Sport

Amplă prezentare în gsp.ro a tenismenei focșănence Maria Daciana Ciubotaru, după recenta victorie de la Australian Open

Ziarul de Vrancea
24 ian 2023 2594 vizualizări

Cotidianul de specialitate Gazeta Sporturilor i-a rezervat în ediția sa online de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, o amplă prezentare tenismenei focșănence Maria Daciana Ciubotaru, după recenta victorie la Australian Open. Reamintim că sportiva legitimată la CSM Focșani 2007 (aflată la primul turneu de Grand Slam din carieră) a câștigat sâmbătă, 21 ianuarie 2023, primul meci de pe tabloul principal în Australia, în fața unei jucătoare din țara organizatoare, Alana Subasic, cu 2-0 la seturi: 7-5, 6-1.

Maria Daciana Ciubotaru a rămas singura jucătoare din România în continuare prezentă pe tabloul junioarelor de la Australian Open. Tânăra din Focșani, care împlinește 18 ani peste două zile, s-a calificat în această dimineață în turul secund al turneului de Mare Șlem de la Antipozi.

Dacă la senioare nu mai avem reprezentante pe tablou, găsim motive să privim cu optimism spre întrecerea junioarelor. Acolo unde, după ce a navigat prin două runde de calificări, Maria Ciubotaru a reușit și o primă victorie pe tabloul principal.

Maria Ciubotaru leagă victoriile la Melbourne

Reprezentanta României a trecut în două seturi de australianca Alana Subasic, scor 7-5, 6-1, o adversară mai puțin experimentată, care va împlini 16 ani în martie și care intrase pe tablou grație unui wild-card. Dar asta nu-i ia din merite Mariei, venită la ora partidei și cu oboseala acumulată în cele două meciuri din calificări: 6-2, 6-2 împotriva unei alte australience, Tahlia Kokkins (14 ani), și 6-4, 6-2 în fața lui Yujin Kim din Coreea de Sud, în vârstă de 17 ani.

Luni, în ziua majoratului, departe de familie, prieteni și obiceiurile unui adolescent obișnuit, Maria Daciana Ciubotaru va încerca să-și prelungească aventura în Australia. Sportiva legitimată la CSM Focșani 2007 o înfruntă pe japoneza de 17 ani Ena Koike, favorita #11, miza fiind un loc în optimile de finală.

Tatăl Mariei Ciubotaru: „O satisfacție enormă, sperăm la mai mult”

Gazeta Sporturilor a luat legătura în cursul zilei cu tatăl jucătoarei, Viorel Ciubotaru, managerul echipei de handbal CSM Focșani, acesta oferind detalii interesante despre începuturile fiicei sale în tenis și despre emoțiile și senzațiile pe care le experimentează în aceste zile.

Clar, am trăit meciurile cu emoții. Sunt de atâta timp în lumea sportului, dar emoțiile tot există. E bine că Maria e unde e, e pe drumul cel bun.

Am hotărât să duc copilașul la tenis la o vârstă de inițiere, mie plăcându-mi acest sport și lumea pe care o vedeam la televizor. Mi-am dus băiatul și fata la tenis, doar fata a rămas în zona de performanță. Am tot muncit să încercăm s-o educăm în spiritul acesta, având acasă și atuul unei familii sportive. Am încercat să rămână în zona asta, a rămas și i-a plăcut.

Normal că acum simțim o satisfacție enormă, sperăm la și mai mult, dar vedem unde ne duce viața. Am vorbit scurt cu ea după meciul de azi, o las să-și rezolve treburile pe acolo, avea niște interviuri de dat, apoi va merge cu antrenorul la o familie de români care are grijă de sportivii români care vin în Australia. Abia când se liniștește o să discutăm mai pe îndelete”, a spus tatăl jucătoarei, pentru GSP.ro. 

Citiți întreg articolul publicat de Gazeta Sporturilor în care i se face o amplă prezentare tenismenei focșănence Maria Daciana Ciubotaru după recenta victorie la Australian Open, accesând titlul alăturat:Își face majoratul la Melbourne » Cine e jucătoarea din România care leagă victoriile la Australian Open: „Cel mai bun cadou de ziua ei. A muncit mult să fie acolo”

Citiți și:Melbourne, Australian Open Junior Championships-Performanță pentru Maria Daciana Ciubotaru, care este în turul 2 la Australian Open, la junioare!

 A 3-a VICTORIE la Melbourne, după cele două din calificări!

 Debut cu dreptul pentru Maria Ciubotaru în 2023 la Melbourne, pe tabloul principal, în proba de simplu!

 Sportiva legitimată la CSM Focșani 2007 (aflată la primul turneu de Grand Slam din carieră) câștigă primul meci de pe tabloul principal în Australia, în fața unei jucătoare din țara organizatoare, Alana Subasic, cu 2-0 la seturi: 7-5, 6-1!

Partida a durat o oră și 17 minute, sportiva noastră urmând să joace în turul secund cu favorita nr. 11 a competiției, Ena Koike (Japonia).

Aceasta din urmă a învins-o în primul tur, în două seturi (6-4, 6-2) pe Anastasia Grechkina (Rusia).

 Maria Ciubotaru (România), a 11-a favorită în calificări, a câștigat primele două meciuri în drumul către tabloul principal.

În primul tur din calificări a învins-o pe Tahlia Kokkinis (Australia) cu 6-1, 6-2.

În turul secund din calificări, sportiva noastră a câștigat în fața jucătoarei Yujin Kim (Coreea de Sud) cu 6-4, 6-2.

 În proba de dublu de la Melbourne, perechea Maria Ciubotaru (România)/Ellie Daniels (Canada) va înfrunta în primul tur de pe tabloul principal perechea Mirra Andreeva/Alina Korneeva din Rusia, fav. nr. 2 ale competiției de tenis junioare din Australia.

Pe tabloul principal feminin la simplu, România nu mai are nicio reprezentantă în concurs la senioare, Maria Ciubotaru fiind singura jucătoare rămasă în competiție, la junioare!

Sportiva focșănenacă este antrenată de Gabriel Moraru, Cosmin Georgescu, Andrei Săvulescu, iar preparator fizic este Dan Cristea.

Text informații + foto:CSM Focșani 2007 oficial

Citiți și: ROMÂNIA ARE O JUNIOARĂ ÎN TURUL DOI LA AUSTRALIAN OPEN! PERFORMANȚĂ PENTRU MARIA DACIANA CIUBOTARU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.