Sport

VIDEO+ Foto | Rezultate remarcabile în acest weekend, ale micuților sportivi aeromodeliști de la Palatul Copiilor Focșani

Ziarul de Vrancea
8 iun 2022 1939 vizualizări

Informațiile în legătură cu etapa desfășurată în acest weekend la Pucioasa, județul Dâmbovița a Campionatului Național de Aeromodele Captive F2B - F4B pentru copii și juniori, la care au participat micuții sportivi aeromodeliști de la Palatul Copiilor Focșani ne-au fost oferite de către antrenorul lor, profesorul de aeromodele vrâncean, Valentin Ionuț Ștefan. Citiți în continuare câteva informații interesante despre locul în care se practică acest sport în Focșani și din ce an se întâmplă acest lucru. Mai aflați și că Vrancea a avut un cvadruplu campion național la acest sport, care acum este nimeni altul decât antrenorul micuților sportivi care activează la Cercul de Aeromodele de la Palatul Copiilor Focșani. Și nu în ultimul rând, Ziarul de Vrancea a aflat și vă informează, în premieă, că după o întrerupere de 27 de ani, în septembrie anul acesta, este planificat să se organizeze, la Focșani, un mare concurs de aeromodelism, cu echipaje din țară, din Republica Moldova și Ungaria.

” În acest weekend, între 3-5 iunie 2022 am participat cu copiii(n.r. de la Cercul de Aeromodele de la Palatul Copiilor Focșani) la Campionatul Național de Aeromodele Captive F2B - F4B pentru copii  și juniori.La competiție au fost prezente 31 de echipaje din țară, eu cu echipa mea de copii am reușit să ne urcăm pe podium.Astfel elevul meu Matei Burtea a obținut locul 2 la clasa de Aeromodele F2B, captiv acrobație de școală.Am obținut de asemenea și locul 3 pe echipe și ne-am calificat în următoarea etapă de Deva care va avea loc la sfârșitul lunii” a precizat pentru Ziarul de Vrancea, profesorul de aeromodele de la Palatul Copiilor Focșani, Valentin Ionuț Ștefan. 

Actualul profesor de aerodelism de la Palatul Copiilor Focșani, Valentin Ionuț Ștefan a fost la rândul său elev al Cercului de Aerodele de la Palatul Copiilor Focșani și a practicat acest sport timp de 25 de ani, cucerind de patru ori titlul de campion național.Profesorul de aeromodelism Valentin Ionuț Ștefan a preluat catedra Cercului de Aeromodele de la Palatul Copiilor Focșani când a ieșit antrenorul său, Vasile Popa la pensie.Catedra Cercului de Aeromodele din cadrul Palatului Copiilor Focșani a fost deținută de Vasile Popa din 1982 până în 2021, an din care aceasta a fos preluată de Valentin Ionuț Ștefan, fostul elev al primului antrenor-profesor menționat(n.r. al lui Vasile Popa).De menționat că actualul Cerc de Aeromodele din cadrul Palatului Copiilor Focșani ființează din anul 1952.”În luna septembrie a acestui an organizez la Focșani un concurs mare de aeromodelism cu echipaje din țară, din Republica Moldova și Ungaria.Ultimul concurs de aeromodelism a avut loc la Focșani în anul 1995”, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Vrancea, profesorul de aerodelism de la Palatul Copiilor Focșani, Valentin Ionuț Ștefan

Citiți și : Ce este aeromodelismul și ce implică acesta

Aeromodelismul este un sport deosebit, care nu este pentru oricine. Implică o atenție sporită, răbdare, dar și experiență. Ce este aeromodelismul și ce implică acesta?

Aeromodelismul este un sport tehnico-aplicativ ce constă în proiectarea, construirea și pilotarea sau lansarea în zbor a aeromodelelor.

Totodată, termenul de aeromodelism cuprinde acele aeromodele care zboară: planoare, machete de avioane la scară sau elicoptere.

Federația Aeronautică Internațională (FAI) pentru sportul aeromodelistic a împărțit în funcție de modalitatea zoborului, dimensiunile de gabarit, tipul propulsorului și capacitatea cilindrică, mai multe clase:

Aeromodelismul nu este ușor. El poate fi practicat de persoane de toate vârstele, inclusiv de copii, însă există și riscuri. Mai exact, unele aeromodele sunt foarte rapide și puternice astfel încât pot cauza răni adânci în cazul unor accidente.

În acest context, este recomandabil ca zborurile să se facă în spații amenajate, precum aerodromuri, aeroporturi, sau locuri lipsite de oameni pentru a se evita eventuale accidente, precum câmpuri, pajiști, dealuri.

În România există mai multe cluburi amenajate pentru acest sport, iar cursanții învață cap coadă ce este aeromodelismul, cum să piloteze un aeromodel, dar și cum să îl construiască.

Text informații:money.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.