Sport

Monica n-a rezistat decât un set

Ziarul de Vrancea
3 iul 2019 1018 vizualizări

La Wimbledon, Niculescu a fost eliminată de Elise Mertens, după ce a fost la un pas de a câștiga primul set și, apoi, s-a accidentat la mână * Angelique Kerber a fost eliminată de către o fată de 1,57 metri înălțime *Simona Halep joacă astăzi cu Azarenka

A treia jucătoare română, calificată în turul II la Wimbledon, Monica Niculescu (111 WTA), beneficiară a unui wild card, a fost eliminată, ieri, , în turul doi la Wimbledon. Monica Niculescu a fost învinsă de belgianca Elise Mertens (21 WTA) cu scorul de 5-7, 0-6 după o oră și 29 de minute de joc. Monica a servit pentru primul set însă Mertens a făcut breakul și apoi s-a impus cu 7-5. În setul doi, la scorul de 3-0 pentru Mertens, Niculescu a acuzat probleme la gamba dreaptă, ea evoluând apoi cu piciorul bandajat.

La dublu masculin, perechea Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / România) a debutat cu dreptul, câștigând cu 6-4, 6-3, 6-1 în 80 de minute, împotriva perechii italiene Marco Cecchinato/Andreas Seppi. În turul doi, Tecău și Rojer vor evolua, astăzi,  contra perechii Fabrice Martin/Hugo Nys (Franța/Monaco).

La dublu feminin, perechea română Mihaela Buzărnescu / Raluca Olaru a fost învinsă cu 3-6, 6-7 (4-7 în tie-break) de echipa Rebecca Peterson / Tamara Zidansek (Suedia / Slovenia). Româncele au pierdut un prim set echilibrat, au condus cu 3-0 în cel de-al doilea, după care s-au „cumințit”.

Multe sunt de spus despre ultimele isprăvi întâmplate recent la Wimbledon, însă se poate deja concluziona că revelația turneului este puștoaica americană de 15 ani, Cori Gauff, pe care toți o văd ca o posibilă viitoare Serena Williams. Cea alintată „Coco”, clasată pe locul 313 WTA eliminat-o în turul II pe experimentata (30 de ani) slovacă. Magdalena Rybarikova (139), scor 6-3, 6-3. Gauff, cea mai tânără jucătoare care a ajuns pe tabloul principal feminin după calificări și cea mai tânără care a trecut de un tur după 1991, a impresionat după ce s-a impus în primul tur în fața americancei Venus Williams, scor 6-4, 6-4. În runda următoare, Gauff o va întâlni pe slovena Polona Hercog, numărul 60 mondial. Aceasta a eliminat-o pe americanca Madison Keys (16 WTA), scor 6-2, 6-4. Câștigătoarea acestui meci va juca în turul patru cu Simona Halep sau cu Viktoria Azarenka.

Dar cea mai mare surpriză a fost eliminarea germanei Angelique Kerber, a cincea favorită, de către micuța Lauren Davis (doar 1,57 m), după ce Kerber a câștigat primul set cu 6-2. Lauren a jucat excelent în următoarele două seturi pe care și le-a adjudecat cu 6-2, 6-1. Serena Williams (10 WTA) a pornit catastrofal meciul cu croata Kaja Juvan (133 WTA), dar marea campioană și-a revenit și s-a impus cu 2-6, 6-2, 6-4.Din întrecerea masculină, notăm ieșirea a doi favoriți: americanul John Isner(12 ATP) a fost învins cu 4-6, 7-6, 6-4, 1-6, 4-6 de kazahul Mihail Kukușkin (58), iar croatul Marin Cilic (18) a pierdut clar (4-6, 4-6, 4-6) la portughezul Joao Sousa (69).

Astăzi, la Wimbledon, Simona Halep, o va întâlni într-o partidă foarte dificilă, pe jucătoarea Viktoria Azarenka (20 WTA) din Belarus. Scorul partidelor este de 2-2, Simona câștigându-le pe primele două. Reprezentații României continuă partidele la dublu masculin și feminin.

Masculin: Kevin Anderson (Africa de Sud) -Janko Tipsarevic (Serbia) 6-4, 6-7, 6-1, 6-4; Steve Querrey (SUA) – Andrei Rublev (Rusia) 6-3, 6-2, 6-3; Daniel Evans (Marea Britanie) – Nikoloz Bazilașvili (Georgia) 6-3, 6-2, 7-6; Mattia Berrettini (Italia) – Markos Baghdatis (Cipru) 6-1, 7-6, 6-3;

Feminin: Danielle Collins (SUA) – Anastasija Sevastova (Letonia) 4-6, 6-4, 6-3; Wang Qiang (China) – Tamara Zidansek (Slovenia) 6-1, 6-2; Sloane Stephens (SUA) – Wang Yafan (China) 6-0, 6-2; Barbora Strycova (Cehia) – Laura Siegemund (Germania) 6-3, 7-5; Allison Riske (SUA) – Ivana Jorovic (Serbia) 6-2, 6-7, 9-7; Petra Kvitova (Cehia) – Kristina Mladenovic (Franța) 7-5, 6-2; Carla Suarez (Spania) – Pauline Parmentier (Franța) 7-6, 7-6; Kiki Bertens (Belgia) – Taylor Townsend (SUA) 3-6, 7-6, 6-2; Johanna Konta (Marea Britanie) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-3, 6-4; Julia Goerges (Germania) – Varvara Flink (Rusia) 6-1, 6-4; Magda Linette (Polonia) – Amanda Anisimova (SUA) 6-4, 7-5; Belinda Bencic (Elveția) – Kaia Kanepi (Estonia) 6-3, 6-1.    

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.