Sport

Naționala de handbal masculin juniori a României cu doi jucători de la CSM Focșani 2007 în lot, două victorii împotriva Moldovei

Ziarul de Vrancea
25 iul 2022 986 vizualizări

Echipa națională de handbal masculin de juniori a României cu 2 sportivi de la CSM Focșani 2007, în lot ( conducătorul de joc Alexandru Golea, foto stânga și portarul  Nikolas Vișan, foto dreapta)  a făcut un stagiu de pregătire de cinci zile la Comănești, încheiat cu două jocuri de verificare împotriva Moldovei, ambele câștigate la scor datorită diferenței mari de valoare dintre cele două echipe.

Dincolo de utilitatea stagiului, despre care îl auziți în interviul de mai jos pe selecționerul Adrian Petrea, rămân unele mari semne de întrebare vizavi de interesul federației față de această echipă. De exemplu, ECHIPA NAȚIONALĂ de juniori care se pregătește pentru un turneu al europenelor nu a beneficiat de serviciile unui kinetoterapeut, dacă vă vine să credeți. Știu, actuala conducere nu și-a intrat în pâine fiindcă nu au ieșit actele de la tribunal, iar antrenorii federali din administrația precedentă arată acum că ei n-au fost decât niște slugi la stăpân, altfel cum să lași naționala de juniori în grija nimănui ??? În orice caz, un cartonaș galben și pentru noua conducere, care, de exemplu, a găsit resurse pentru premieri la turneele finale ale juniorilor (lucru absolut remarcabil), dar n-a putut asigura un kinetoterapeut pentru 5 zile.

Altfel, e greu de spus cât au ajutat cele două jocuri în compania unui adversar mai mult decât modest, dar să sperăm că antrenorii vor alege cele mai bune variante pe posturi pentru turneul M18 EHF Championship de la Craiova, din perioada 8-14 august. Iar acele variante să le aparțină în exclusivitate, fără intervențiile externe devenite, din păcate, în ultimii ani o tradiție la loturile de juniori și junioare ale României. Rămân la părerea că această generație e una foarte talentată, dar băieții au nevoie de încredere și de atenție, care înseamnă și asigurarea unui staff complet și chiar a tricourilor pentru tot lotul care evoluează în jocuri internaționale amicale.

ROMÂNIA – MOLDOVA 40-18 (20-5) Arbitri: Adrian Avădani / Răzvan Popovici

România: Podovei, Vișan – Zarițchi 8, Stanciuc 6, Pavlov 3, Golea 3, Armanu 3, Radu 3, Pințoiu 2, Sabou 2, Rusu 2, Pințoiu 2, Ciripoiu 2, Voica 1, Niculaie 1, Drăgoi-David 1, Noțigan 1, Grigore, Chiș, Focșăneanu, Toma, Gheorghe, Iosif. Antrenori: Adrian Petrea, Vasile Boca, Bogdan Pralea.

ROMÂNIA – MOLDOVA 52-22 (25-12) Arbitri: Georgiana Lungu / Mihaela Paraschiv

România: Paraschiv, Vișan – Pavlov 7, Sabou 7, Golea 6, Ștefan 5, Pințoiu 3, Voica 3, Gheorghe 3, Radu 3, Focșăneanu 2, Toma 2, Armanu 2, Drăgoi-David 2, Iosif 2, Noțigan 2, Chiș 1, Niculaie 1, Ciripoiu 1, Rusu. Antrenori: Adrian Petrea, Vasile Boca, Bogdan Pralea.

Text informații:handbalmania.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.