Sport

A demarat un proiect ambițios de dezvoltare a fotbalului în județul Vrancea

Ziarul de Vrancea
2 apr 2018 1488 vizualizări

Mai multe cluburi de fotbal de copii și juniori din Vrancea au pus luni, 02.04.2018, în sala de ședințe a Consililui Județean Vrancea, bazele unui parteneriat. Acesta își propune selecția sportivilor din județ care au aptitudini pentru practicarea fotbalului, asigurarea pregătirii acestora, participarea în competiții oficiale, turnee de pregătire până la vărsta de U 14 la cluburile de copii, asigurarea continuității activității sportive prin promovarea la echipele de juniori, juniori republicani și seniori.

Întâlnirea de luni, 02.04.2018, din sala de ședințe a C J Vrancea a fost cea de-a treia. De coordonarea proiectului se ocupă omul de afaceri focșănean Victor Istrate, consilierul pe probleme de sport al primarului Focsaniului, Cristi Misăilă. El are exeperineța aplicării unui proiect de succes asemănător în dezvolatarea rugbyului din Vrancea.Omul de afaceri Victor Istrate are bună expertiză în managementul sportiv.El a fost ani mai mulți vicepreședinte al Federației Române de Rugby și susținător foarte implicat în fenomenul rugbistic vrâncean.În esență proiectul se bazează pe o colaborare între cluburile de fotbal din județ și administrațiile locale, în folosul dezvoltării fotbalului  în Vrancea. Până la concretizarea în formă scrisă a unui protocol de colaborare în acest sens, au avut loc două întâlniri cu participarea conducătorilor cluburilor de copii și juniori din Focșani, Adjud, Panciu, Odobești și Mărășești.  Întâlnirea cu cluburile reprezentative de copii și juniori din Vrancea a avut loc luni, 02.04.2018 la orele 15.00, în sala mică de ședințe a Consiliului Judetean Vrancea. La acestă ședință au participat și vicepreședinții Consiliului Județean, Ionel Cel-Mare și Cristian Dănuț, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, primarul municipului Adjud, Constantin Armencea, primarul orașului Panciu, Iulian Nica, Viorel Ciobotaru, președintele clubului CSM 07 Focșani, Vica Mincă, inspector de educație fizică și sport la IȘJ Vrancea, Dan Dumitru, președintele AJF Vrancea, Daniel Gongu, directorul DJST Vrancea, Gigi Căldare, președintele secției de fotbal a CSM 07 Focșani, Vasile Burga și Adrian Toma, antrenorii echipei de seniori de liga a III-a a CSM 07 Focșani. Reprezentantii cluburilor de copii si juniori,prezenți au fost următorii: Alin Samoilă și Daniel Bănică – LPS Focșani, Lazăr Mircea și Marian Brutaru – CSM 07 Focșani, Daniellete Iorga și Octavian Bucătaru – CSM Focșani, Viorel Paizan – CFT Juventus Focșani, Laurențiu Muscalu – Prosport Focșani, Raul Cioran, Paul Cioran și Dănuț Bolocan – FC Panciu, Cătălin Mihalcea – FC Marășești, Marian Gurău – ACS Odobești, Ilaș Elvis și Ene Petrică – Galactic Focșani, Rodinel Stan – Inizio Focșani, Nicolae Petrea – FC Unirea Focșani. De la ședința  de luni 02.04.2018 au lipsit, Pompiliu Borza, FCM Adjud, Răzvan Duțu – Junior Focșani și primarul Valerică Chitic de la Mărășești.

Obiectul principal al parteneriatului sportiv semnat astazi este selectia sportivilor care au aptitudini pentru practicarea fotbalului, asigurarea pregatirii acestora, participarea in competitii oficiale, turnee de pregatire pana la varsta de U 14 la cluburile de copii, asigurarea continuitatii activitatii sportive prin promovarea la echipele de juniori, juniori republicani si seniori.

Cluburile participante la ședința de luni 0,2.04.2018  au semnat parteneriatul.Clubul Inizio Focșani, reprezentat de Rodinel Stan s-a abținut. De asemenea Progresul Focșani și Junior Focșani nu au semnat luni 02.04.2018 parteneriatul pentru că reprezentanții lor, Mihăiță Alexandru și Răzvan Duțu, au lipsit de la ședință.

Organismul menit să ia decizii în cadrul parteneriatului este un staff tehnic format din câte un reprezentant împuternicit din partea fiecărui club partener. Stafful tehnic este coordonat în acest moment de un președinte, în persoana lui Alin Samoila, profesor și antrenor la LPS Focșani, în prezent la juniori republicani B și secretar, Nicolae Petrea, antrenor la FC Unirea Focșani.

Ședințele acetui staff tehnic se vor ține cel puțin odată pe lună în sala de conferințe de la DJST Vrancea, pusă la dispoziție de directorul executiv al acestei structuri, Daniel Gongu. Președintele staffului tehnic, profesorul Alin Samoilă, a anunțat că prima ședință va avea loc în data de 16 aprilie 2018, de la orele 18.00.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.