Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Popescu n-a făcut nicio brânză

Ziarul de Vrancea
17 iul 2019 1036 vizualizări

În primele tururi pe tabloul principal de 64, Ana-Maria Popescu, nr. 2 în clasamentul mondial și campioană olimpică la Rio în 2016 cu echipa, le-a eliminat pe Lizzie Asis (Venezuela) cu 15-11 și pe Xu Anqi (China), campioană olimpică cu echipa la Londra 2012, cu 13-12

În optimi, Ana-Maria Popescu s-a înclinat în fața Olenei Krivițka, medaliată cu bronz mondial în 2015 cu echipa și în 2017 la individual. Amalia Tătăran, cealaltă sportivă din România calificată pe tabloul principal la spadă, a fost eliminată în primul tur de americanca Katharine Holmes cu 15-12. Ana-Maria Popescu, echipa masculină de sabie și Tiberiu Dolniceanu, rămas în cursă în optimile de finală ale probei de sabie, erau creditați cu șanse la medalii la ediția 2019 a Mondialelor de scrimă.

Postolachi s-a transferat la Lille

Atacantul Virgiliu Postolachi din Republica Moldova a fost trasnferat de la PSG la Lille, a anunțat gruparea vicecampioană a Franței. Jucătorul de 19 ani, care are și cetățenie franceză și română, a semnat un contract pentru patru ani Postolachi a fost transferat gratis, dar PSG va încasa o cotă dintr-o posibilă revânzare a jucătorului. Postolachi este disputat de federațiile din România și Republica Moldova pentru echipa națională. Cazul a ajuns la FIFA, care va decide pentru ce reprezentativă poate evolua tânărul atacant. Lille a terminat pe locul II în Ligue 1, sezonul trecut, și va evolua în grupele Ligii Campionilor.

Yates a făcut „tripla”

Britanicul Simon Yates (Mitchelton - Scott) a câștigat, ieri, etapa a XII-a din Turul Franței, desfășurată între Toulouse și Bagnères-de-Bigorre, pe distanța de 209,5 kilometri. Spaniolul Pello Bilbao (Astana Pro Team) a terminat pe poziția secundă, în timp ce austriacul Gregor Mühlberger (BORA) a ocupat locul al treilea. Yates și-a completat astfel trilogia în Marele Tururi, după ce a câștigat etape și în Giro d'Italia și La Vuelta de España. Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) a păstrat poziția de lider al clasamentului general, fiind urmat la 1:12 de britanicul Geraint Thomas de la Team INEOS și columbianul Egon Bernal de la aceași echipă. Etapa a 13-a va avea astăzi în Pau (contratimp individual), pe distanța de 27,2 kilometri.

Papazoglou nu pleacă din România

FC Voluntari a anunțat, ieri, că jucătorul grec Athanasios Papazoglou, care a jucat ultima dată la FC Dinamo, va evolua, în sezonul 2019-2020, pentru echipa ilfoveană. Athanasios Papazoglou este un atacant în vârstă de 31 de ani, care a început fotbalul profesionist la Aris Salonic și care a mai trecut, de-a lungul carierei, pe la PAOK Salonic, Asteras Tripoli, Olympiakos, Atromitos, Kortriijk, FC Roda, Aalesund, Hapoel Haifa și Dinamo București. Miercuri, FC Voluntari l-a achziționat și pe Milan Kocic, care va evolua în următoarele două sezoane pentru echipa din Pipera. Fundașul sloven, în vârstă de 29 de ani, și-a început cariera la Gorica și a mai evoluat de-a lungul carierei la Triestina, TSV Hartberg, Rudar Velenje, NK Aluminiij, Bohemias 1905 și Panionios.

