Sport

Galerie foto | „Cupa Floriilor” la șah, disputată la Sala Sporturilor din Focșani

Ziarul de Vrancea
24 apr 2019 1101 vizualizări

Partea I a competiției CUPA FLORIILOR la șah s-a desfășurat cu aproape trei săptămâni în urmă la Primăria Gologanu, unde au concurat din județele Vrancea și Galați șahiști seniori și juniori consacrați în cadrul Turneului A (principal) și șahiști juniori de perspectivă sub 14 ani în cadrul Turneului B.

În cele două săptămâni ce au urmat acestor turnee, până aproape de Duminica Floriilor, la Sala Sporurilor Vrancea s-au disputat alte două turnee rezervate șahiștilor juniori nelegitimați, – Turneul C în care s-au întrecut șahiști începători inițiați și avansați neconsacrați sub 11 ani și Turneul D pentru șahiștii începători în curs de inițiere sub 9 ani. S-a jucat șah rapid în sistem Robin (fiecare cu fiecare), tur – retur.

La Turneul C au participat 18 șahiști. Pe primele două locuri s-au clasat Denis Pilă și Adelin Dăscălescu, la egalitate de puncte (33 din 34 posibile).

Au urmat în ordine Giulia Lungu cu 29,5 puncte, Bianca Beșleagă cu 28,5 puncte, Rareș-Gabriel Nechita cu 24 puncte, Filip-Andrei Toia cu 23 puncte (dar Nechita și Toia puteau acumula mai multe puncte dacă n-ar fi fost nevoiți să lipsească la unele partide de concurs). Pe ceilalți participanți îi nominalizăm în ordinea alfabetică: Alexandru Bănică, Maria Georgescu-Apostu, Alexandru Gogonel, Sebastian Gogonel, Alexandru Luca, Robert-Andrei Mureșan, Timotei Petraru, Maria-Sara Sandu, Andreea Simaca, Maria Simaca, Gabriela Săpunaru și Ștefan-Daniel Ursu.

La Turneul D au luat startul 8 șahiști în curs de inițiere, câțiva dintre ei partipanți pentru prima dată la o competiție de șah. Pe primele 5 locuri s-au clasat: Arthur-Cătălin Giurea cu 13 puncte din 14 posibile, David-Cristian Crăciunică cu 12 puncte, Sofia Racu cu 11 puncte, Ștefan Pricopi cu 8 puncte și Victor Racu cu 7 puncte. Au mai participat, în ordinea alfabetică: David Balaban, Petru-Sebastian Ghimpu și Anastasia Giurea.

Organizatorii speră ca dintre acești copii și juniori mici să se dedice carierei șahiste cât mai mulți.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.