Sport

Același președinte la fotbal

Ziarul de Vrancea
17 apr 2018 691 vizualizări

Împotriva tuturor așteptărilor, a sprijinului politic și mediatic cvasi-total, Ionuț Lupescu a pierdut din primul tur de scrutin alegerile pentru președinția FRF, în fața actualului șef, Răzvan Burleanu *

Răzvan Burleanu a câștigat, ieri, un nou mandat de președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), după ce l-a învins încă din primul tur de scrutin pe principalul contracandidat, Ionuț Lupescu.  Burleanu a obținut 168 de voturi, iar Ionuț Lupescu 78 de voturi, ceilalți doi contracandidați aflându-se la mare distanță: Marcel Pușcas (8 voturi), Ilie Drăgan (0). Victoria lui Burleanu a fost cu atât mai suprinzătoare cu cât toate păreau să-i stea împotrivă. În jurul lui Lupescu s-au adunat aproape toate gloriile trecute ale fotbalului românesc, iar  factorul politic părea decisiv: cele două partide mari ale țării, PSD și PNL susținând candidatul venit de la Nyon. Ca să nu mai vorbim de cvasi-unanimitatea televiziunilor și culminând cu “binomul Antena 3 – Realitatea” până mai ieri ireconciliabile.

Adunarea Generală de alegeri a început cu alocuțiunile de prezentare de câtre cei patru candidați. Fiecare a avut zece minute la dispoziție pentru a-și prezenta ideile. Marcel Pușcaș i-a cerut, în glumă lui Burleanu să-i dea înapoi cele patru minute cedate cu patru ani în urmă, la care actualul șef al FRF  a răspuns că i le “înapoia” peste patru ani. Dacă Drăgan și Pușcaș s-au încadrat în timpul primit, Ionuț Lupescu a vorbit 11 minute, recordul fiind bătut de Burleanu cu 19 minute. În cele din urmă, cei 254 de membri afiliați au trecut la vot, deși unii dintre membrii AG au ieșit din sală și au mers la masă, angajații FRF fiind nevoiți să meargă după ei pentru a-i chema la votare. În timpul votului, unii observatori au reclamat că se reflectă voturile membrilor în geamul sălii, astfel că pupitrele au fost mutate. Alegerea președintelul FRF s-a efectuat prin vot secret, cu buletine de vot.

După vot, președintele reales a spus că este mândru de cei care l-au votat, pentru că au fost fermi, drepți și integri, dar și-a permis și o mică răutate. "Deși nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit", a spus Burleanu. “Numărul meu de telefon rămâne același, cum a fost de patru ani. Le mulțumesc contracandidaților pentru participare. Mulțumesc întregii mele echipe pentru modul în care am reușit să lucrăm pentru dumneavoastă. Ați fost fermi, drepți integri, sunt mândru că fac parte din această familie. Deși nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit. Mâine avem ședință de management, deci nu beți prea mult în seara asta. Voi fi un președinte care va ține cu voi, vom avea o unitate, cea a oamenilor de bine", a declarat Burleanu, după ce a fost ales pentru un nou mandat.

“ Lupescu: “Fotbalul românesc n-are nevoie de mine”

La rîndul său, marele învins Ionuț Lupescu le-a urat membrilor federației aibă parte de dezvoltarea pe care și-o doresc. "Vreau să le mulțumesc în primul rând celor care m-au votat, dar și celor care au avut o altă opțiune. Eu cred că a fost de datoria mea să vin și să încerc să redresăm fotbalul, să putem să-l dezvoltăm. Eu sper ca în următorii patru ani să aveți o dezvoltare așa cum vă doriți și să aveți performanța pe care toată lumea o așteaptă", a declarat Lupescu, după alegeri. Totodată, Lupescu a mărturisit că  se aștepta la mai multe voturi dar este mulțumit pentru că a oferit o alternativă fotbalului românesc. El consideră că, în acest moment, fotbalul românesc nu are nevoie de el. "Mă așteptam poate la mai mult, dar mă simt împlinit pentru că am oferit o alternativă fotbalului românesc și aș fi regretat dacă nu aș fi făcut acest pas. Eu am crezut că sunt oameni care doresc dezvoltarea fotbalului, dars e pare că nu a fost chiar așa. Din păcate, Burleanu a continuat cu jignirile, nu arată un respect lumii fotbalului în general. Eu nu m-am afișat cu Liviu Dragnea, m-am văzut cu reprezentanți ai partidelor politice pentru că fotbalul românesc este finanțat de autorități locale 90 la sută și rolul unui președinte este să se bată pentru sport, pentru asta ai nevoie ca oamenii din Parlament să voteze o legislație, care să fie permisivă oamenilor care investesc în sport. Cred că dacă nu aș fi încercat, aș fi regretat toată viața Sper să fie bine în următorii patru ani. Sper să nu mai fie date mincinoase, trunchiate, îmi doresc ca fotbalul românesc să ajungă unde a fost o dată, dar asta depinde de cei care îl conduc și de cei din Adunarea Generală. Deoacamdă, cred că fotbalul românesc nu are nevoie de ajutorul meu", a declarat Lupescu. 

Pușcaș se lasă de fotbal

Decepționat s-a arătat Marcel Pușcaș, care a fost laconic: "Felicitări lui Răzvan Burleanu, felicitări celor care m-au votat, cei opt, dar și celor care nu m-au votat. Felicitări tuturor participanților.  Vă anunț că este ultima mea zi în fotbal. Vă mulțumesc mult pentru tot", a declarat Pușcaș, după vot.

Ilie Drăgan oferit o declarație ciudată, afirmând că le mulțumește membrilor afiliați că au admirat ceea ce a spus: "Noi, în fotbal, vom întâmpina tot timpul greutăți, tot timpul vor fi situații dificile, important este ca împreună să găsim soluții. Felicitări domnului Răzvan Burleanu, le mulțumesc lui Marcel Pușcaș și Ionuț Lupescu, tuturor celor trei, că mi-au oferit această onoare, să fiu alături de dumneavoastră. Mulțumesc membrilor afiliați că au admirat ceea ce am spus eu și sper să reușim ca împreună să le punem în aplicare, pentru că doar așa putem schimba fotbalul românesc, împreună. Mulțumesc prietenilor, mulțumesc întregii țări și o seară plăcută și spor la treabă în continuare", a declarat Drăgan, după vot.

 

 

CAS

Componenta Comitetului Executiv al FRF

Președinte: Răzvan Burleanu.

Vicepreședinți: Gino Iorgulescu (președinte LPF) și Octavian Goga (reprezentant al Asociațiilor Județene de Fotbal)

Membri: Valeriu Argăseală (reprezentant Liga 1), Cristian Tănase (reprezentant Liga 1), Marius Burcă (reprezentant Liga 2), Marcel Ghergu (reprezentant Liga 2), Florin Dăscălescu (reprezentant Liga 3), Florin Spînu (reprezentant Liga 3), Alin Cioban (reprezentant fotbal feminin), Cătălin Cighir (reprezenant cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori), Cristi Vornicu (reprezentant futsal), Kyros Vassaras (președinte CCA), Emilian Hulubei (președintele sindicatului fotbaliștilor), Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice a FRF).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.