Eșec cu unguroaicele

Naționala de handbal feminin tineret a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European din Ungaria, după ce a fost învinsă de reprezentativa țării gazdă, cu scorul de 21-31 (12-11), în grupa principală II a competiției. După două meciuri în grupa principală II, România rămâne cu doar două puncte, pe locul III, insuficient pentru calificarea în semifinale. În primul meci din grupa II, România a trecut de Spania, cu 29-24.Ungaria are 6 puncte, lider, iar Norvegia, care are 2 puncte (locul II) a învins tricolorele deja în grupa preliminară D, având avantajul rezultatului direct. Spania (0 puncte) este pe locul 4, iar nordicele și ibericele vor juca al doilea meci al zilei.În grupa preliminară D, echipa României a obținut rezultatele: 28-26 cu Portugalia, 30-20 cu Suedia, 25-30 cu Norvegia. Tricolorele vor juca pentru clasarea finală pe locurile 5-8, iar semifinalele vor avea loc în 19 iulie. Finalele pentru medalii se vor juca două zile mai târziu.

Tamaș rămâne la Haifa

Clubul Hapoel Haifa a anunțat, joi, că fundașul Gabriel Tamaș și-a prelungit contractul cu un sezon. “La finalul unei întâlniri cu patronul Yoav Katz, antrenorul Haim Silvas și jucătorul Gabriel Tamaș au convenit ca jucătorul să rămână la Hapoel Haifa și fotbalistul a semnat un contract penntru următorul sezon”, se arată pe pagina de Facebook a grupării din Israel. Gabriel Tamaș este legitimat la Hapoel Haifa din iulie 2017. Luna trecută, clubul a anunțat că jucătorul român își va prelungi contractul.

Nigerieni bronzați

Echipa Nigeriei a învins, miercuri, la Cairo, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Tunisiei, în finala mică a Cupei Africii pe Națiuni. Golul a fost marcat de Odion Ighalo, în minutul 3. Competiția se va încheia, astăzi la Cairo, cu finala dintre Senegal și Algeria. În semifinale, Senegal a trecut de Tunisia, cu 1-0, după prelungiri, iar Algeria de Nigeria, cu 2-1.

Trippier a ajuns la Atletico

Fundașul dreapta englez Kieran Trippier a fost transferat de la Tottenham la Atletico Madrid, pentru suma de peste 20 de milioane de lire sterline (22 de milioane de euro), informează BBC. El a semnat un contract pe trei ani cu gruparea madrilenă. Jucătorul de 28 de ani a fost achiziționat de Tottenham de la Burnley, în 2015, și a disputat peste 100 de meciuri pentru echipa londoneză. El este al treilea jucător defensiv transferat de antrenorul Diego Simeone în acestă vară, după fundașul Felipe de la Porto și fundașul stânga Renan Lodi de la Athletico Paranaense. În acest compartiment, Atletico i-a pierdut în acestă vară pe Diego Godoin și Lucas Hernandez.

De Ligt, oficial la Juventus

Fundașul Matthijs de Ligt a fost transferat de la Ajax Amsterdam la Juventus Torino, a anunțat, joi, campioana Italiei. Jucătorul în vârstă de 19 ani a efectuat, miercuri, vizita medicală, apoi a semnat un contract pe cinci ani cu Juve. Ajax va primi 75 de milioane de euro pentru cedarea olandezului, în cinci ani, plus până la 10,5 milioane de euro bonusuri. De Ligt este un produs al academiei cubului Ajax și a strâns deja 17 selecții în prima reprezentativă.

Acord istoric

Cele cinci cluburi din Țara Bascilor și Navarra au ajuns la un acord, considerat istoric, prin care au stabilit prețul biletelor pentru suporterii oaspeți la meciurile dintre ele, din LaLiga. Astfel, un bilet nu va costa decât 25 de euro la derbiurile locale din prima ligă spaniolă, în sezanul 2019/2020. O proporție de 25 la sută dintre formațiile din LaLiga provine din regiune: Athletic Bilbao, Eibar, Real Sociedad, Osasuna, nou-promovată, și Alaves. Acordul asigură o atmosferă specială la aceste meciuri și consfințește bunele relații între cluburie respective.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.