Sport

Petiție pentru Arenele Tenisului

Ziarul de Vrancea
10 oct 2017 465 vizualizări

13 personalități din tenisul românesc, în frunte cu Ion Țiriac cer readucerea legendarelor terenuri de tenis în patrimoniul statului

Ion Țiriac, Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Andrei Pavel, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil, Adrian Ungur, Nicolae Frunză și George Cosac au semnat o petiție pentru reincluderea în circuitul sportiv public național și internațional a Arenelor de Tenis „Progresul”. "Vă solicităm să luați toate măsurile necesare pentru redobândirea folosinței asupra Arenelor de Tenis, în scopul administrării acestora conform scopului pentru care au fost construite, prin reincluderea lor în circuitul public sportiv național și internațional, precum și pentru afirmarea și exercitarea legitimă a drepturilor reale asupra acestor Arene, care aparțin Statului Român", se arată în petiție. Semnatarii suțin că arenele de tenis nu se află în proprietatea BNR, ci în cea a statului român. Ei  cer ca autoritățile publice să "elibereze BNR de povara aferentă rolului de administrator al Arenelor de Tenis, ce este imposibil de executat în prezent de către această instituție publică având în vedere că legislația aplicabilă nu îi permite să asigure corecta administrare și valorificare a bazei, și să reia în deplină folosință Arenele de Tenis și să le încredințeze, pe cale legală, unei autorități, entități sau organizații care poate realiza investițiile necesare reintroducerii acestora în circuitul sportiv public național și internațional." Solicitarea este adresată Guvernului României, Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Finanțelor Publice. Dacă răspunsul la această petiție nu va fi corespunzător, semnatarii vor apela la toate mijloacele, inclusiv juridice, pentru ca arenele BNR să fie reintroduse în circuitul sportiv.

Ion Țiriac consideră că reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv s-ar putea face pe o cale simplă, printr-o hotărâre de Guvern care să o ia baza de la Banca Națională.  "Actele pleacă acum la cele trei ministere. Numai după 30 de zile, după răspuns, putem să intrăm cu ele în justiție. Rezolvarea scurtă ar fi ca Guvernul să dea o hotărâre și în zece zile ar lua baza. Noi nu solicităm o hotărâre de Guvern, noi solicităm o rezolvare, dar așa este legea, nu mă pot duce într-o instanță fără a fi atenționat înainte", a declarat Țiriac, care susține că BNR nu are acte care să dovedească faptul că baza sportivă îi aparține, precizând că protocolul încheiat cu MTS, prin care a primit clubul Progresul, nu are valoare și nu-i conferă dreptul de proprietate asupra terenului și construcțiilor. Țiriac a afirmat că turneul ATP poate fi readus la București, dacă va exista o bază sportivă pe care să se dispută. El a estimat la 20-30 de milioane veniturile pe care le-ar putea aduce Capitalei această competiție.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.