Sport

Tânăr, neliniștit și impertinent

Ziarul de Vrancea
6 iul 2017 671 vizualizări

Cine este Peng Shuai, adversara româncei din turul III de la Wimbledon?

Jucătoarea de tenis Simona Halep, a declarat, după calificarea în turul trei la Wimbledon, că nu s-a panicat deloc în partida cu Beatriz Haddad: "Nu m-am panicat deloc astăzi. Am așteptat să simt ritmul jocului, deoarece știam că adversara lovește tare. Știam că trebuie să o împing în spatele terenului, să dau multe mingi înapoi. Apoi a fost mai ușor să deschid terenul, să lovesc mai tare și să intru mai mult în teren. Cred că a fost un meci foarte bun. Fiecare moment a fost important în acest meci. A fost și un meci mental, așa că a fost nevoie să rămân calmă", a spus jucătoarea, conform site-ului wtatennis.com. Simona a vorbit și despre posibilitatea de a ajunge pe primul loc în clasamentul WTA: "În acest moment sunt departe de primul loc în clasamentul WTA, nu mă gândesc la acest lucru. Am avut o șansă în finala de la Roland Garros, dar am ratat-o. Nu mă mai gândesc la asta. Vreau doar să câștig fiecare meci pe care-l joc aici și vom vedea apoi ce se va întâmpla. Desigur este un obiectiv frumos să ajungi numărul unu, dar nu este ușor". Simona Halep consideră că Peng Shuai, adversara din turul trei, este o jucătoare periculoasă: "Shuai Peng este o jucătoare periculoasă și foarte solidă. Lovește cu două mâini de pe ambele părți și cred că va trebui să stau foarte aproape de linia de fund. Nu am mai văzut-o jucând pe iarbă, dar cred că este un adversar puternic. Trebuie să fac aceleași lucruri ca și astăzi, să mă țin de plan, să-mi fac jocul și să încerc să o împing în spatele terenului, să fiu agresivă".

Sportiva chineză  a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2, pe spaniola Carla Suarez (27). Shuai are 31 de ani și a realizat de trei ori calificarea în optimi (2011, 2012, 2014), cea mai bună poziție obținută de ea la Wimbledon. Este înaltă de 1,73 m și antrenată de francezul Bertrand Parret. La simplu a ocupat locul 14 în 2011 (cea mai înaltă poziție din carieră) a jucat o semifinală la US Open în 2014. Singura victorie la simplu a înregistrat-o anul trecut, în turneul de la Tianjin, când a învins-o în finală pe americanca Alison Riske, scor 7-6, 6-2. Performanțe mai mari a obținut la dublu, unde a fost lider mondial și are două victorii de Grand Slam, în 2013 la Wimbledon și 2014 la Roland Garros, ambele împreună cu taiwaneza Hsieh Su Wei.

Șansă uriașă pentru locul I: Pliskova eliminată!

Într-o zi plină de surprize, la Wimbledon, cea mai mare a fost eliminarea celei considerate favorita nr. 1 a turneului, Karolina Pliskova, numărul 3 mondial. Clasată prima în clasamentul “live” și “ în clasamentul “race”, Pliskova a fost învinsă cu scorul de 6-3, 5-7, 2-6 de jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova (87 WTA, 28 de ani), după un meci de două ore și 20 de minute. În primul tur, Rybarikova a eliminat-o pe jucătoarea română Monica Niculescu. În condițiile acestea, Pliskova a ieșit din cursa pentru locul 1WTA, pentru care se luptă germana Angelique Kerber și Simona Halep. Alte rezultate de la Wimbledon:

Turul II, masculin: David Ferrer (Spania) – Steve Darcis (Belgia) 3-0 ab; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Markos Baghdatis (Cipru) 6-3, 6-2,6-1; Dudi Sela (Israel) – John Isner (SUA) 6-7, 7-6, 5-7, 7-6, 6-3; Mischa Zverev (Germania) – Mihail Kukușkin (Kazahstan) 6-1, 6-2, 2-6, 3-6, 6-4; Gaël Monfils (Franța) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 7-6, 6-4, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Adam Pavlasek (Cehia) 6-2, 6-2, 6-1; Ernests Gulbis (Letonia) – Juan Martin del Potro (Argentina) 6-4, 6-4, 7-6; Adrian Mannarino (Franța) – Yuichi Sugita (Japonia) 6-1, 5-7, 4-6, 7-6, 6-2; Dominic Thiem (Austria) – Gilles Simon (Franța) 5-7, 6-4, 6-2, 6-4;

Turul II, feminin:  Svetlana Kuznețova (Rusia) – Ekaterina Makarova (Rusia) 6-0, 7-5; Coco Vandeweghe (SUA) – Tatjana Maria (Germania) 6-4, 6-2; Polona Hercog (Slovenia) – Varvara Lepchenko (SUA) 6-7, 6-2, 6-2; Lesia Țurenko (Ucraina) -  Viktorija Golubic (Elveția) 6-1, 2-6, 6-3; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Christina McHale (SUA) 5-7, 7-6, 6-3; Alison Riske (SUA) – Kristina Mladenovic (Franța) 2-6, 6-4, 6-4; Zarina Dias (Kazahstan) – Arina Rodionova (Australia) 6-4, 7-6; Petra Martic (Croația) – Denisa Allertova (Cehia) 6-1, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.