Japonia) 6-4, 7-5; Iulia Putințeva (Kazahstan) - Katarzyna Kawa (Polonia) 6-4, 7-6; Madison Keys (SUA) - Daria Kasatkina (Rusia) 6-3, 6-4; Donna Vekic (Croația) - Caroline Garcia (Franța) 7-5, 6-2; Misaki Doi (Japonia) - Kristina Mladenovic (Franța) 6-1, 6-2

* Perechea Marius Copil / Ugo Humbrty s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Metz, după ce a învins cuplul britanic Jonny O'Mara / Ken Skupski cu scorul de 6-4, 7-6.

 (54 ATP la dublu), cu scorul de 6-4, 7-6(8). În sferturi, Copil și Humbert se vor întâlni cu echipa olandeză Sander Arends / David Pel care a învins cu 6-4, 0-6, 11-9 cuplul Lucas Pouille / Matt Reid (Franța/ Australia).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.